تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815640173




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چرا دخترها نمي توانند يا نبايد خواستگاري کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: چرا دخترها نمي توانند يا نبايد از پسرهاي مورد توجه خود خواستگاري کنند؟اين سؤال از سؤالات بسيار مهم و قابل توجه است و شايد براي بسياري از دختر خانم ها از اهميت ويژه اي برخوردار باشد. برخي معتقدند چرا فقط آقايان هميشه به خواستگاري دختر ها مي روند؟ چه اشکالي دارد زمينه اي فراهم شود که در صورت مساعد بودن شرايط بعضي دختر خانم ها هم از آقايان مورد توجه و علاقه خود خواستگاري کنند؟
البته بايد اذعان کرد که بسياري از دخترها نيز چنين نمي انديشند و دوست دارند شاهد آمد و شد خواستگاران متعدد باشند و از ميان آنان، کسي را برگزينند که موجّه تر بوده ، از قابليت همسري و بالاترين توان آرامشگري برخوردار باشد.

شايسته است در ارتباط با اين سؤال اساسي، توجه علاقه مندان را به نکات زير جلب نماييم:
به رغم مشابهت ميان هوش و توانمندي هاي ذهني دختران و پسران، تفاوت هاي موجود در خصيصه هاي زيستي و ويژگي هاي عاطفي دخترها و پسرها نشانگر شاکله ي خاص شخصيتي هر کدام از دو جنس است. دختر خانم ها در کنار وظيفه خطير همسري و آرامشگري، از ارزشمندترين قابليت انساني يعني توانايي مادر بودن نيز بهره مند هستند. قابليت و شايستگي مادري، خود آميزه اي از ويژگي هاي خاص زيستي و صفات برجسته عاطفي و احساسي است. از اين رو ايفاي بهينه نقش همسري و توفيق عهده دار شدن وظيفه بزرگ و سرنوشت ساز مادري از نشانه هاي شخصيت برتر و کمال وجودي زنان ميباشد.

چنين تفاوت هاي بارز شخصيتي ميان زن و مرد ، ضرورت بهره مندي فوق العاده زنان از احساسات لطيف و عواطف عميق ، خود بستر پديدآيي نگرش ها، رفتارها و نيازهاي ويژه اي را در وجود آن ها فراهم مي آورد. به همين دليل است که زن ها به حمايت عاطفي، رواني و اجتماعي بيشتري نياز دارند، زيرا هرچه پديده اي ارزشمند تر باشد ، بايد مورد حمايت و پشتيباني بيشتري قرار گيرد.
اين در حالي است که زنان عموماً دوست دارند همسرشان فردي باشد که شخصيت او جلوه گر اقتدار منطقي و عاطفي است. به عبارت ديگرنسبت به مرداني که از صفاتي همچون اعتماد به نفس، قدرت رهبري و مديريت، شجاعت و حمايتگري بهره مند نيستند نظر مثبتي ندارند. مردان نيز غالباً دوست دارند همسرانشان منبع آرامش و شخصيت وجودي شان مملو از مهر و عطوفت،منطق و صبوري باشد.

تفاوت هاي زيستي و روان شناختي موجود ميان زن و مرد هرگز به معناي برتري يکي بر ديگري نيست، که اين تفاوت ها بيانگر ويژگي ها و نيازهاي خاص، قابليت ها و مسؤوليت هاي ويژه و در خور هر کدام از ايشان است.
خلاصه کلام آن که ساختار شخصيتي هريک از دو جنس زن و مرد به گونه اي است که هر کدام ويژگي هاي لازم را در مسير تحول وجود و نيل به کمال شخصيت بي بديل خود دارا هستند. تفاوت هاي زيستي و روان شناختي موجود ميان زن و مرد هرگز به معناي برتري يکي بر ديگري نيست، که اين تفاوت ها بيانگر ويژگي ها و نيازهاي خاص، قابليت ها و مسؤوليت هاي ويژه و در خور هر کدام از ايشان است.

بنابراين از يک نگاه ژرف ، براي زنان که وجودشان منبع احساسات، عطوفت و مهرطلبي و تمايل دروني اش مبتني بر محبوب و معشوق بودن است و دوست دارد که بر دل و جان مرد حاکم باشد ، بسيار دشوار خواهد بود از مردي براي ازدواج خواستگاري کند و احياناً جواب رد بشنود و سراغ فرد ديگري برود. بطوريکه اين امر با ويژگي هاي خاص شخصيتي او سازگار نيست.
بديهي است براي يک مرد بيشتر قابل تحمل است که از دختري خواستگاري کند و پاسخ رد بشنود و بعد از مدتي از دختر ديگري خواستگاري کند و احتمالاً بازهم با جواب منفي مواجه شود تا اين که سرانجام پاسخ مثبت دختر ديگري را براي ازدواج دريافت دارد.
هنگامي که آقايان به خواستگاري دختر ها مي روند، آنها شنونده لفظ آري يا خيرخواهند بود و اين دخترها هستند که با قدرت انتخاب برتر، گوينده ي واژه هاي آري و خير مي باشند.
هنگامي که آقايان به خواستگاري دختر ها مي روند، آنها شنونده لفظ آري يا خيرخواهند بود و اين دخترها هستند که با قدرت انتخاب برتر، گوينده ي واژه هاي آري و خير مي باشند.
پر واضح است که خواستگاري آقايان از خانم ها هرگز به معناي محدوديت آزادي و اختيار خانم ها در حق انتخاب همسر نيست. ازدواج دختر خانم ها همواره بايد با آگاهي، اراده و اختيارشان همراه باشد و همه دخترها حق دارند از ميان خواستگاران داوطلب ازدواج با آن ها، آن کس را که اصلح مي دانند با آزادي کامل انتخاب کنند وهيچ گونه اجباري و تحميلي در اين ارتباط روا نيست.


از منظري ديگر به اين مهم نگاه کنيم!

در جامعه امروز که هر روز بر پيچيدگي آن افزوده مي شود، حلقه هاي خويشاوندي گسسته تر مي گردد، دايره شناخت هاي متقابل خانواده ها و بالطبع پسرها و دخترها محدودتر مي شود و ارتباطات خانوادگي و آمد و شدهاي فاميلي و همسايگي به حداقل مي رسد، چه بايد کرد؟
بايد به روش ها و شيوه هايي انديشيد که ضمن تکريم شخصيت متعالي، حساس و لطيف دختر زمينه طرح نظريات و نگرش ها و اعلام آمادگي آنها براي پذيرش تقاضاي ازدواج از طرف افراد واجد شرايط و مورد نظرشان( در صورت تقاضا و خواستگاري) به گونه اي که بايسته و شايسته است فراهم شود. اين انديشه و روش مي تواند به فرايند "انتخاب" دختر ها که از حقوق فطري و طبيعي آنان است، معنا و مفهوم روشن تري ببخشد. به سخن ديگر در فرهنگ حاکم بر جامعه اسلامي ما مسأله خواستگاري دخترها از پسرهاي مطلوب و واجد شرايط ازدواج مي تواند به صورت غير مستقيم (از طريق شخص سوم) و در زيباترين و شايسته ترين وجه و با حفظ کرامت، شأن والا و احترام به مراتب صداقت، پاکي و سلامت اخلاقي آنان انجام پذيرد.

به يقين در روش غير مستقيم که در بستري از اخلاق، صداقت، اعتماد و اطمينان متقابل مورد استفاده قرار مي گيرد، ضمن پاسداري از شخصيت ارزشمند دختران بيشترين مسؤوليت متوجه رابطين مي باشد ، بطور مثال دختري يا خانواده دختر نگرش مثبت خود را درباره ويژگي هاي شخصيتي پسري که بطور نسبي او را مي شناسند با فرد مورد اعتمادي در ميان مي گذارد اين شخص ضمن بررسي کليه جوانب امر در فرصتي مقتضي با پسر مورد نظر يا حتي خانواده وي ارتباط برقرار کرده نظر آنها را نسبت به زوجيت آن دو جويا مي شود(به آنها اطلاع مي دهد چنانچه مايل به ازدواج پسرشان باشند فلان دختر از کفايت و شايستگي هاي ارزشمندي برخوردار است) و در صورت موافقت دو طرف شرايط معارفه و شناخت متقابل بيشتر فراهم مي شود.
به کلام ديگر، در دنياي امروز با توجه به پيچيدگي هاي خاص آن و محدوديت هاي موجود در ارتباط متقابل، ويژگي هاي شخصيتي جوانان و عدم برخورداري بسياري از ايشان از مهارت هاي بايسته و شايسته اجتماعي در جهت گشايش فصل آشنايي به منظور شناخت متقابل و تمهيد مقدمات امر ازدواج، علاوه بر شيوه مطلوب و پسنديده حاکم بر جامعه ما يعني خواستگاري آقايان از خانم ها بايد به روش و شيوه هايي انديشيد که هم تسهيل کننده امر ازدواج باشد تحت نظارت خانواده ها باشد و هم فرصت زوجيت جوانان واجد شرايط را بارور سازد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن