واضح آرشیو وب فارسی:قدس: قدس بررسي مي كند ؛ وزير : سقوط قيمت مسكن تداوم دارد
* فرزانه غلامي
zoom
خبرنگار حوزه دولت قدس - وزير مسكن و شهرسازي اعلام كرد ، پيش بيني مي شود روند كاهشي قيمت مسكن تداوم داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ما ، محمد سعيدي كيا در حاشيه نشست هيات دولت و در جمع خبرنگاران درباره كاهش قيمت مسكن ، گفت: موضوع كاهش قيمت مسكن از سوي وزارت مسكن در نشريه اقتصادي مسكن اعلام شده و آمارهاي كارشناسي نشان مي دهد كه قيمت مسكن در نقاط مختلف كشور كاهش يافته، البته ميزان كاهش در نقاط مختلف كشور متفاوت بوده است.
به گفته وي، ميزان كاهش قيمت زمين بيشتر از قيمت مسكن بوده و علاوه بر پايتخت در همه نقاط تنزل يافته است.
سعيدي كيا درباره تداوم كاهش قيمت مسكن نيز تصريح كرد: دولت در اين مدت تلاش كرد تا از طريق عرضه مسكن مهر بر عرضه و تقاضاي بازار مسكن تاثيرگذار باشد، بنابراين با توجه به سياست آماده سازي و شروع ساخت و سازهاي مسكن مهر پيش بيني مي شود روند كاهشي قيمت مسكن تداوم داشته باشد.وي تصريح كرد: علت اصلي اين تداوم كاهش قيمت آن است كه متقاضيان مسكن از بازار عمومي به بازار مسكن مهر انتقال يافته اند.
به گفته وزير مسكن تنظيم امور مربوط به مسكن در معاملات املاك و نيز ماليات بر املاك و كساني كه به امر اشتغال و خريد و فروش املاك مشغولند نيز در وضعيت قيمت مسكن موثر بوده است.
***
گروه اقتصادي - تيتري كه در روزهاي پاياني هفته گذشته از سوي رسانه ها و به نقل از رئيس اتحاديه مشاوران املاك انتخاب شد را مي توان جنجالي ترين تيتر هفته دانست.
به گزارش خبرنگار ما مصطفي قلي خسروي در گفتگويي اعلام كرده بود كه قيمت مسكن در تهران به طور متوسط و به ازاي هر متر مربع 500 هزار تومان كاهش يافته و اين حاصل ارزيابي هاي فراوان اتحاديه مشاوران املاك است.
جنجالي بودن سخنان خسروي از اين رو بود كه بسياري آن را غيرواقعي دانستند و بويژه آنهايي كه منتظر فرصتي مناسب هستند تا با بودجه هاي اندك بتوانند يك آپارتمان 40 متري را به نام خود سند بزنند، نسبت به صحت آن معترض شدند.
سخنان مصطفي قلي خسروي زماني جنجالي تر شد كه وي بار ديگر با برخي منابع خبري مصاحبه و سخن خود را تكرار كرد و پس از آن هم در روزهاي اخير شاهد آن بوديم كه برخي كارشناسان بر كاهش قيمت مسكن صحه گذاشتند.
شنيدن سخناني از اين و آن انگيزه اي براي تهيه يك گزارش ميداني از سوي گزارشگر ما شد.
پرس و جويي از بنگاههاي معاملاتي برخي مناطق تهران گزارشگرمان را به يافته هايي رساند كه آن را در پي مي خوانيد.
* گفته هاي بنگاهداران
براساس گفته هاي دو بنگاهدار در منطقه 6 تهران، آنچه كه بازار خريد و فروش مسكن در 5 ماهه نخست امسال با آن روبروست ثبات و كسادي است نه كاهش قيمت.
يكي از آنها به خبرنگار ما مي گويد: مردم در وضعيت تعليق به سر مي برند و گويي منتظر كمتر شدن قيمت مسكن هستند بنابراين در اين ايام ما فقط پاسخگوي سؤال آنها هستيم، كه فقط سؤال مي پرسند ولي براي خريد ترديد دارند، زيرا فكر مي كنند در آينده با كاهش قيمت مسكن خواهند توانست مسكن دلخواه را بيابند.
رجب زاده اذعان مي دارد: البته اينكه مردم نسبت به خريد مسكن علاقه اي نشان نمي دهند به معناي نبود تقاضا نيست، من فكر مي كنم تقاضاي پنهان براي مسكن همواره وجود دارد ولي در اين منطقه بنگاهداران فعلاً روزهاي يكنواخت و كسل كننده اي را مي گذرانند.
بنگاهداري در منطقه 2 (سعادت آباد) نيز معتقد است: اقدامهاي دولت در سال جاري نه تنها جلوي افزايش بيش از پيش قيمت مسكن را گرفت بلكه در منطقه 2 باعث كاهش آن شد.
او كاهش متوسط 500 هزار توماني را رقم دقيقي نمي داند و مي گويد: نمي دانم اين عدد از چه طريقي به دست آمده اما آنچه كه ما از آن اطلاع داريم اين است كه در مواردي به طور متوسط تا 700 هزار تومان و در مواردي فقط 200 هزار تومان كاهش قيمت داشته ايم كه آن هم شايد به خاطر ايجاد رغبت در خريدار و كشاندن او به پاي ميز معامله است.
سرخه اي ضمن تأييد اينكه در ماههاي اخير اغلب خريداران فقط تمايل به گرفتن قيمت دارند، اذعان مي دارد: شايد از دلايل عمده كاهش قيمت در مناطق يك و 2 تهران نبود تقاضا از سوي مردم است چون نوسازي در بافتهاي فرسوده جنوب تهران و حاشيه ها اين روزها خريدار بيشتري به سمت خود جلب مي كند و آنها به مناطق بالاي شهر فقط براي جويا شدن از وضعيت بازار نگاه مي كنند.
بنگاهداري در منطقه 5 (صادقيه - اشرفي اصفهاني) نيز به خبرنگار ما مي گويد: آنچه كه با وجود كسادي بازار مسكن همچنان به قوت خود باقي است بالا بودن اجاره خانه است كه اين مسأله بيانگر اين است كه حتي اگر در مواردي قيمت مسكن به طور متوسط متري 700 هزار تومان هم كاهش پيدا كرده باشد باز هم مردم نسبت به اين بازار احساس رضايت ندارند.
سعدي نژاد اضافه مي كند: دولت از سال گذشته بحث مسكن 99 ساله را جدي كرد و به گفته مسؤولان تاكنون 400 هزار نفر در تهران براي دريافت زمين ثبت نام كرده اند كه اگر اين رقم دقيق باشد مي توان كم شدن تقاضاي مردم را در كاهش قيمت دخيل دانست.
او همچون ديگر همكاران خود در مناطق مختلف تهران بر اين باور است كه انتظار مردم براي ارزان شدن مسكن در كم شدن خريد و فروش ها دخيل بوده است به طوري كه اميدوارند با فرارسيدن نيمه دوم سال، اين اتفاق قطعي شود.
به گفته اين بنگاهدار، در بخشهايي از منطقه 5 و براساس فايلهايي كه در اختيار دارند برخي فروشندگان حاضر شده اند تخفيفهاي قابل توجهي را قائل شوند ولي در چنين شرايطي باز هم مردم قدرت خريد ندارند چون تسهيلات اعطايي از سوي بانكها در وضعيت قطره چكاني است.
باز هم رئيس اتحاديه
رئيس اتحاديه مشاوران املاك هم به خبرنگار ما مي گويد: اواخر سال گذشته اعلام شد كه بهاي مسكن در بسياري از كشورهاي پيشرفته 35 تا 40 درصد كاهش پيدا كرده بنابراين اين وضعيت به كشورهاي در حال توسعه هم تسري پيدا كرده و ايران از اين قاعده جدا نيست.
او بار ديگر و در تأييد گفته هاي خود تأكيد مي كند: من از ماههاي پاياني سال گذشته و حتي در سال جاري بارها و بارها به شما خبرنگاران اين نويد را دادم و گفتم كه امسال سال ركود بازار مسكن است.
رئيس اتحاديه مشاوران املاك در پاسخ به وجود شائبه اينكه وي مبلغ برنامه ها و سياستهاي دولت در بخش مسكن است، اذعان داشت: چرا اين طور تجزيه و تحليل مي كنيد؟ چرا مدام به دنبال ايجاد سؤالهاي بي مورد هستيد؟ ما حرف مي زنيم و حرفمان براساس يافته هاي اتحاديه است.
وي ادامه مي دهد: جريان ثبات قيمت مسكن از مدتها پيش آغاز شده بود و آنچه كه امروز مي بينيد در واقع حاصل آن جريان كوچك و ظاهراً ناچيز است.
قلي خسروي با اشاره به طرحها و مصوبات دولت و مجلس در زمينه مسكن اذعان مي دارد: اين طرحها و مصوبات بازار مسكن را به ثبات رسانده است و بايد گفت هم تصميمات دولت و هم ايده هاي شخص رئيس جمهوري بويژه در زمينه مسكن 99 ساله، تصويب لايحه ساماندهي مسكن از سوي مجلس و فروش و مزايده خانه هاي سازماني بخش مسكن را به تعادل رسانده است.او پيش بيني مي كند كه اين روند در كوتاه مدت تغيير نخواهد كرد و همچنان بازار مسكن، بازاري بدون تلاطم خواهد بود.
وي در پاسخ به اينكه آيا سياستهاي بانك مركزي در ركود بازار مسكن دخيل بوده است؟ مي گويد: قطعاً سياستهاي رئيس كل بانك مركزي نقش بسيار ارزنده اي ايفا كرد و اينكه برخي مي گويند بازار مسكن به حد اشباع رسيده است سخن قابل قبولي نيست چون در كشور ما به دليل وجود تقاضاي بالا و عدم عرضه كافي اين بازار همچنان از قدرت مانور برخوردار بوده و هست و اگر سياست انقباضي اعمال نمي شد مي توانست همچنان خبرساز باشد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]