واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آيت الله حائري:رويكرد عقب نشيني در مقابل جوسازيهاي فرهنگي بايد تغيير كند
شيراز - خبرگزاري مهر: نماينده ولي فقيه در استان فارس و امام جمعه شيراز گفت: همواره ما در پي مواجه شدن با حساسيتها و جوسازي ها عقب نشيني مي كنيم در حاليكه بايد اين رويكرد تغيير كند.
به گزارش خبرنگار مهر در شيراز، آيت الله محي الدين حائري شيرازي ظهر امروز در همايش ملي دو روزه آموزش روستايي در شيراز ضمن تشريح اين جوسازي و عقب نشيني ها افزود: در اين مدت لباسهاي ما را مسخره كردند و ما نيز لباسهاي ملي خود را به لباسهاي بين المللي تغيير داديم، در مقياسهاي ما تغيير ايجاد كردند و كيلو و گرم را به جاي "من و "چارك" قرار دادند و ما هم پذيرفتيم.
وي خاطرنشان كرد: در چين، ژاپن، لبنان، كشورهاي عربي، فلسطين، هند و... همگي مردم اعم از زن و مردم لباس ملي دارند اما مردهاي ما لباس هاي ملي خود را به پوششهاي بين المللي تغيير داده اند.
امام جمعه شيراز با بيان اينكه در اين ميان فقط زنهاي ما عزم خود را جدي كرده و چادر را به عنوان پوشش ملي خود تغيير نداند افزود: با اين كار هم دين خود را حفظ كردند هم لباس ملي خود را به پوششهاي ديگر تغيير ندادند.
وي ضمن مقايسه با استواري كشور چين نسبت به عقايد خود گفت: طي سالها همواره طب سوزني چين مورد انتقاد و تمسخر قرار مي گرفت اما آنها مقاومت كرده و طب سوزني كه دانش بومي خودشان نيز بود را حفظ و احيا كردند و امروز نيز در همه جا اين طب وجود دارد و خود چيني ها نيز در كنار پزشكي پيشرفته خود از اين طب به عنوان دانش بومي استفاده مي كنند.
آيت الله حائري با اشاره به اينكه ما در حوزه دانش بومي خود نيز چنين رفتاري داشته ايم، افزود: در گذشته ايران طب سنتي داشت و در دوره پهلوي اين طب سنتي ما منقرض شد و امروز از اطباي اين بخش جز برخي شيادان طب سنتي باقي نمانده است و هم اكنون وزير بهداشت قصد احيا طب سنتي ايران را دارد.
وي گفت: به خاطر وجود شيادان در قالب طب سنتي است كه ناگهان يكي از متخصصين مطرح كشور از طب سنتي به عنوان طب علفي ياد كرده و آن را مورد انتقاد قرار مي دهد.
نماينده ولي فقيه در استان فارس با اشاره به اينكه در حوزه دانش، تمام كشورها دانش بومي خود را با دانش روز و بين الملل مطابقت دادند افزود: در كشور ما دانش بومي به كل كنار رفته و جاي خود را به دانشهاي بين المللي داده است.
وي ضمن تشريح مشكلات اين كار نيز بيان كرد: دانش بين المللي داشتن، يعني مهمان رحم دانش بين الملل بودن و هر چه آنها تاسيس كردند ما بايد تدريس كنيم.
امام جمعه شيراز گفت: ما فرزندان خود را به درس خواندن هرچه بيشتر تشويق مي كنيم به طوريكه آنها سخت تلاش مي كنند تا نمرات عالي كسب كنند و نتيجه اين همه تلاشهاي طاقت فرسا به فارغ التحصيلاني دست مي يابيم كه خشيكده و خسته شده اند در صورتي كه بعد از تحصيلات كارها تازه شروع مي شود اما در ايران بعد از اتمام دوران دانشگاه انگار همه چيز تمام شده و دانش آموخته فقط در دانشگاه به تدريس مي پردازد و به توليد علم توجهي ندارند.
آيت الله حائري همچنين اظهار داشت: در تمام دنيا علم به عنوان راهكار "متعدد القرائه" است يعني فردي مي تواند قرائت كنوني علم را رد كرده و قرائت ديگري از علم داشته باشد اما در كشور ما علم "متحد القرائه" بوده و دين متعدد القرائه است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به طرح آموزش روستايي فني و حرفه اي خطاب به مسئولان و كارشناسان فني و حرفه اي گفت: به شما متذكر مي شوم كه دانش بين المللي را به قصد از بين بردن دانش بومي به روستاها نبريد.
نماينده ولي فقيه در استان فارس افزود: كارشناسان فني و حرفه اي بايد دانش روز را به دانش بومي روستاها پيوند دهند نه آنكه دانش بومي آنها را منقرض كنند و در اين راستا مي توان نقايص دانش بومي را شناسايي و دانش روز را به آن مشكل و نقيصه اضافه كرد.
آيت الله حائري تصريح كرد: به عنوان نمونه كشاورزان بعد از هر برداشت محصول، زمين را براي از بين بردن ريشه گياهان زائد و آماده شدن زمين آتش مي زنند كه اين كار درست نيست و در اين جاست كه كارشناسان مي توانند دانش روز را به دانش بومي اضافه كرده و دستگاهي به آنها معرفي كنند كه بتواند بدون آتش زدن زمين ريشه هاي اضافي را از بين ببرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به مسائل روز جامعه و برخي انتقادات به وزير جديد كشور در مورد برخورداري از مدرك تحصيلي نيز اظهار داشت: منتقدان بايد به نحوه مديريت ايشان توجه كنند نه صرف يك مدرك دكتراي كاغذي كه عاقبت آن نيز وابستگي دانش و علمي به دانش بين اللملي است.
وي خاطرنشان كرد: اين وابستگي ما به دانش غير بومي باعث مي شود براي هر مشكلي به حل المسائل اروپايي مراجعه كنيم و بدين ترتيب براي حل مشكل به نتيجه اي نمي رسيم چون شرايط جوامع اروپايي با جامعه ما متفاوت است.
امام جمعه شيراز با اشاره به لزوم ساختار شكني در مسائل مختلف جامعه گفت: روساي جمهور قبلي قصد داشتند با قرص و دارو مشكل را حل كنند اما اين رئيس جمهوري با ديدگاه ساختار شكنانه خود به اين نكته رسيده كه براي حل مشكلات بايد عمل جراحي انجام شود و حالا بيمار براي جراحي آماده شده اما عده اي در اين بين به مضرات جراحي چشم دوخته اند.
آيت الله حائري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به عدم وجود روحيه كار جمعي در جامعه نيز بيان كرد: در گذشته نحوه تفاهم و تطابق با اختلاف سليقه، كمتر در جامعه ما وجود داشت و به طور معمول در كارهاي تك نفري و انفرادي بيشتر موفق مي شديم مانند رتبه جهاني ما در فوتبال كه در قالب نظامي جمعي است و رتبه ايران در ديگر ورزشها نظير وزنه برداري، كشتي و... كه از نظام انفرادي پيروي مي كند.
وي خاطرنشان كرد: در مسائل سياسي نيز تك روي موجب تفرقه مي شود و اين تفرقه تسلط دشمنان را در پي خواهد داشت.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]