تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه مؤمن بيمار شود سپس خداوند شفايش دهد، آن بيمارى كفّاره گناهان گذشته و پندى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855157042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونگي ارائه خلاقانه مفاهيم ديني در برنامه‌هاي رسانه ملي / 32قاسم پورحسن:پشتوانه تحقيقاتي لازمه دستيابي به نوآوري در برنامه‌هاي قرآني است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي ارائه خلاقانه مفاهيم ديني در برنامه‌هاي رسانه ملي / 32قاسم پورحسن:پشتوانه تحقيقاتي لازمه دستيابي به نوآوري در برنامه‌هاي قرآني است
گروه هنر: نوآوري در استفاده از مفاهيم عميق قرآني در رسانه ملي نيازمند ابتكار، خلاقيت و سرمايه‌گذاري است. اين بهره‌گيري از دانش و تجربه با پشتوانه فكري و پژوهشي در ساخت برنامه مي‌تواند برنامه‌سازان را در دستيابي به نوآوري ياري كند.
«قاسم پورحسن» عضو شوراي عالي كارشناسان شبكه راديويي گفت‌وگو به خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در مورد خلاقيت و نوآوري در برنامه‌سازي رسانه ملي و ارائه خلاقانه مفاهيم قرآني در برنامه‌ها گفت: وقتي سخن از نوآوري مي‌شود اين مساله با معاني نزديك به خودش يعني خلاقيت و ابتكار درهم تنيده است. حقيقت اين است كه نوآوري غير از خلاقيت و ابتكار است اما در پيوند نيرومند با اينهاست.

وي افزود: در واقع نوآوري به اين معناست كه مجموعه دانش‌ها و علوم و فنوني در كنار هم جمع شده و حالا در زمينه اين علوم و فنوني كه جمع‌آوري كرده‌ايم دست به يك طرح‌ريزي جديد بزنيم چه در حوزه انديشه، چه در برنامه‌سازي راديو و تلويزيون و ...

پورحسن در تكميل توضيح خود گفت: نوآوري يك زمينه پيش از خود دارد. نوآوري دفعتاَ اتفاق نمي‌افتد و به هيچ وجه فردي نيست درصورتي كه ممكن است خلاقيت و ابتكار فردي باشد. نوآوري قاعده‌مند و نظام‌مند است و ذوقي و شخصي نيست. همچنين نوآوري يك طرح زماني آني نيست بلكه يك فرآيند است و طي مراحل مختلفي شكل مي‌گيرد.

اين كارشناس راديويي يادآورشد: پيشتر در برنامه‌سازي راديو، رويه كار به اين صورت بود كه در مباحث گفت‌وگو با دو شخص روبرو بوديم، يك كارشناس و يك مجري. اما وقتي در اين حوزه نوآوري صورت مي‌گيرد مي‌بينيم كه بحث يك طرفه به يك تبادل نظر در يك حوزه گسترده و وسيع تبديل مي‌شود.

وي درباره شكل‌گيري نوآوري در رسانه گفت: دو ديدگاه مختلف وجود دارد. ديدگاه اول معتقد است اگر ما بخواهيم يك ايده را شكل بدهيم مي‌توانيم در ساحت‌هاي مختلف دست به يك طرح جديد بزنيم. ديدگاه دوم مخالف اين ايده است و نوآوري را يك امر اتفاقي نمي‌داند.

اين كارشناس امور رسانه ادامه داد: نوآوري نمي‌‌تواند با نسخه و دستور و بخشنامه صورت بگيرد. بلكه مي‌تواند بر خلاقيت‌هاي عميق فردي استوار باشد. بنابراين ما نمي‌توانيم امروز به نوآوري فكر كنيم و ظرف چند روز آينده به آن دست پيدا كنيم زيرا هر ايده و طرحي براي رسيدن به نتيجه مطلوب به زمان مشخصي احتياج دارد.

استاديار گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبايي يادآور شد: براي اينكه اين اتفاق بيفتد بايد ببينيم آيا در زمينه اين تبادل و تقابل دو فكر، انديشه جديد تولد مي‌‌شود يا خير. آيا قبل از اين طرح جديد ما مي‌توانيم به نقد انديشه‌اي برسيم؟ ما مي‌توانيم انديشه پيشين را اصلاح كنيم؟ و يا آن را كنار بزنيم و انديشه جديدي شكل دهيم؟ اين كار در زمان آينده شكل خواهد گرفت. پس وقتي ما از نوآوري حرف مي‌زنيم بايد هم زمينه و هم افق را مد نظر قرار دهيم. انتزاج زمينه و افق يعني ايجاد نوآوري.

وي در ادامه اظهار كرد: راديو رسانه‌اي است تك بعدي كه فقط صدا دارد. آنچه كه در اين رسانه قابليت توليد دارد مستند‌‌سازي كلامي و يا ديالوگ جدي در حوزه انديشه‌هاي معنايي و كارهاي نمايشي قرآني است. اما اين مسئله را نمي‌توان ناديده گرفت كه صدا قدرت تصوير را ندارد. چرا كه با كمك تصوير مفاهيم بهتر قابل درك و فهم مي‌شود.

اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: بسياري از آيات قرآن بايد با تصوير عجين شوند. سينما كمتر نگاه آموزشي و القا دارد زيرا معمولا كار در سينما بايد عموم را جذب كند و چون بايد به لحاظ اقتصادي مراعات كند انتخاب‌هايش بيشتر بر مبناي پسند عامه و موضوعات معمولي است.

پورحسن با اشاره به نقش تاثيرگذار تلويزيون در اين حوزه عنوان كرد: تلويزيون متولي اصلي ارائه مفاهيم قرآني است و با قدرت تصويرسازي كه دارد مي‌تواند مخاطبان را در پيوند عميق معنوي، قرآني و روحاني قرار دهد.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چگونه مي‌شود در زمينه برنامه‌سازي در حوزه راديو و تلويزيون، نوآوري و خلاقيت بوجود آورد؟ بيان كرد: اولا نوآوري در همه حوزه‌ها امكان‌پذيراست، در صورتي كه ما شرايط را براي رشد دانشجو در اين حوزه فراهم كنيم. همچنين جرات و جسارت دست زدن به كار و انديشه جديد را نيز داشته باشيم. ثانيا ما وقتي از نوآوري حرف مي‌زنيم از يك امر محال و انتزاعي سخن نمي‌گوييم چرا كه نوآوري در حال حاضر هم اتفاق افتاده ولي چندان روشن، صريح و آشكار نيست. در واقع ما مظاهر و تجليات آنرا نمي‌بينيم.

اين كارشناس راديويي با بيان اينكه ايجاد نوآوري در يك برنامه به چند مولفه احتياج دارد اظهار كرد: دانش، تجربه، جرات و جسارت، اقدام به خلق ديدگاه جديد و تسلط به آن و داشتن تفكر جديد(با وجود داشتن پشتوانه فكري و پژوهشي در ساخت برنامه) مي‌تواند برنامه‌سازان را در خلق برنامه‌هاي نوآورانه ياري كند.

اين كارشناس برنامه‌هاي راديويي در پاسخ به اين پرسش كه چرا در برنامه ها‌ي ديني كمتر از مفاهيم قرآني استفاده مي‌شود؟ يادآور شد: ما در مورد مولفه‌هايي كه در رسانه استفاده مي‌كنيم دچار كاستي و نقصان هستيم. چند مسئله در مورد قرآن و رسانه شكل گرفته كه قابل توجه است. اول اينكه مفاهيم قرآني در رسانه كمتر قابل طرح است حتي داستان‌هاي قرآني. خيلي از صاحب‌نظران وقتي سريال‌هاي مذهبي و قرآني را با سريال‌هاي غير قرآني مقايسه مي‌كنند معتقدند يك سريال معمولي توانايي بيشتري در جذب مخاطبانش دارد. همچنين عده‌اي معتقدند همه داستان‌هاي قرآني قابل تبديل به سريال نيست و نمي‌شود در داستان‌هاي قرآن دخل و تصرف كرد. در واقع نمي‌توانيم آنها را فرو كاسته كنيم يعني به سطح نازل‌تري برسانيم در حالي كه بايد آن را با خيال عجين كرد. نكته ديگر اين است كه جرات و جسارت ايجاد يك نوآوري در تبديل مفاهيم عميق قرآني به تصوير را كمتر داشتيم.

به اعتقاد وي كارهايي كه تابحال انجام شده نتوانسته همه آنچه كه در حوزه مفاهيم قرآني بوده را به منصه ظهور رساند و در حقيقت تمام ابعاد و زواياي قرآن در رسانه شكل نگرفته است.

وي در ادامه افزود: در بعضي از آيات قرآني داستان بسيار مهمي درباره خلقت آسمان و آب و باران آمده است كه حتي در انديشه‌هاي نوشتاري ما در دهه 30 و 40 هم در بين انديشمندان پژواك بسياري پيدا كرده است. ما كمتر اين مفاهيم را به اين شكل حتي در شبكه سيماي قرآن داريم.

كارشناس- مجري برنامه افق با بيان اين مطلب كه رسانه در راستاي خلاقيت و نوآوري در استفاده از مفاهيم قرآني گام‌هاي مثبتي برداشته گفت: ولي اين تلاش هنوز قانع‌كننده نيست. زيرا هنوز كاملا به نقطه‌اي نرسيده كه ما در مباحث اجتماعي و خانوادگي بخواهيم بر اساس مفاهيم قرآني الگو‌سازي كنيم. بلكه در حال حاضر در اين حوزه بيشتر بر مبناي تجارب عمل مي‌كنيم. مولفه‌هاي قرآني كه مي‌توانيم دستمايه كار قرار بدهيم بيشتر ساحت‌هاي فرهنگي و اجتماعي است و بهتر است مباحث اقتصادي و توحيدي در مراحل بعد مطرح شود.

پورحسن خاطرنشان كرد: رسانه‌ها بايد با دانشكده‌هاي قرآني و الهيات همكاري كنند و رساله‌هاي دكتري و فوق ليسانس دانشجويان را به اين سمت گرايش دهند.

وي در پايان تاكيدكرد: همچنين استفاده از ديدگاه‌هاي شهيد مطهري درباره اينكه آموزه‌هاي ديني را چگونه بايد در جامعه محقق كنيم تا فكر و انديشه جامعه قرآني شود بسيار مفيد و حائز اهميت است.
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن