تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيبايى مرد به شيوايى زبان اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826564934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شاعر ملي فلسطين درگذشت ؛ بدرود محمود درويش


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: شاعر ملي فلسطين درگذشت ؛ بدرود محمود درويش
«محمود درويش» شاعر مبارز فلسطيني روز شنبه پس از انجام يك عمل جراحي قلب در بيمارستاني در تگزاس آمريكا درگذشت.

محمود عباس (ابومازن) رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در پيامي ضمن تسليت درگذشت اين شاعر، سه روز را در كشورش عزاي عمومي اعلام كرد.
عباس گفت: مرگ شاعر بزرگي چون محمود درويش، كسي كه عاشق فلسطين بود و از جمله پيشگامان فرهنگ مدرن اين كشور به شمار مي آمد و يك شخصيت درخشان بود، ضايعه اي بزرگ در عرصه هاي سياسي، فرهنگي و ملي ما به حساب مي آيد.وي افزود: از بيان اين كه چقدر از مرگ او، قلبهاي ما متأثر شده است، عاجزيم. محمود! خدا ما را در غم از دست دادن تو كمك كند.
به محض مخابره خبر درگذشت درويش از هوستون آمريكا، بسياري از مردم رام ا... با چشماني اشكبار و شمعهايي در دست، به خيابانهاي تاريك اين شهر ريختند و علاقه شان را به شاعر ملي خود ابراز كردند.
همچنين شبكه هاي تلويزيوني فلسطين برنامه هاي عادي خود را قطع كردند و به پخش فيلمها و تصاويري از اين شاعر مقاومت پرداختند.بر اساس خواسته قلبي درويش، پيكر او به رام ا... منتقل و در همان جا به خاك سپرده خواهد شد. او از سال 1990 در شهر West Bank آمريكا اقامت داشت.
درويش پيش از اين نيز دو بار تحت مراقبتهاي پزشكي و درمان قلب قرار گرفته بود.
محمود درويش در سال 1941 در البروه روستاي شرقي عكا متولد شد. در سال 1948 پس از اشغال فلسطين به وسيله صهيونيستها مجبور به مهاجرت شد و پس از فارغ التحصيلي از دبيرستان حيفا و در سال 1970 ، به مدت يك سال تحصيلاتش را در دانشگاهي در مسكوي شوروي سابق پي گرفت و سپس به قاهره مهاجرت كرد.
مقارن اين ايام به عنوان شاعر، مدتي را در حبس به سر برد. بعدها فعاليتهاي سياسي اش را پي گرفت و آشكارا به ارائه اشعار اعتراضي اش پرداخت. از آثارش مي توان به كتابهاي زير اشاره كرد: گنجشكهاي بي بال (1960)، برگهاي زيتون (1964)، عاشقي از فلسطين (1966)، تحت بيگانه (1999)، ديوان محمود درويش، ديواريه (2000) و موقعيت محاصره (2002). درويش همچنين برنده جايزه هايي چون ابن سينا، جايزه «لوتس» از انجمن نويسندگان آفريقا / آسيايي، جايزه هنرهاي حماسي فرانس و مدال آثار ادبي و جايزه آزادي فرهنگي از بنياد لبنان و همين اواخر نيز (نوامبر 2003) جايزه «ناظم حكمت» شده بود. آخرين مجموعه شعر اين شاعر محبوب، «احساس پروانه ها» بود كه در سال 2008 منتشر شد.
وي در سال 1961 فعاليتش را به عنوان روزنامه نگار آغاز كرده و تا مدتي روزنامه «الاتحاد» را سردبيري كرد. در سال 1971 فلسطين اشغالي را ترك گفته و به بيروت عزيمت كرد. او به عنوان سردبير مجله ماهانه «شئون فلسطينيه» و سردبير ارشد گاهنامه فرهنگي ادبي «الكرمل» چندي به كار مشغول بوده است. درويش سرودن را از زماني كه در مدرسه در حال تحصيل بود شروع كرده بود و نخستين مجموعه آثارش در سال 1960 منتشر شد، يعني زماني كه تنها نوزده سال داشت. با دومين مجموعه اش برگهاي زيتون (اوراق الزيتون) 1964 او به عنوان يكي از شاعران پيشرو شعر مقاومت شناخته شد. درويش در بسياري از شعرهاي خود، غم و رنج فلسطينيان و مشقتهاي آنان را در رويارويي با اشغالگريهاي رژيم صهيونيستي به تصوير كشيده، كه مورد تمجيد مردم نسلهاي مختلف قرار گرفته است.

تلاش براي خاكسپاري درويش در زادگاه اشغال شده اش
مقامات فلسطيني براي به خاك سپردن محمود درويش - شاعر ملي فلسطين - در زادگاهش با رژيم صهيونيستي مذاكره مي كنند.
عطاءا... خيري - سفير فلسطين در اردن - اعلام كرد، محمود عباس - رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين - از مقامات فلسطيني خواسته است تا با برقراري ارتباط با مقامات اسرائيلي، آن ها را تحت فشار بگذارند، تا اجازه دهند محمود درويش - شاعر فقيد فلسطين - در زادگاه اشغال شده اش - جليله - به خاك سپرده شود.
به گزارش فرانس پرس، خيري همچنين اعلام كرد، محمود عباس يك هواپيماي اختصاصي به آمريكا خواهد فرستاد، تا پيكر محمود درويش را بازگرداند.
درويش روز پانزدهم جولاي 2007، براي شركت در يك همايش ادبي در بررسي آثارش، پس از 35 سال به سرزمينهاي اشغالي بازگشته بود.

عبدالجبار كاكايي:شعر محمود درويش با نبض مقاومت منطقه همراهي مي كرد
به اعتقاد عبدالجبار كاكايي، محمود درويش با شعرش با نبض مقاومت روز منطقه همراهي مي كرد.
اين شاعر در پي درگذشت شاعر ملي فلسطين در گفتگويي با ايسنا، عنوان كرد: عمده ترين دليل شهرت جهاني محمود درويش، وجه شعر مقاومت اوست، كه به علاوه، از تكنيك و فن خاص استفاده مي كند. او همچنين از استعاره و تشبيه در شعرهايش بهره مي جويد، كه اين باعث شده شعرش، شعري ترجمه پذير باشد. حتي نامهايي كه براي مجموعه هاي شعرش استفاده كرده، از اين خصوصيت بي بهره نيست.
وي در ادامه افزود: عمده ترين وجه اين شاعر، پيوستگي اش با رهبران مقاومت فلسطين است كه به دليل فلسطيني بودنش، در جايگاه شعر مقاومت، صادركننده شعر مقاومت است.
كاكايي پرداختن محمود درويش به موضوعات روز منطقه را، باعث جهاني شدن اين شاعر دانست و گفت: درويش با نبض مقاومت منطقه همراهي مي كرد و جايزه هاي متعددي نيز دريافت كرده بود.او با تقسيم شعرهاي محمود درويش به دو بخش، يادآور شد: اگر بخش اول شعرهاي وي را شعرهاي عاشقانه بدانيم، بخش مهم شعرهايش، شعرهاي مقاومت اند.
عبدالجبار كاكايي با بيان اين كه آثار درويش آثاري ماندگار خواهند بود، يادآور شد: شاعري كه دو ميليون از آثارش فروش رفته، قطعاً شاعر ماندگاري خواهد بود و يكي از شروط ماندگاري يك شاعر همين است.

جاهد جهانشاهي:محمود درويش از بزرگترين شاعران معاصر جهان است
جاهد جهانشاهي محمود درويش را از بزرگترين شاعران معاصر جهان دانست.
مترجم مجموعه شعر «آخرين قطار» از محمود درويش، در پي درگذشت شاعر ملي فلسطين، در گفتگويي با ايسنا تصريح كرد: محمود درويش مانند «پابلو نرودا» و «راينر ماريا ريلكه» در رده هاي بالاي شعر جهاني قرار داشت. شعرهاي او به سه بخش عاشقانه، ميهني و سياسي تقسيم مي شد كه در سه دوره مختلف زندگي اش به آنها پرداخته بود.
او با بيان اين كه محمود درويش فرياد مردم فلسطين بود، ادامه داد: درويش هميشه مي گفت شعر، زبان همدلي انسانهاست. شاعري انسان گرا و نوع دوست بود و مجموعه هاي شعري چون «تصوير فلسطين»، «چرا اسب را تنها گذاشتيم؟» و «ما سرزميني از واژه ها داريم»، از مجموعه هاي خوب او هستند. شعرهاي مقاومت، تا زماني كه ستم بر مردم فلسطين جاري است، وجود خواهد داشت و شعر مقاومت محمود درويش نيز ادامه دارد.اين مترجم در پايان يكي از شعرهاي محمود درويش را خواند:
آخرين قطار / به آخرين ايستگاه رسيد / اما كسي نبود / كسي به استقبال زن نيامده بود / نه دسته گلي سرخ و / نه پرواز كبوتري حتي...

صابر امامي: «محمود درويش» بر شعر مقاومت ايران تأثير بسيار گذاشت
«صابر امامي» با بيان اين كه شعر محمود درويش را مي توان تاريخ سياسي مقاومت ناميد، گفت: درويش به جرأت بنيانگذار شعر مدرن مقاومت است و حتي بر شعر مقاومت ايران نيز تأثير بسيار گذاشته است.
«صابر امامي» شاعر و پژوهشگر، در گفتگويي با فارس، گفت: جايگاه محمود درويش، شاعر مقاومت فلسطين، تنها به دليل شعر او و خدمت هايش به شعر مقاومت نيست، بلكه سختيها و آوارگيهايي كه او از همان اوان زندگيش تحمل كرد و تلاش او براي تبديل اين سختيها و مصائب به شعر و ادب و پايه گذاري شعر مدرن مقاومت از او چهره اي ساخت كه تا ابد در اذهان فلسطينيان خواهد ماند. اشعار محمود درويش در كنار جنبه هاي ديگر زندگي اين شاعر عرب، به او جايگاهي ممتاز داد، از آن جهت كه زبان عربي با وزن بسيار راحت كنار مي آيد، نه تنها محمود درويش بلكه بسياري از شاعران به راحتي به وزن رسيدند. حتي در كارهاي آزاد محمود درويش هم موسيقي عروضي وجود دارد. شعر روان با درون مايه هاي عاطفي غني و بيان مصائبي كه بر فلسطين رفت، از ويژگيهاي شعري محمود درويش است.
اين شاعر گفت: يكي از دوستان عربم از محمود درويش جمله اي را نقل مي كرد. او مي گفت: هر مردي وقتي كه در فرودگاه از هواپيما پياده مي شود، كليد در خانه اش را در مشت مي فشارد، اما براي مردمان فلسطين هرگز اين گونه نيست. زيرا آنها نمي دانند كه به كدام خانه بايد بروند.
محمود درويش در شاعران بعد از خود تأثير بسياري داشت و خيلي از شاعران مقاومت را پروراند. او در شعر مقاومت ايران نيز تأثير بسيار گذاشت. او آموزه هاي شعري دوران پيش از خود را گرفت و آنها را دستمايه شعر مقاومت قرار داد و در راه شعر مقاومت خرج كرد.
اين پژوهشگر در پايان تصريح كرد: شعر مقاومت با محمود درويش وارد دوره جديدي مي شود. به نحوي كه آن را از آن عروض خشك خارج مي كند؛ به بياني مي توان درويش را بنيانگذار شعر مدرن مقاومت ناميد.
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن