واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: همزمان با رونمایی از اولین لیسانس پتروشیمی ایران، هشت طرح پتروشیمی با ظرفیت تولید نیم میلیون تن محصول پتروشیمی و با سرمایه گذاری 1.2 میلیارد دلار در دهه فجر افتتاح خواهند شد.
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با فرا رسیدن ایام دهه فجر هشت طرح جدید پتروشیمی با ظرفیت تولید 500 هزار تن محصولات پتروشیمیایی و با سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار به طور رسمی در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
بر این اساس واحد پلی اتیلن پتروشیمی امیرکبیر، نیروگاه طرح توسعه مجتمع پتروشیمی فجر دو، خط و پست انتقال برق پتروشیمی فجر، طرح پایلوت پتروشیمی سلمان فارسی، مجتمع پتروشیمی آریا فسفریک جنوب و طرح بلند مدت تامین و انتقال آب در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر)، نیروگاه طرح توسعه پتروشیمی مبین در عسلویه و طرح توسعه مجتمع پتروشیمی تبریز (پلی استایرن مقاوم) راه اندازی خواهند شد.
پیش بینی می شود با بهره برداری از برخی از این طرحهای تولیدی در مجموع سالانه حدود 520 میلیون دلار درآمد از محل فروش داخلی و صادرات محصولات پتروشیمیایی حاصل خواهد شد.
در حال حاضر ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به مرز 51 میلیون تن در سال رسیده است که با بهره برداری از این طرحها و راه اندازی مجتمع پتروشیمی اروند در مجموع امکان تولید سالانه بیش از 52.5 میلیون تن محصول پتروشیمی و فرآورده پلیمری در سطح کشور فراهم می شود.
از ابتدای سالجاری تاکنون هم بیش از 30 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمیایی در ایران تولید شده است که با توجه به راه اندازی این واحدهای جدید میزان تولید محصولات پتروشیمی کشور تا پایان اسفند ماه به نزدیک 40 میلون تن افزایش می یابد.
بهره برداری از 5 طرح جدید در اولین هاب پتروشیمی ایران
به گزارش مهر، هم اکنون 18 مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه 15 میلیون تن محصول در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (بندر ماهشهر) به عنوان اولین هاب صنعت پتروشیمی ایران تولید می شود که پیش بینی می شود با راه اندازی طرحهای جدید این ظرفیت تا پایان اسفند ماه امسال به مرز 20 میلیون تن افزایش یابد.
یکی از طرحهای آماده افتتاح در این منطقه جامع طرح آب رسانی به طرحهای پتروشیمی بندر ماشهر است با راه اندازی فاز اول این خط لوله از کوت امیر اهواز امکان ارسال روزانه حدود 350 هزار مترمکعب آب به واحدهای پتروشیمی فراهم می شود.
واحد پلی اتیلن سبک پتروشیمی امیرکبیر با ظرفیت تولید سالانه 300 هزار تن محصول و سرمایه گذاری حدود 350 میلیون دلاری بخش خصوصی یکی دیگر از طرحهای آماده افتتاح در بندر ماشهر است که با بهره برداری از آن امکان تولید سالانه 345 میلیون دلار درآمد فراهم می شود.
تهیه لیسانس و مهندسی اصولی این طرح پتروشیمیایی توسط بازل سوئیس و تکنی مونت ایتالیا انجام شده است ضمن آنکه علاوه بر پیمانکاران داخلی، دایلم کره جنوبی هم در ساخت آن مشارکت داشته است.
طرح توسعه مجتمع پتروشیمی فجر دو هم به منظور انتقال 400 کیلووات برق به شبکه سراسری، تولید 640 مگاوات برق صنعتی، 750 تن در ساعت بخار و سایر نیازمندیهای جانبی صنایع پتروشیمی یکی از پروژه های آماده افتتاح در بهمن ماه سالجاری است.
برای راه اندازی طرحهای خط و پست انتقال برق به شبکه سراسری 620 میلیارد ریال و راه اندازی توربین های گازی نیروگاه 648 مگاواتی برق این واحد 280 میلیون دلار در بخش ارزی و 250 میلیارد ریال در بخش ریالی سرمایه گذاری شده است.
مجتمع پتروشیمی آریا اسید فسفریک جنوب هم با ظرفیت تولید سالانه 150 هزار تن محصول و سرمایه گذاری حدود 180 میلیون دلاری بخش خصوصی یکی دیگر از طرحهای پتروشیمی آماده افتتاح دهه فجر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر است.
رونمایی از اولین لیسانس صنعت پتروشیمی ایران
در کنار بهره برداری از طرحهای تولیدی و خدماتی صنعت پتروشیمی در بهمن ماه سالجاری، اولین طرح تحقیقاتی پتروشیمی با هدف بومی سازی دانش فنی و لیسانس فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن هم به طور رسمی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) راه اندازی می شود.
با راه اندازی این طرح 13 میلیون دلاری، گام اول برای بومی سازی کامل چرخه فرآیندی تولید محصولات پتروشیمی در ایران برداشته خواهد شد.
پیش بینی می شود با تولید آزمایشی محصولات در این واحد تحقیقاتی زمینه برای راه اندازی مجتمع پتروشیمی سلمان فارسی با ظرفیت تولید 450 هزار تن سالانه پروپیلن به عنوان یک محصول گران قیمت پتروشیمیایی در این قطب صنعتی کشور فراهم شود.
ورود یک محصول جدید به سبد پتروشیمی
به گزارش مهر، طرح توسعه مجتمع پتروشیمی تبریز به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای پتروشیمی در شمالغرب ایران و به منظور تولید پلی استایرن مقاوم از دیگر طرحهایی بوده که در دهه فجر به طور رسمی افتتاح خواهد شد.
هم اکنون تولید محصول از این واحد 54 هزار تنی آغاز شده است که پیش بینی می شود با تکمیل ظرفیت تولید امکان کسب درآمد سالانه حدود 76 میلیون دلار از این واحد فراهم شود.
برای طراحی، ساخت و بهره برداری از طرح پلی استایرن پتروشیمی تبریز در مجموع حدود 21 میلیون دلار با مشارکت بخش خصوصی و صندوقهای مالی سرمایه گذاری شده است.
خوراک واحد پلی استایرن مقاوم تبریز سالانه به میزان 48 هزار تن از پتروشیمی تبریز و پارس عسلویه و پنج هزار تن کائوچوی مصنوعی از پتروشیمی اراک تامین می شود.
واحد تولید بخار طرح توسعه مجتمع پتروشیمی مبین هم یکی دیگر از طرحهای آماده افتتاح در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) است که پیشتر واحد جداسازی هوا و نیروگاه این واحد افتتاح رسمی شده بود و در دهه فجر امسال واحد تولید بخار پتروشیمی مبین در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
در مجموع برای ساخت و راه اندازی این واحد پتروشیمی حدود 146 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است که پیش بینی می شود با بهره برداری از ان امکان تامین سرویسهای جانبی فاز اول و دوم پتروشیمی های منطقه عسلویه همچون آب، بخار، برق، اکسیژن و نیتروژن فراهم شود.
علاوه بر این شرکت ملی صنایع پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه برای تکمیل و ساخت 64 طرح پتروشیمی با ظرفیت تولید 58 میلیون تن محصولات شیمیایی و فرآورده های پلیمری برنامه ریزی کرده است که برای اجرای این برنامه کلان به حدود 45 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]