واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: شانا _ گروه نفت: شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان الگو در میان شرکتهای تابعه شرکت ملی نفت برای استقرار نظام مدیریت HSE انتخاب شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران، در جلسهای که به منظور بحث و تبادلنظر پیرامون موضوعات HSE شرکت نفت فلات قاره ایران با حضور مهندس محمد آتیار رئیس HSE شرکت ملی نفت، مهندس زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره، مدیران و روسای ستادی این شرکت برگزار گردید، مقرر شد نظام مدیریت HSE به عنوان الگو در شرکت نفت فلات قاره ایران استقرار یابد.
در ابتدای این جلسه رئیس HSE شرکت ملی نفت ایران با اشاره انتخاب شرکت نفت فلات قاره به عنوان شرکت برتر HSE شرکت ملی نفت در چهار سال متوالی، گفت: توانمندیها و پتانسیل بالای این شرکت باعث شد به عنوان الگوی پیادهسازی نظام مدیریت HSE در سطح شرکت ملی نفت ایران انتخاب گردد و این الگو به تدریج به سایر شرکتهای تابعه تعمیم داده شود.
وی افزود: در زمینه HSE و فرهنگ آن موارد زیادی تاکنون مطرح شده ولی به طور حتم کافی نبوده و نیاز به اقدامات عملی و درست در این زمینه احساس میشود. HSE یک موضوع ادامهدار است و نیاز به بهبود مستمر دارد. در واقع میتوان گفت HSE یک فرهنگ بالا به پایین است و تا زمانی که مدیران و اعضای ارشد یک سازمان مقررات و استانداردهای HSE را رعایت نکنند نمیتوان نسبت به اجرای آن توسط بدنه سازمان امیدوار بود.
وی با اشاره به بازدید اخیر خود از سکوی ابوذر گفت: در این بازدید متاسفانه کمبودها و مشکلات زیادی وجود داشت که امیدواریم با برنامهریزی و اقدام عملی، این تنگناها برطرف شود. در این راستا توجه به گزارش شرکت DNV در مورد سکوی ابوذر بسیار مهم است. در گزارش اخیر این شرکت، سکوی ابوذر از 5 امتیاز ممکن 1/2 امتیاز کسب نموده که این امر نشاندهنده فاصله بسیار زیاد ما با استانداردها و معیارهای جهانی است.
وی افزود: البته تنگناهای قانونی و عدم تخصیص بودجه مناسب از مهمترین دلایل بروز این مشکلات است که امیدواریم با همکاری همهجانبه این مشکلات برطرف گردد.
توانمندیها وپتانسیل بالای شرکت نفت فلات قاره
در ادامه این جلسه مهندس زیرکچیانزاده مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نیز در سخنانی خواستار بررسی همهجانبه مشکلات در همه زمینهها شد و گفت: برای اینکه بتوانیم به راهحل درست و منطقی برای این مشکلات دست یابیم باید کاستیها در همه زمینهها دیده شده و عوامل بروز کمبودها نیز مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: پیدا کردن نقطه ضعفها، ایدههای جدیدی برای شناخت آنها و یافتن راهحل نهایی به ما میدهد بنابراین این امر از اهمیت زیادی برخوردار است. وی با اشاره به انتخاب شرکت DNV برای بررسی سکوی ابوذر گفت: اعتقاد ما بر این است که باید از شرکتهای معتبر بینالمللی برای انجام این قبیل کارها استفاده شود چرا که این شرکتها به خوبی استانداردهای جهانی را پیاده میکنند و به ما در شناخت و حل بهتر مشکلات یاری میرسانند.
وی همچنین به حادثه فوران گاز در سکوی ابوذر اشاره کرد و عملکرد کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران را در مهار این فوران بینظیر توصیف کرد.
وی افزود: در این حادثه که ابعاد وسیعی داشت خوشبختانه با درایت خوب کارکنان و اجرای خوب موارد HSE هیچگونه آتشسوزی در این حادثه روی نداد و هیچ یک از کارکنان آسیبی ندیدند. در زمینه محیط زیست نیز خوشبختانه در جریان حادثه فوران گاز در سکوی ابوذر کمترین نفتریزی در دریا انجام نشد و این امر با توجه به ابعاد حادثه، بینظیر و شگفتانگیز است و نشاندهنده توانمندی بالای شرکت نفت فلات قاره و کارکنان آن در اجرای موارد و استانداردهای HSE است.
وی افزود: شرکت نفت فلات قاره ایران طرحهای بزرگی برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آن در دست اجرا دارد که از مهمترین آنها جمعآوری گازهای همراه نفت مناطق سیری و خارگ است که پروژه NGL سیری در مراحل پایانی خود است. همچنین امتیاز زیست محیطی CDM نیز با توجه به اقدامات ارزشمند شرکت نفت فلات قاره به این شرکت اختصاص خواهد یافت.
پروژه جمعآوری پسابهای صنعتی نیز از دیگر اقدامات مهم زیست محیطی این شرکت است که با سرعت و جدیت در حال اجراست. در واقع به جرات میتوان گفت شرکت نفت فلات قاره تنها شرکتی است که تمام پسابهای صنعتی خود را با آخرین استانداردها و تکنولوژی جهانی جمعآوری میکند.
وی در ادامه گفت: نوسازی خودروهای آتشنشانی نیز پس از تحول اساسی در بخش درمانی و نوسازی آمبولانسهای این شرکت که وابستگی شدید به سلامت (HEALTH) کارکنان دارد به سرعت در حال اجراست.
وی در ادامه به کمبودها و مشکلات پیشرو اشاره کرد و گفت: متاسفانه در چند سال گذشته استانداردهای موجود از اروپایی به چینی تغییر یافته و تهیه کالاها نیز وضعیت مشابهی دارد. مشکلات و تنگناهای نیروی انسانی نیز همچنان پابرجاست. در این راستا قطعاً نمیتوان انتظار داشت که استانداردهای HSE به طور تمام و کمال اجرا شود و با این تفاسیر بنده به شدت نگران آینده HSE و بروز خطرات و مشکلات پیچیده هستم.
وی در پایان با استقبال از انتخاب شرکت نفت فلات قاره برای استقرار نظام HSE به عنوان الگو در سطح شرکت ملی نفت، خواستار انجام این امر توسط شرکتهای معتبر بینالمللی و رعایت استانداردهای جهانی در این زمینه شد.
دلایل انتخاب شرکت نفت فلات قاره برای استقرار نظام مدیریت HSE
در ادامه این جلسه یکی از کارشناسان HSE شرکت ملی نفت در گزارشی به دلایل انتخاب شرکت نفت فلات قاره برای استقرار نظام HSE و ویژگیهای این نظام پرداخت.
وی افزود: مدیریت متعهد، وجود استانداردهای لازم و دید متفاوت مدیران و کارکنان شرکت نفت فلات قاره نسبت به مقوله HSE از مهمترین دلایل انتخاب این شرکت برای استقرار نظام HSE است.
وی در ادامه گفت: ریشهیابی حادثه لاوان، نتایج مطالعات آسیبپذیری شرکت DNV ، ضرورت نظارت بر طرحها و پروژهها توسط HSE و توان بالقوه، از مصداقهای موجود شرکت نفت فلات قاره است.
وی همچنین به راهبردهای استقرار نظام HSE اشاره کرد و گفت: بهرهگیری از توان این شرکت، مشارکت فعال همه کارکنان در تمام سطوح، شفاف نمودن نقش و جایگاه کارکنان در قبال موضوعات HSE و پذیرش مسئولیتهای فردی در اجرای اصول ایمنی، بهداشت و محیط زیست از مهمترین راهبردهای استقرار این نظام است.
وی در پایان انتظارات پس از اجرای نظام HSE در شرکت نفت فلات قاره ایران را در در چهار فاز تعریف کرد و گفت: فاز اول شناساسی وضعیت موجود، فاز دوم طراحی، فاز سوم پیادهسازی و اجرا و فاز چهارم آن شناخت نقاط ضعف و تلاش برای برطرف کردن آنهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]