واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ميراسماعيلي هم به سرنوشت حاجيآخوندزاده دچار شد؛پكن، پاياني بر نسل قهرمانان جودو
روز گذشته اصليترين اميد تيم ايران براي كسب مدال در مسابقات جودو المپيك، با شكستي غافلگيركننده از بازيها حذف شد. به همان سرنوشتي دچار شد كه روز اول مسابقات، گريبان را گرفته بود: 4 بازي، 2 برد و 2 باخت.ضمن اينكه دقيقا همان رقبايي كه سند حذف حاجيآخوندزاده را امضا كرده بودند، باعث شكست و حذف آرش ميراسماعيلي شدند.
نمايندگان ژاپن و ازبكستان، دو حريف آسيايي آرش بودند كه او را در سومين حضور المپيكياش از كسب مدال محروم كردند. ميراسماعيلي در اولين المپيك خود به مقام پنجم رسيده بود و پس از تراژدي دردناكي كه قرعه بازيهاي آتن براي او رقم زده و مجبور به امتناع از مبارزه با رقيب اسرائيلي شده بود، پكن آخرين فرصت براي به حقيقت پيوستن روياي بزرگ او بود: روياي كسب مدال ارزشمند المپيك. علاوه بر اين، همه از ميراسماعيلي انتظار داشتند تا در پايان سومين دهه زندگياش، در اوج پختگي تاكتيكي و تكنيكي؛ باتجربهتر از اينها عمل كند. نمايش بيروحيه و متزلزل او در برابر چهار حريف المپيكياش، هيچكدام نشان از اقتدار و سابقه قهرمان ما نداشت؛ آرشي كه دارنده 2 مدال طلا و 2 برنز جهاني در فاصله سالهاي 2001 تا 2007 است.
ميراسماعيلي در آخرين مبارزه خود مقابل حريف ازبك هم بسيار بيروحيه نشان داد و اصلا جنگندگي و مبارزهطلبي يك قهرمان را نداشت. وقتي او مقابل حريف لهستاني محتاطانه به ميدان رفت و با حداقل امتياز و در وقت اضافه برنده شد، همه فكر كردند او توانش را براي مبارزه با حريف ژاپني ذخيره كرده است. اما آرش در ديدار بعد هم همانطور بيروحيه و محتاط ظاهر شد.
گويا فشار رواني هم در اين ناكامي آرش دخيل بوده است. نزديك به 8 سال است كه ميراسماعيلي مهمترين جودوكار ايراني به حساب ميآيد و مثلا 2 بار مقام چهارمي ايران در مسابقات جهاني، به لطف مدالهاي طلاي او بوده است. سالهاست جودوي ايران به آرش وابسته شده و كسي هم به اين توجه نميكند كه در 4 سال گذشته تنها موفقيت او يك مدال برنز جهاني بوده است!
به هر ترتيب با حذف او و حاجيآخوندزاده، جودو بختهاي اصلي خود براي كسب مدال را از دست داد. در بازيهاي آتن 2004، حاجيآخوندزاده تا يك قدمي قهرماني جهان پيش رفت. اما برخلاف دورههاي پيش كه علاقهمندان به باختهاي پياپي جودوكاران ايران عادت كرده بودند، در اين دوره انتظارها بيش از چيزي بود كه همه ديديم. كارشناسان جودو دليل اين نمايش نااميدكننده نفرات اصلي تيم را نداشتن استراتژي مناسب ميدانند.
پس از مسابقات جهاني 2007 (برزيل) و مشخص شدن ضعف و عقبافتادگي ما از رقباي اروپايي، رويكرد جودو ايران به اروپا بود. برگزاري 3 اردوي اروپايي در 4 ماه اخير، به خوبي تاييدكننده همين قضيه است. اما گويا اينبار غفلت از رقباي آسيايي كار دستمان داد و انتظارهايي كه به پشتوانه مسابقات آسيايي جودو به وجود آمده بود، برآورده نشد. علاوه بر اينها، شكست 2 قهرمان ايراني مقابل نمايندگان ازبكستان - كه در جودو رقيبي درجه 2 به حساب ميآيد- جالب توجه است. اگر واقعبينانه نگاه كنيم، پكن براي اين دو قهرمان قديمي پايان خط به حساب ميآيد.
آيا امروز طلسمشكني ميكند؟
در سومين روز از پيكارهاي جودو المپيك 2008، امروز نماينده وزن 73- كيلوگرم ايران، در گام اول كار سختي پيشرو خواهد داشت.
اين جوان بجنوردي در حالي به مصاف جودوكار سرشناس ژاپني ميرود كه در دو روز گذشته شكست و حذف قهرمانان سرشناس ما در برابر رقباي آسيايي، شرايطي طلسمگونه را به جودو ما داده است. آرش ميراسماعيلي و مسعود حاجيآخوندزاده نه مقابل رقباي جهاني، بلكه برابر حريفاني از آسيا شكست خوردند. جدا از اين مساله، حريف اول معلومات از كشوري ميآيد كه خود مهد ورزش جودو است.
حالا بايد منتظر ماند و ديد آيا جودوكاري كه نسبت به 6 عضو ديگر تيم از سابقه و تجربه كمتري برخوردار است، موفق به گذشتن از سد حريف آسيايي خود و شكستن اين طلسم خواهد شد؟ معلومات ميان كارشناسان به جودوكاري غيرقابل پيشبيني معروف است كه مقابل هيچ حريفي از پيشباخته به حساب نميآيد. در حالي كه جودو خود ورزش لحظههاست. معلومات را مرد لحظهها ميدانند و خيليها به پديده شدن او در اين رقابتها دل بستهاند.
مرد كمحرف و بيحاشيه 73- كيلوگرم ايران، هميشه در تمرينات جدي است و به فرامين مربيان به خوبي گوش ميدهد. او از نظر تكنيكي و تاكتيكي نمايش چندان پيچيدهاي ندارد و كلا ميتوان گفت جودو معلومات جودوي سادهاي است.
ظهور او ابتدا در رقابتهاي آسيايي دوحه 2006 و در مسابقات بود. اين رشته براي اولينبار و به صورت آزمايشي به بازيهاي آسيايي راه پيدا كرده بود و وقتي معلومات مدال طلاي آن مسابقات را گرفت، نويد ظهور يك پديده به جودو ايران داده شد. كمي بعد، با صعود به يك وزن بالاتر، معلومات به تيم ملي جودو پيوست. او در مسابقات جهاني 2007 (ريودوژانيرو- برزيل) نتوانست كار خاصي انجام دهد و زود حذف شد. اما 7 ماه بعد، در مسابقات قهرماني آسيا (كرهجنوبي) بود كه در نخستين ميدان جدي آسيايي خود، مدال طلا و اولين قهرمانياش را به دست آورد.
در صورت برد احتمالي معلومات مقابل رقيب ژاپني، او به مصاف برنده رقابت از كانادا و از پرتغال خواهد رفت. پينيا در المپيك آتن پنجم شد و در قهرماني اروپا هم يكي از نفرات برتر آن مسابقات بود. او همان جودوكاري است كه در المپيك گذشته حامد ملكمحمدي را شكست داد.
كارشناسان، جسارت و قدرت بدني بالاي معلومات را مهمترين فاكتورهاي مثبت اين جودوكار ميدانند. آيا امروز او يك شگفتي خلق خواهد كرد؟
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]