واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تالاب هامون بهسازي توسط محققان پژوهشكده اين تالاب بهسازي مي شود
زاهدان - خبرگزاري مهر: رئيس پژوهشكده تالاب بين المللي هامون از همكاريهاي اين پژوهشكده با اداره كل حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان در زمينه حفظ حيات تالاب هامون خبر داد.
زمان شامحمدي حيدري در گفتگو با خبرنگار مهر در زاهدان، تالاب هامون را هفتمين تالاب بين الملي آب شيرين جهان برشمرد و گفت: اين تالاب به دليل اهميت اكولوژيكي خاص از جمله زيستگاه منحصر به فرد پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي از سال 1352 به عنوان تالاب بين المللي معرفي شده است.
وي افزود: اين اهميت باعث شد تا اين پژوهشكده با همكاري اداره كل حفاظت محيط زيست استان سيستان و بلوچستان در زمينه بهسازي اين تالاب اقداماتي را انجام دهد.
رئيس پژوهشكده تالاب هامون اظهار داشت: تحقيقاتي بنيادي و كاربردي در زمينه پرندگان و جوندگان منطقه از جمله همكاري هايي است كه با سازمان حفاظت محيط زيست انجام مي شود.
شامحمدي حيدري با اشاره به اهميت اين تالاب در زندگي مردم بيان داشت: با توجه به اين اهميت، پژوهشكده تالاب بين المللي هامون از سال قبل با مجوز وزارت علوم فعاليتهاي خود را با سه گروه پژوهشي منابع آب، اكو سيستم آب و شيلات آغاز كرد.
وي همچنين با اشاره به طرحهاي پژوهشي انجام شده گفت: تاكنون هفت طرح پژوهشي در سطح ملي و منطقه اي انجام شده كه تأسيس سيستم مدار بسته آموزشي و تحقيقاتي پرورش آبزيان، پرورش ماهي قزل آلا در قفس، مولد سازي ماهي "شيزوتراكس"، تأسيس سالن آكواريوم تحقيقاتي و طرح حوضچه هاي تبخيري در منطقه سيستان از جمله اين طرحها است.
رئيس پژوهشكده تالاب بين المللي هامون با اشاره به لزوم تدوين رژيم حقوقي تالاب بين المللي هامون اظهار داشت: خشكسالي هاي پي در پي به مدت هشت سال باعث شد اين تالاب كه تا سال 78 با حجمي بالغ بر هفت ميليارد متر مكعب آب، عامل اصلي حيات در منطقه سيستان شناخته مي شد، خشك شود.
شامحمدي حيدري يادآور شد: منشاء آب اين درياچه از افغانستان است اما به دليل ممانعت افغانستان از ورود آب هيرمند به ايران در حال حاضر تنها پنج درصد از كل مجموعه تالاب داراي آب است از اينرو بايد قوانيني وضع شود تا سهم ايران از هيرمند گرفته شود تا از نابودي اين تالاب بين المللي و پرندگان مهاجر جلوگيري شود.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه عنوان كرد: گرفتن اين سهم به عزم فرامنطقه اي و بين المللي نياز دارد و اولين كنفرانس بين المللي "بحران آب" در زابل به همين منظور برگزار خواهد شد تا با حضور مسئولاني از كشور افغانستان رژيم حقوقي هيرمند مورد بررسي قرار گيرد.
وي اظهار اميدواري كرد: در اين كنفرانس بتوان با همكاري كشور افغانستان قوانين حقوقي لازم در اين زمينه را تدوين و قراردادها و تفاهم نامه هايي در جهت بهبود وضعيت تالاب بين المللي هامون و حفظ حيات آن نيز منعقد شود.
رئيس پژوهشكده تالاب بين المللي هامون اعلام كرد: اين همايش اسفند ماه سال جاري با موضوع بررسي رژيم حقوقي مرزي و آبهاي مشترك و بررسي نقش تالاب بين المللي هامون در توسعه منطقه برگزار مي شود و موضوعاتي از جمله كاربرد تصاوير ماهواره اي و استفاده از فناوريهاي RS و GIS در خشكسالي و بررسي آسيب پذيري بخشهاي مختلف كشاورزي، خدمات و صنعت از ديگر محورهاي اين كنفراس است.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]