واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: ضرورت طراحي لباس متحدالشكل براي قاريان و مبلغان ايراني در خارج از كشورداشتن لباس متحدالشكل براي قاريان آثار مثبت روحي به همراه دارد
گروه فعاليتهاي قرآني: داشتن لباس متحدالشكل مناسب و در شأن يك قاري قرآن ضمن اينكه تأثير كار او را بيشتر خواهد كرد از نظر روحي و رواني آثار مثبتي براي خود قاري به همراه خواهد داشت.
سيد «علي سرابي» مدير عامل اتحاديه تشكلهاي قرآني كشور، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: لباس ويژه قاريان به طور قطع بر رفتار و اعمال آنها مطابق با شأن ايجاد شده توسط مردم، تأثيرگذار است بنابراين طراحي لباس متحدالشكل براي قاريان چه در داخل كشور و چه در خارج از كشور كار پسنديده و تأثيرگذاري در بالابردن تأثير تبليغات قرآني خواهد بود.
وي تصريح كرد: در كشور اسلامي ما و بسياري از كشورهاي ديگر قاريان با لباس معمولي و رسمي كشور خود به اجراي قرائت قرآن ميپردازند و لباس ويژه قرائت به صورت خاص ندارند البته نداشتن اين فرم آثار منفي خاصي نخواهد داشت.
سرابي تاكيد كرد: توصيه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اعزام قاريان و مبلغان به برخي كشورهايي كه روي كسوت و لباس قاري حساسيت دارند اين است كه هنگام قرائت قرآن فرم خاص بپوشند به طور مثال در كشور پاكستان كه قاريان هنگام تلاوت عبايي بر تن و كلاهي بر سر دارند قاريان ما نيز به طور معمول اين كار را انجام ميدهند.
مدير عامل اتحاديه تشكلهاي قرآني كشور عنوان كرد: كارهاي كارشناسي بسياري در معاونت پژوهش و برنامهريزي شوراي عالي قرآن صداوسيما در چند سال اخير درباره كسوت قاريان قرآن انجام و پيشنهاداتي ارائه شده البته لباسهايي هم تهيه شد اما به دليل بحثهاي فرهنگي بر سر زمان پوشيدن لباس، در مراجع مربوط خود هنوز به تصويب نرسيده است.
وي در ادامه افزود: بحثي مطرح است كه آيا قاريان تنها هنگام قرائت قرآن بايد فرم خاص داشته باشند و يا هميشه اين لباس را بپوشند و ترجيح بر اين است كه لباس تنها هنگام تلاوت بر تن قاري باشد چرا كه قاريان به طور معمول به صورت حرفهاي و براي كسب درآمد، قرآن تلاوت نميكنند و قرائت تنها يك توانمندي ويژه افراد است و در حين پرداختن به شغلي ديگر بر تن داشتن لباس قاري مناسب نبوده و اين موضوع محدوديتي در طراحي لباس ايجاد ميكند.
سرابي در پاسخ به اين سئوال كه مسئوليت طراحي لباس متحدالشكل قراء به عهده چه سازمان و يا نهادي است، اظهار كرد: هر كدام از نهادها و سازمانهاي مربوطه با توجه به نيازهاي متفاوت ممكن است توقعات خاصي داشته باشند به طور مثال صداوسيما كه از قاريان در برنامههاي مختلف استفاده ميكند ممكن است يك ضرورت را احساس كند و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ضرورت ديگري را در نظر داشته باشد بنابراين بهتر است جمعي از نهادها و سازمانهاي قرآني باتوجه به ضرورتها و نيازمنديهاي گوناگون كارشناسي كنند تا نظر جامعي ارائه شود.
مدير عامل اتحاديه تشكلهاي قرآني در پاسخ به اين پرسش كه استفاده از چه رنگهايي در طراحي اين لباس نمايانگر هويت ملي و نماد فرهنگي ايران خواهد بود، گفت: در طراحي و انتخاب رنگ، نوع و ويژگيهاي لباس متحدالشكل قاريان بايد از منابع اسلامي و روايات قرآني استفاده شود باتوجه به روايات و آيات قرآن رنگ زرد مورد عنايت قرار گرفته است و به نظر من استفاده از رنگهاي زرد يا قهوهاي ميتواند مناسب باشد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه چه طرح يا مدلي از لباس براي قاريان و مبلغان پيشنهاد ميدهيد كه اصول ملي در آن رعايت شده باشد، اظهار كرد: در اين طراحي فرهنگ ايراني و اسلامي همزمان بايد مورد توجه باشد البته لباسهاي ايراني اصيل، ريشه در آداب و سنن اسلامي دارد مانند عبا و قبا كه قبل از كت و شوار در ايران مرسوم بوده است و يا سرپوش كه از مستحبات اسلامي است و ميتواند منابع خوبي براي اين طراحي باشند.
سرابي در پايان يادآور شد: معرفي سطوح مختلف قاريان ميتواند در لباس طراحي شده لحاظ شود به طور مثال تنوع رنگي لباسها در سطوح مختلف و يا حاشيههاي متفاوت از نظر اندازه و رنگ براي عباها كه نشانهاي از سطح قاري باشد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]