واضح آرشیو وب فارسی:قدس: گپي با حميد فرخ نژاد، بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون ؛ عاشق يادگيري ام
* مليحه پژمان
حميد فرخ نژاد بازيگر نام آشناي كشورمان متولد سال 1348 در جنوب كشور است.
او دانش آموخته كارگرداني تئاتر از دانشكده هنرهاي زيباي تهران است و خودش مي گويد: «عشق بازيگري من را به تهران كشاند.»
هرچند فرخ نژاد گزيده كار است، اما از ابتداي دهه 80 تاكنون در هشت فيلم سينمايي حضور داشته است.
فرخ نژاد بازي طبيعي، ساده و بسيار رواني دارد و بارها در جشنواره هايي چون: كارلو واري، مسكو، هجدهمين و بيست و چهارمين جشنواره فيلم فجر، چهارمين جشن خانه سينما و... مورد تقدير قرار گرفته است.
از سال 86 براي آموزش بازيگري به آمريكا سفر كرد و پس از مدتي به ايران بازگشت. حتماً آخرين كاري كه از فرخ نژاد در انتهاي سال 86 و از شبكه سوم سيما پخش شد را به خاطر داريد. «حلقه سبز» عنوان مجموعه اي بود به كارگرداني ابراهيم حاتمي كيا كه فرخ نژاد در آن خوش درخشيد.
از ديگر كارهاي او مي توان به فيلمهاي «عروس آتش، ارتفاع پست، به رنگ ارغوان، چهارشنبه سوري، تب، سفر سرخ، صحنه جرم، ورود ممنوع، طبل بزرگ زير پاي چپ، اركستر چگونه هماهنگ مي شود و پوست موز» اشاره كرد.
اين هنرمند نام آشناي كشورمان در مورد اولين حضورش در عرصه هاي هنري مي گويد: «به بازيگري علاقه بسياري داشتم و البته هنوز هم اين علاقه در من شاداب تر از قبل وجود دارد. در اين حرفه ماندگاري برايم مهم بوده و از همين بابت هميشه سعي كردم با فكر، كاري را قبول كنم. اما از آنجا كه دوست داشتم بازيگري را به شكل حرفه اي دنبال كنم از خوزستان به تهران آمدم و پس از تحصيل در رشته كارگرداني تئاتر، چند فيلم كوتاه و نمايشنامه نوشتم، اما پس از مدتي با اولين شروع حرفه اي ام به كارگرداني خسرو سينايي به نام «كوچه هاي عشق» به سرزمين رؤياهايم درخصوص بازيگري پا گذاشتم و البته در كنار بازيگري، بارها به عنوان دستيار كارگردان در سينما فعاليت داشته ام، اما از آنجا كه عقيده دارم درهاي يادگيري هيچ وقت بسته نمي شوند، هنوز هم دوست دارم از اين حرفه بيشتر بدانم و عاشق يادگيري ام.
به عقيده من سينما و تلويزيون و حتي تئاتر ما نيازمند بازيگران و هنرمنداني است كه به اين حوزه ها اشراف كامل داشته باشند تا بتوانند خلاقيت ذهني ويژه اي از خود به خرج دهند.
سينما، تلويزيون و تئاتر ما متعلق به مردم است و اگر مردم به عنوان مخاطبان اصلي راضي نباشند، سالها كار هم بي فايده است. اما «حلقه سبز» انگار فرخ نژاد را به شكل ويژه اي به مردم معرفي كرده، او در اين مورد مي گويد: « در «حلقه سبز» نقش روح را بازي كردم و حتماً همه اين سريال را ديده اند. البته قبل از هر چيز كارگرداني حاتمي كيا شايسته تقدير است و اگر موفقيتي بوده حاصل تلاش ايشان هم هست.
اما انگار مردم با «من گلوب» ارتباط ويژه اي برقرار كردند و اين نقش برايم بسيار ماندگار شد، من «حلقه سبز» را به لحاظ فيلمنامه بسيار قوي مي دانم و اگر فيلمنامه قوي باشد ارتباط لازم با مخاطب برقرار مي شود. از آنجا كه به كارهاي متفاوت علاقه ويژه اي دارم اين نقش را قبول كردم و از بازي در اين مجموعه بسيار لذت بردم، و به جرأت مي گويم اين سريال مخاطبان زيادي را به خود اختصاص داد و اين موضوع خستگي همه عوامل را از بين برد.»
فرخ نژاد، بازيگري گزيده كار است و به قول خودش هر نقشي را نمي پذيرد، چه در سينما و چه تلويزيون. از او در مورد شرايط كار در اين دو عرصه مي پرسم كه مي گويد: «به نظرم خوب ظاهر شدن بازيگر به حوزه كاري سينما يا تلويزيون ارتباطي ندارد، چون مخاطبان ما انسانهاي فهيم و هوشياري هستند و ما نبايد به سليقه و نگاه مخاطب بي توجه باشيم.
به نظرم كار در هر دو عرصه سختي خاص خودش را دارد و البته جلب رضايت مخاطبان چه در سينما و چه در تلويزيون هم توانايي خاصي را مي طلبد. من سعي مي كنم كم كار كنم، اما نقشي را قبول كنم كه ماندگاري آن درصد بالايي داشته باشد و اين ماندگاري چيزي نيست جز ارتباط قوي با مخاطب.»
وي در ادامه مي گويد: «متأسفانه گاهي در سينماي كشورمان ديده مي شود كه فيلمنامه هاي بي ارزشي به فيلم سينمايي تبديل مي شوند و فقط صرف داشتن چند ستاره به فيلم گيشه اي تبديل مي شوند، كه وقتي مخاطب با ديدن نام ستاره ها براي ديدن فيلم ترغيب مي شود و به سينما مي رود در بازگشت از رفتن به سينما پشيمان مي شود كه اين جاي تأسف دارد و شايد اگر به همين طريق پيش برويم، ديگر مخاطبي براي سينما نداشته باشيم.»
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]