واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
نخستين نقشه ديجيتالي زمين شناسي كره زمين تهيه شد
محققان نخستين نقشه زمين شناسي ديجيتالي كه در اكتشافات زمين شناسي و شناسايي معادن و منابع آبهاي زير زميني موثر است را تهيه كردند.
به گزارش مهر، اين نقشه به وسيله اتصال به اطلاعات و دادههاي مراكز زمين شناسي، نوارهاي گياهي، آب و سازههاي بشري را بر روي كره زمين نشان ميدهد.
اين نقشه ديجيتالي مكانهاي مناسب براي معادن، اكتشافات گاز و نفت و يا مكانهايي كه در خطر زمين لرزه قرار دارند را مشخص كرده و ميتواند در تشخيص ساختارهاي زمين شناسي كه منبع آبهاي زيرزميني قابل نوشيدن و يا قابل استفاده در آبياري هستند كمك كند.
يان جكسون، رئيس عمليات در سازمان زمين شناسي انگلستان گفت: نقشه ميتواند ميزان گسترش غناي معدني كشورها مانند سيرالئون و افغانستان را نمودار كند كه در اين صورت ميتوانند توجه سرمايه گذاري خارجي را به خود جلب كنند.
ساخت نانوذرات براي شناسايي سلولهاي سرطاني
يكي از روشهاي مهم تشخيص تومورها در بدن، روش ام.آر.اي با استفاده از امواج مغناطيسي است كه در آن با ارزيابي سيگنالهاي برگشتي، انواع بافتها در بدن از يكديگر متمايز ميشوند. نانوذرات مغناطيسي در شناسايي سلولهاي سرطاني به وسيله ام.آر.اي نقش مهمي پيدا كردهاند.
به گزارش ايسنا، محققان دانشگاه براون و گروهي ديگر از محققان، كوچكترين نانوذرات مغناطيسياي را كه تاكنون ساخته شدهاند توليد كردهاند.اين نانوذرات، نانوذرات اكسيدآهن روكش شده با پپتيد هستند. آنها اين ذرات را به بدن موش تزريق كرده و توانايي آنها در يافتن سلولهاي تومور مغزي مورد بررسي قرار دادند.
اختراع دوربيني كوچك و انعطاف پذير با الهام از چشم انسان
محققان موفق به توليد دوربيني كوچك و قابل انعطاف شدند كه عرض آن 2 سانتيمتر بوده و داراي يك لنز ساده و مقعر است.
به گزارش مهر، اين دوربين كه از چشم انسان الهام گرفته است، به وسيله قرار گرفتن گيرندههاي حساس به نور بسيار كوچك در يك غشا نرم و قابل انعطاف ساخته شده است كه در آينده براي تشخيص بيماري در بدن انسان نيز استفاده خواهد شد.
اين گيرندههاي حساس به نور كه عملكردي شبيه به گيرندههاي دوربينهاي ديجيتال دارند از يك صفحه نيمههادي سخت و صاف كه داراي ميليونها پيكسل است تشكيل شده است.
محققان دانشگاه ايلينويز و گروهي از مهندسين مكانيك دانشگاه
نورث وسترن در پي تحقيقات خود اين گيرندهها را به قطعات كوچكي كه خوانده ميشوند تبديل كردند. سپس قطعات همجوار را به كمك كوچكترين كابل دنيا، به ضخامت يك ميكرون به شكل دايره به يكديگر وصل كردند. به اين شكل در صورت فشرده شدن دايره ،كابل، ارتباط الكترونيكي را حفظ كرده و به چيپلتها اين اجازه را ميدهد كه هماهنگ با قطعات مجاورشان حركت كنند.
موتورسيكلت هيبريد ايراني در راه است
محققان مركز وسايل نقليه پيشرفته دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه تهران در حال طراحي موتورسيكلتي با قابليت دوگانه سوزي (هيبريد) هستند كه اميد ميرود تا پايان امسال نمونه اوليه آن آماده حركت باشد.
به گزارش ايسنا، به موازات طرحهاي مختلفي كه در چند دانشگاه و مركز تحقيقاتي كشور در زمينه ساخت خودروهاي هيبريدي در حال اجرا است، جمعي از پژوهشگران دانشكدههاي برق و كامپيوتر و مكانيك پرديس فني دانشگاه تهران در تلاش براي همگامي با تحقيقات روز دنيا در حوزه طراحي و ساخت وسايل نقليه با سوخت هيبريدي، طرح ساخت موتورسيكلت هيبريدي را در دست اجرا دارند.
دكتر عقيل يوسفي كما، رئيس مركز رشد دانشگاه تهران و از مجريان اين طرح گفت: توليدكنندگان موتورسيكلت در حال حاضر موتورسيكلتها را از نظر زيستمحيطي و مصرف سوخت زير استاندارد توليد ميكنند، بنابراين تبديل آنها به موتورهاي الكتريكي دوگانه سوز بحثي جدي است كه علاوه بر آن كه استانداردهاي زيست محيطي در آن رعايت ميشود، افزايش راندمان را نيز به دنبال دارد و به زودي موتورسيكلتها به گونهاي ميشوند كه حداقل با دو سوخت پيش رانش كاركنند
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]