تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هنگامى كه مؤمن بر صراط مى‏گذرد، و مى‏گويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم. ناگاه زبان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827616911




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آیا میدانید مر كز جهان كجاست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: همواره "مركز جهان " موضوع مورد توجه بشر بوده است. طی سال‌ها، انسان، مانند كودكی كه خود را كانون توجه همه می‌داند، معتقد بود كه زمین مركز كیهان است.
فكر می‌كنی، بتوانیم به سمت خاصی از فضا اشاره كنیم و ادعا كنیم كه این جا مركز جهان است؛ همان جایی كه انفجار بزرگ اتفاق افتاد؟

همواره "مركز جهان " موضوع مورد توجه بشر بوده است. طی سال‌ها، انسان، مانند كودكی كه خود را كانون توجه همه می‌داند، معتقد بود كه زمین مركز كیهان است. برخی از منجم‌های یونان باستان، جهان را متشكل از دو كره می‌پنداشتند؛ یكی زمین و دیگری آسمان، با ستارهای پولك دوزی شده.

در قرن 15میلادی یعنی حدود 600 سال پیش نیكلاس كوپرنیك، منجم لهستانی، نظریه‌ی جدیدی را در مورد شكل قرارگرفتن اجرام آسمانی ارائه كرد كه با وجود آن‌كه هنوز با واقعیت فاصله داشت، ذهنیت بشر را تا حدودی نسبت به جهان اصلاح كرد. در نظریه‌ی كوپرنیك خورشید در مركز جهان قرار گرفته است و زمین و دیگر سیارات به دور آن می‌چرخند. اما وی همچنان تصور می‌كرد كه صفحه‌ای كروی كه ستارگان این منظومه خورشیدی را در بر گرفته، همان منظره‌ی آسمان شب است.

امروزه پس از تأیید و رد نظریه‌های فراوان، می‌دانیم كه نه تنها ما در مركز كیهان قرار نگرفته‌ایم، بلكه اصولا جهان ما فاقد مركز است.

از نظر دانشمندان "بیگ بنگ " نام پدیده‌ای است كه به آغاز جهان انجامید و اغلب به نوعی انفجار بزرگ تعبیر می‌شود. مشكل این تصور آن است كه انفجار، اغلب یك نقطه‌ی مركزی دارد ؛مثل یك شمع، جرقه و یا یك بمب و در جهت خاصی منتشر می‌شود، ولی در مورد "انفجار بزرگ " این امر،صادق نیست. در واقع ما برای توضیح این رویداد چاره‌ی دیگری نداریم و از شبیه‌ترین موارد قابل لمس برای كمك به فهم آن استفاده می‌كنیم.

"انفجار بزرگ " نمی‌توانسته در نقطه‌ خاصی از جهان رخ داده باشد، چرا كه اصلا قبل از آن جهانی وجود نداشته.

طبق تخمین دانشمندان از عمر جهان، این انفجار حدود 14 میلیارد سال پیش به طور یكسان آغاز و منتشر شده است و "فضا " و "زمان " را با مفهومی كه ما امروزه می‌شناسیم ایجاد كرده. فضا از همان لحظه شروع شده و در حال گسترش و انبساط است. این روند هنوز هم ادامه دارد.

حالا فرض كنیم كه تلسكوپی بسیار قوی داریم و با آن بتوانیم تا هر جا كه دوست داشته باشیم رصد كنیم. در آن صورت آیا قسمتی از جهان كه در طرف راست ما قرار گرفته از ناحیه‌ای كه در سمت چپ ماست، بزرگ‌تر است؟

خیر، كیهان در تمامی جهات ما یكسان است. پس، آیا به نظر شما این به معنی آن نیست كه ما در مركز جهان قرار گرفته‌ایم؟خیر برای درك بهتر، یك بادكنك باد شده را در نظر بگیرید كه با خودكار، تعداد زیادی نقطه روی آن علامت گذاری شده. تصور كنید كه این بادكنك دنیای شماست و شما یكی از آن نقطه‌ها هستید. توجه كنید كه شما فقط مجاز به حركت روی سطح بادكنك هستید - نه در درون یا بیرون آن. حال از محلی كه قرار گرفته‌اید به دنیای بادكنكی خود نگاهی بیندازید. متوجه می‌شوید كه تمامی جهات، یكسان به نظر می‌رسد، ولی این به آن معنی نیست كه شما در مركز آن قرار گرفته‌اید. در واقع دنیای دو بعدی شما، اصلا مركزی ندارد.

حال تصور كنید كه بادكنك را هرچه بیشتر باد می‌كنیم. می‌بینید كه تمامی نقاط در حال فاصله گرفتن از شما هستند و به نظر می‌رسد كه همه چیز در حال دور شدن است، اما همچنان می‌دانید كه شما مركز این انبساط نیستید. اندكی مشكل به نظر می‌رسد، ولی وضعیت جهان سه بعدی ما نیز بسیار مشابه همین است. فضا خمیده است و این موجب می‌شود كه رفتار آن شبیه پوسته‌ی بادكنك باشد.



انبساط بدون مركز!

این‌كه جهان عظیم ما چگونه به وجود آمده و چه خواهد شد، اصولا مفهوم پیچیده‌ای است كه گاهی خارج از حد تصور و درك بشر است. دنیا با یك انفجار آغاز شده و در حال گسترش است.
این گسترش تا كی ادامه خواهد داشت؟

آیا امكان دارد كه زمانی متوقف شود و یا مثلا دوباره جمع شده به نقطه‌ی اولیه باز گردد؟
انفجار بزرگ چگونه رخ داد و علت آن چه بود و قبل از آن چه؟چه‌گونه می‌توان از زمانی سخن گفت كه اصلا در آن زمانی وجود نداشته؟





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن