واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: در انتخابات آينده دعواي سختي خواهيم داشت خاتمي به آمدن نه نگفت
رئيس جمهور سابق كشورمان گفت: «اگر يك سليقه و روش بخواهد كارها را در دست بگيرد و هر كه را نمي پسندد به هر قيمتي از صحنه خارج كند وضع همين خواهد شد كه مي بينيد; ولي اگر اين احساس و درك به وجود آيد كه اعمال چنين روش و سياستي نه به نفع اقتصاد كشور است نه به نفع مصالح ملت و نه به نفع نظام، بايد عوض شود.» حجت الاسلام سيد محمد خاتمي در ديدار صميمانه با خبرنگاران حوزه دولت اصلاحات كه به مناسبت روز خبرنگار صورت گرفت، ضمن تبريك اين روز با اشاره به شرايط كشور در آستانه انتخابات دور بعدي رياست جمهوري اظهار داشت: «بايد شيوه هاي منطقي تر كه هم به حقوق و آزاديهاي مردم پايبند است و هم پيشرفت كشور را مي خواهد و هم به و موفق شدن آن كمك مي كند حاكم شود در اين صورت وضعيت مناسبي پيش مي آيد كه انتخابات مي تواند پر شور تر و منشا خير گردد.» خاتمي با بيان اينكه در جامعه اي كه به سادگي در آن تهمت زده مي شود و به نام افشاگري دروغ رواج مي يابد، تصريح كرد: «اين مسايل باعث مي شود كه سرمايه ها ازبين برود كه اين اخلاق اسلامي نيست.» وي تاكيد كرد: «برخي اوقات هم اصول به خرافه كشيده مي شود.» خاتمي گفت: «ما اصولگراييم; اما مهم اين است كه اصول را چه بدانيم. فروع را اصول دانستن و زير پا گذاشتن اصول به اسم اصول درست نيست. همه ما اصولگراييم. تفاوت امام با ديگران در اين نيست كه مرجع تقليد بود و توصيه به نماز و روزه و... مي كرد. تفاوت امام اين است كه مي گفت اين اسلام بايد در زندگي انسان دخالت كند و نظام بسازد و الگو باشد.» رئيس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها اصولگرايي را از ديدگاه كساني كه دين را در زندگي موثر مي دانند اينگونه تشريح كرد: «اصولگرايي اين است كه مي خواهيم الگويي نشان دهيم كه مناسب با وضعيت امروز دنيا، مردم در عين پايبندي به دين و اخلاق آزادي داشته باشند، زندگي خوب و آبرومندي داشته باشند و اميدوار باشند و در جهان موقعيت مناسبي داشته باشند كه ديگر گذشته تكرار نشود كه حكومت ها خودشان را ارباب بدانند و انتقادهاي مردم را برنتابند. بلكه از راي مردم حفاظت شود و بر آنان قيموميت نشود. اينها مسائلي است كه ما را ازديگران جدا مي كند و اصولگرا مي كند و بزرگترين خدمت به دين و كشور و انقلاب، پايبندي به اين اصول است.»
دعواي سختي خواهيم داشت
خاتمي با اشاره به اينكه دور دهم انتخابات رياست جمهوري در پيش است، يادآور شد: «فكر مي كنم كه يك دعواي سختي وجود داشته باشد كه كدام ديدگاه مي خواهد بر مردم حاكم باشد. بايد با هوشياري به مسائل نگريست و راه و موضع خود را مشخص كرد.» وي اضافه كرد: «اما در وضعيت فعلي; مطمئنا ما در وضعيت خوبي به سر نمي بريم. فاصله مان با اهداف چشم انداز بيشتر شده است; زير ساختها آسيب ديده است، نگراني ها فراوان است.» رئيس جمهور سابق كشورمان عنوان داشت: «همه ما توسعه مي خواهيم; نمي شود بدون توليد و سرمايه گذاري و جذب امكانات و فن آوريهاي موجود در جهان و حضور در بازارهاي جهاني و بهره گيري از نيروي انساني كار آمد به توسعه رسيد.»او گفت: «با شعار كه كارها درست نمي شود; نمي شود روز به روز فشارها به كشور افزايش يابد و انتظار داشت كه مشكلي پيش نيايد.»
مشكلات يك شبه حل نمي شود
وي تاكيد كرد: «همه مردم مي خواهند وضعشان خوب شود; فشارها كمتر شود و مطمئنا چنين كاري يك شبه درست نمي شود. هر دولتي كه روي كار بيايد نمي تواند معجزه كند و چه بسا بعد از مدت كوتاهي ولو با اينكه با اشتياق مردم آمده باشد با توقعات مردم روبه رو مي شود البته اگر همه شرايط و امكانات با او همراه باشد مي شود كار كرد ولي اگر موانع در كار باشد مشكل مضاعف مي شود.» وي گفت: «اينكه يك سليقه و روش بخواهد كارها را در دست بگيرد و هر كه را نمي پسندد به هر قيمتي از صحنه خارج كند وضع همين خواهد شد كه مي بينيد ولي اگر اين احساس و درك به وجود آيد كه اعمال چنين روش و سياستي نه به نفع اقتصاد كشور است نه به نفع مصالح ملت و نه به نفع نظام و بايد عوض شود و شيوه هاي منطقي تر كه هم به حقوق و آزاديهاي مردم پايبند است و هم پيشرفت كشور را مي خواهد و هم كمك مي كند كه موفق شود آن وقت وضعيت مناسبي پيش مي آيد كه انتخابات مي تواند پر شور تر و منشا خير گردد.» خاتمي يادآور شد: «شما ببينيد با بهانه هاي مختلف در برابر دولت قبلي چه موانعي ايجاد مي شد; رسانه ملي در مقابل بود; بسياري از نهادها و جريانها كارشكني مي كردند. امروز هم جريان تخريب از جمله در نهادهايي كه بايد ملي باشند چه به صورت تبليغي و چنگ رواني و چه به صورتهاي ديگر عليه جرياني كه اصلاح طلب نام گرفته است فعال است.»به گفته وي اينها نشانه آن است كه هنوز به اين نتيجه نرسيده اند كه با وضع ديگري كه متناسب با معيارهاي انقلاب و اسلام و مصالح ملت و كشور است مي شود كار كرد و كشور را اداره كرد.
وضعيت حضورم روشن نيست
وي با اشاره به تصميم خود براي شركت يا عدم شركت در انتخابات نيز گفت: «به هر حال وضعيت چندان روشن نيست; گرچه همه ما در مقابل ايران و انقلاب مسئوليم و بايد وظيفه خود را انجام دهيم.» رئيس جمهور سابق كشورمان تصريح كرد: «من در مورد خودم از وضعي كه دارم ناراضي نيستم; من اعتقاداتي دارم و تشخيص هايي كه نمي توانم از آنها دست بردارم.»رئيس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها با بيان اينكه امروز هم مي كوشم در حد توان اندكم از آن اسلام و انديشه اي كه درست مي دانم چه در داخل و چه در خارج دفاع كنم، خاطرنشان كرد: «ممكن است صداي ما خيلي بلند نباشد ولي اينها وظيفه را از دوش ما بر نمي دارد.»
محدوديت براي كشور خطر ايجاد مي كند
رئيس جمهور سابق كشورمان در بخش ديگري از سخنان خود در جمع خبرنگاران با اشاره به ماه مرداد ماه بسيار مهمي از لحاظ تاريخي است، گفت: «يكي از اموري كه هويت يك ملت را شكل مي دهد، خاطرات جمعي مشترك است. درست است كه زبان، سرزمين، آداب و رسوم و... همه در ايجاد يك ملت موثر هستند و ولي بالضروره همه يك ملت به زبان واحد سخن نمي گويند يا حتي از يك قوم نيستند.» وي افزود: « ما در مرداد دو حادثه داريم كه برايمان خاطره مشترك بسيار مهمي را بوجود آورده است. يكي صدور فرمان مشروطيت و ديگري كودتاي آمريكايي 28 مرداد عليه دولت ملي دكتر مصدق.خاتمي شكست مشروطيت را به دليل كه موجب شد دولت و نهضت ملي با شكست رو به رو شد، منشا جستجو دانست و گفت: «بايد جستجو و بررسي كنيم و سطحي نگري نكنيم. البته حوادث بعدي را هم مي توانيم در سايه توجه به اين مسائل تحليل كنيم و نسبت به اوج حركت ملت ما كه انقلاب اسلامي است نيز بايد هوشيار باشيم; راجع به حركت اصلاحات نيز اينگونه مي توان تحليل كرد. ما نبايد از اين مسائل سطحي گذر كنيم.»
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]