واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گزارش ويژه نيوزويك: بهترين دانشگاه جهان در ايران قرار دارد
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): تهران - يك مجله امريكايي در گزارشي به عملكرد درخشان دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف در امتحانات ورودي دوره هاي دكترا در دانشگاه استانفورد امريكا پرداخته و نوشت: هاروارد را فراموش كنيد ، دانشگاه صنعتي شريف يكي از بهترين دانشگاههاي جهان است كه در ايران قرار دارد.
به گزارش گروه صوتي و تصويري ايرنا، مجله "نيوزويك" نوشت: دانشگاه استانفورد امريكا كه به خاطر امتحانات ورودي بسيار دشوار خود از بدنامي خاصي برخوردار است اكنون به مقصد محبوب دانشجويان درخشان ايراني تبديل شده است.
به نوشته اين روزنامه پديده دانشجويان بسيار باهوش ايراني اولين بار در سال 2003 نظر همه را به خود جلب كرد زيرا در اين سال گروه مهندسي برق اين دانشگاه با مشاهده اينكه گروهي از دانشجويان خارجي به راحتي درامتحانات بسيار سخت ورودي دوره دكترا در اين دانشگاه موفق شدند و با نمراتي كه در تاريخ اين دانشگاه بي سابقه بود در اين سطح قبول شدند شگفت زده شدند.
به نوشته اين مجله امريكايي، هر چند اين مساله كه دانشجويان خارجي بخصوص از آسيا در اين امتحانات خوش درخشيدند چيز عجيبي نبود اما نكته شگفت انگيز آن بود كه اكثريت آنها از يك كشور و از يك دانشگاه خاص مي آمدند: دانشگاه صنعتي شريف واقع در ايران.
به نوشته اين روزنامه، مديران دانشگاه استانفورد پس از گذشت چندين سال حال ديگر از ديدن نمره هاي برتر دانشجويان اين دانشگاه در امتحانات ورودي دكترا تعجب نمي كنند زيرا ديگر مي دانند كه دانشگاه صنعتي شريف ايران در رقابت با دانشگاههايي مانند كاتك و استانفورد در امريكا، چين گوا در چين و كمبريج در انگليس يكي از بهترين دوره هاي مهندسي برق در سطح ليسانس در جهان را دارد.
مجله مذكور در ادامه اشاره كرد كه مديران دانشگاه استانفورد تنها كساني نيستند كه به هوش استثنايي دانشجويان دانشگاه شريف ايمان دارند بلكه همتايان آنها در تمام كانادا و استراليا يعني كشورهايي كه در صدور ويزا براي ايرانيان محدوديتهاي زيادي اعمال مي كنند نيز با آنها هم عقيده هستند به طوريكه پذيرش دانشجويان ايراني در كانادا از سال 1985 تاكنون دويست و چهل درصد رشد داشته و اين درحاليست كه در استراليا شمار دانشجويان ايراني در پنج سال گذشته تقريبا پنج برابر شده و به هزار و پانصد نفر رسيده است.
اين مجله نوشت: در عين حال شهرت جهاني دانشگاه شريف نشانگر آن است كه دانشجويان ايراني يك شهرت جهاني به عنوان ابرستاره هاي علم براي خود دست و پا كرده اند.
نيوزويك در ادامه با اشاره به اينكه دانشجويان ديگر دانشگاههاي ايران مانند دانشكده فني دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتي اصفهان نيز حال ديگر به بازيگران اصلي المپيادهاي علمي جهاني تبديل شده و هر بار جامهايي در رشته هاي فيزيك، رياضي، شيمي و رباتيك را به خانه مي برند، نوشت: به عنوان نشانه تعظيم جهاني نسبت به دانشمندان جوان ايراني، شهر اصفهان در ايران اخيرا ميزبان المپياد جهاني فيزيك بود و اين افتخاري است كه هيچ كشور ديگري در خاورميانه صرفا به اين دليل كه نمي توانند دانشمنداني كه در خور اين مسابقات باشند معرفي كنند به آن نايل نشده است.
مجله مذكور افزود: شركتهاي صنعتي و فني غرب نيز از دانشگاهها در جذب ستارگان ايراني عقب نمانده اند به طوريكه از شركتهايي مانند "سيليكون ولي" گرفته تا "گوگل" و "ياهو" و يا موسسات تحقيقاتي در سرتاسر غرب در حال حاضر صدها فارغ التحصيل ايراني را به كار گرفته اند كه در اين ميان برندگان المپياد بخصوص از جذابيت خاصي برخوردار هستند .
مجله امريكايي در ارائه دليل موفقيت علمي دانشجويان ايراني و بخصوص دانشگاه شريف نوشت: "دانشگاههاي ايران به پيشرفتهاي خود ادامه مي دهند كه اين به گفته يكي از دانشجويان قبلي دانشگاه شريف كه اكنون در نيويورك يك پروفسور است به دليل تمايل والدين ايراني به سوق دادن فرزندان خود به سوي رشته هاي برتر مانند پزشكي و مهندسي و نيز فرآيند بسيار سخت گزينش دانشجو در دانشگاههاي ايران بخصوص دانشگاه صنعتي شريف است كه باعث مي شود برترين ها وارد دانشگاههاي برتر شوند. به طوريكه از ميان حدود يك و ميليون دانش آموزي كه هر ساله در كنكور شركت مي كنند تنها ده درصد به دانشگاههاي دولتي پراعتبار راه مي يابند و از ميان اين تعداد نيز تنها يك درصد در دانشگاههاي برتر مانند صنعتي شريف و در رشته هاي علم و صنعت پذيرفته مي شوند.
شريف همچنين از هيات علمي بسيار برجسته اي برخوردار است كه بسياري از آنها در معتبرترين دانشگاههاي جهان درس خوانده اند. دليل اين امر سطح بالاي ارائه دروس در دبيرستانهاي ايران است كه سطحي از علم را به دانش آموزان ارائه مي كند كه دانش آموزان امريكايي تا سطح دانشگاه با آنها مواجه نمي شوند و همين سنت ارائه مطالب سنگين در دانشگاه نيز ادامه دارد به طوريكه كه در دوره ليسانس موضوعات دوره بالاتر هم مورد اشاره قرار مي گيرد."
صوير**1424
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]