تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846055815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دانستنی هایی در مورد یبوست کودکان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: برخي از والدين فكر مي‌كنند كه شكم كودك‌شان بايد هر روز كار كند، در صورتي كه اين تفكر چندان صحيح نيست! تعداد دفعاتدفع، به‌اندازه سهولت تخليه آن اهميت ندارد. به عبارت ديگر، در صورتي كه فرزند شما به‌راحتي، مدفوعي نسبتا نرم را تخليه مي‌كند، دچار يبوست نيست؛ حتي اگر اين دفع، هر چند روز يك‌بار اتفاق افتد.



افزايش يبوست در كودكان




برخي از والدين فكر مي‌كنند كه شكم كودك‌شان بايد هر روز كار كند، در صورتي كه اين تفكر چندان صحيح نيست! تعداد دفعات دفع، به‌اندازه سهولت تخليه آن اهميت ندارد. به عبارت ديگر، در صورتي كه فرزند شما به‌راحتي، مدفوعي نسبتا نرم را تخليه مي‌كند، دچار يبوست نيست؛ حتي اگر اين دفع، هر چند روز يك‌بار اتفاق افتد.



به گفته متخصصان بيشترين علل ايجاد‌ بيماري يبوست، با شيوه زندگي مرتبط است و از نوع عملكردي است. يبوست عملكردي، يعني يبوستي كه به‌ علت مجموعه‌اي از عوامل رفتاري و رژيم غذايي و حتي رواني به‌وجود مي‌آيد. در اين نوع يبوست كه با وجود پيگيري‌ها و اقدامات پزشكي، دليل خاصي مبني بر نقص يا مشكلات جسماني براي يبوست كودك يافت نمي‌شود، اما نگه داشتن مدفوع سبب ايجاد يبوست در كودك مي‌شود. احتباس مدفوع، سبب باز‌جذب آب آن از روده و خشك‌تر شدن آن مي‌شود و مشكل را شديدتر مي‌كند. اغلب اطفال، در دوره‌اي دچار يبوست مي‌شوند ولي معمولا اين دوره‌ها كوتاه‌مدت بوده و درمان‌هاي ساده و معمولي كفايت مي‌كنند.



علايم يبوست




تغيير در عادات غذايي، مثلا تبديل رژيم به سمت غذاهاي افراد بالغ، مصرف مقادير قابل توجه از شير گاو خصوصا در اطفال زير 2‌سال، همچنين عدم ‌مصرف مقادير كافي مايعات، خصوصا آب در طول فعاليت‌هاي فيزيكي يا در مناطقي كه هوا گرم است و نيز بي‌توجهي به نياز بدن به اجابت مزاج مثلا در اثر بازيگوشي مفرط كودك و تنبلي تدريجي روده‌ها، تغيير محل زندگي يا مسافرت، به‌ هم‌خوردن نظم طبيعي و روزمره زندگي، شروع تحصيل، مصرف بسياري از داروها و... از علل يبوست در كودكان است‌. يبوست مي‌تواند باعث دردهاي قولنجي (‌كرامپي‌) ناشي از عبور سخت مدفوع، باد كردن شكم و حتي تهوع شود، همچنين وجود رگه‌هايي از خون روشن در اثر ايجاد شقاق مقعدي‌(‌فيسورآنال‌) نيز از ديگر علايم يبوست به شمار مي‌رود كه اغلب با درمان مناسب، برطرف خواهد شد.



در برخي موارد، به دلايلي كه بسياري از آنها هنوز ناشناخته‌اند، يبوست كودك برطرف نشده و به گونه‌اي مي‌شود كه محتاج درمان خواهد بود؛ اين حالت را يبوست مزمن مي‌نامند. مشخص‌ترين علامت اين حالت، دفع مشكل و دردناك مدفوع است. معمولا با عبور مدفوع اين درد برطرف مي‌شود، تا بار ديگر كه مجددا نياز به دفع باشد كه اين سيكل تكرار خواهد شد. شدت اين دردها مي‌تواند به حدي باشد كه كودك را از انجام اجابت ‌مزاج تا مدت‌ها منصرف كند! از ديگر علل يبوست مزمن مي‌توان به‌وجود شقاقي در اطراف مقعد‌(‌فيسور‌) اشاره كرد كه باعث دردناكي حركات روده‌اي مي‌شود و طفل را از انجام اجابت مزاج بر حذر مي‌دارد؛ اين مسئله نسبتا شايع بوده و به مرور زمان با تشديد يبوست شديدتر هم مي‌شود.



ناخوشي‌هاي خفيف و گذرا با اختلال تغذيه‌اي، تب و كاهش يا از بين‌ رفتن فعاليت‌هاي فيزيكي‌(كه عادات طبيعي روده را بر هم مي‌زنند)، مشكلات روحي و خلقي يا يادگيري كه توالت كردن را با اشكال مواجه مي‌كنند و دعوا كردن كودك به خاطر اجابت مزاج نيز از جمله علل يبوست مزمن هستند. تغيير محيط، براي مثال رفتن به مدرسه و ترس از توالت آنجا يا ناتواني در تميز كردن خود و نداشتن فرصت كافي براي اجابت مزاج نيز از جمله علل اين مشكل به شمار مي‌روند.

بزرگ‌شدن و اتساع شكم، عدم ‌دفع گاز، ‌وجود خون در مدفوع، تغيير قطر مدفوع، اختلال در وزن‌گيري و تاخير رشد، علامت‌هايي هستند كه در صورت وجود آنها بايد كودك را حتما نزد پزشك برد تا علت يبوست بررسي شود. در واقع يبوست اگر در بسياري موارد علت عضوي ندارد اما مي‌تواند نشانه يك بيماري باشد. بيماري‌هاي نخاع، بيماري‌‌هاي گوارش، كم‌كاري تيروئيد و غيره مي‌توانند با علامت يبوست خود را نشان دهـنـد. يـكـي از نكات مهم براي رد برخي از بيماري‌هاي مهم گوارشي و عصبي در كودكان دانستن زمان دفع نخستين مدفوع دوران نوزادي است.



بنابراين يكي از سئوالات مهمي كه پزشك از والدين مي‌پرسد، زمان نخستين دفع در دوران نوزادي است. در واقع در موارد اندكي به‌ طور مادرزادي، انتهاي روده فاقد عصب است و به ‌همين سبب روده حركات كافي براي عبور مواد دفعي را ندارد. در چنين بيماراني همان دفع اوليه در دوران نوزادي، دچار اختلال و تاخير مي‌شود. اين بيماري كه هيرشپرونگ نام دارد، نيازمند مداخله و درمان زودهنگام است.



اما به‌عنوان يك اصل كلي هرگاه يبوست همراه اتساع شكم و عدم‌ دفع گاز يا نفخ شديد باشد يا با درد حاد شكمي همراه باشد، به‌عنوان يك وضعيت اورژانس پزشكي تلقي مي‌شود و حتما به سرعت بايد بررسي شود.



عوارض يبوست


يكي از مهم‌ترين عوارض ناشي از يبوست، بزرگ شدن قطر روده‌هاست كه سبب ماندن بيشتر مدفوع و كاهش حركات دفعي روده‌ها مي‌شود. حتي گاهي در موارد نادر سبب سوراخ شدن روده مي‌شود. يـكـي ديـگـر از عـوارض شـايـع يبوست مزمن، بي‌اختياري دفع مدفوع است كه با آلوده شدن لباس زير مي‌تواند سبب جلب توجه والدين شود. از عوارض ديگر يبوست به‌خصوص در دختر بچه‌ها، عفونت‌هاي مكرر دستگاه ادراري است كه با درمان يبوست بهبود مي‌يابد. افزايش فاصله دفع، اغلب منجر به بي‌اشتهايي، استفراغ و نفخ زياد نيز مي‌شود كه در كودكان با سنين كمتر، بي‌قراري، تحريك‌پذيري و كم‌شدن اشتها را به‌دنبال دارد. بيشتر موارد يبوست در كودكان با تغذيه صحيح كودك و توجه به مسايل روحي- رواني وي قابل درمان است.


بنابراين مهم‌ترين اصل در پيشگيري از يبوست مزمن، برطرف كردن علت حاد آن است. اضطراب و عجله براي دفع در كودك و ساير مسايل رواني يكي از مهم‌ترين علت‌هاي ايجاد يبوست است. ايجاد كردن يك الگوي منظم براي دفع در كودك، مي‌تواند اين مسئله را تا حد زيادي حل كند. چنين برنامه منظمي به‌تدريج الگوي دفعي كودك را تنظيم مي‌كند. مصرف داروهاي ملين حتما بايد با تجويز پزشك باشد. قطع اين داروها بدون نظر پزشك و پس از گرفتن پاسخ اوليه نيز يكي از خطاهاي شايع والدين است كه سبب بازگشت يبوست مي‌شود.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن