تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846147343




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سلامتی را با روغن جامد سرخ نكنید


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: می گویند تعداد مصرف كنندگان مداوم روغن مایع در دو سال گذشته سه برابر افزایش یافته و در نتیجه مصرف روغن جامد از ۸۷ درصد به ۷۲ درصد كاهش یافته است. از سوی دیگر تولید روغن نباتی با اسید چرب ترانس ۲۰ درصد از سوی كارخانه های روغن نباتی اكنون به كمتر از ۱۰ درصد كاهش یافته است و مسئولان وزارت بهداشت نیز قول داده اند تا این میزان اسید چرب ترانس را در آینده نزدیك به كمتر از ۵ درصد كاهش دهند. اگرچه همه اقداماتی كه تاكنون صورت گرفته ، نتایج مطلوبی داشته است، اما هنوز هم بسیاری از مردم كشور روغن نباتی جامد مصرف می كنند و به نظر می رسد حذف مصرف این روغن ها نیاز به تلاش جدی تر و فرهنگ سازی عمیق تری داشته باشد.
روغن جامد درصد بالایی اسید چرب اشباع شده دارد كه موجب افزایش كلسترول LDL یعنی چربی بد خون می شود و وقتی مقدار آن در خون از حد خاصی فراتر رود، با رسوب در دیواره رگ ها و ایجاد سختی عروق، فشار خون را افزایش می دهد و در نتیجه سكته قلبی و مغزی را در برخواهد داشت. بنابراین مصرف چربی زیاد از نوع چربی اشباع بویژه در افرادی كه زمینه ارثی مساعدی دارند، موجب افزایش این عوارض می شود. علاوه بر بیماری های قلبی - عروقی، چاقی، دیابت، فشار خون، سرطان، سكته مغزی و اختلالات گوارشی نیز از دیگر عوارض مصرف روغن های جامد است و به نظر می رسد همچنان نیازمند آموزش مداوم درباره مضرات روغن های نباتی جامد هستیم.
دكتر یدالله رستگاری، متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در گفت وگو با «ایران» درباره مضرات مصرف روغن های جامد، چربی ها را به دو دسته اشباع شده و اشباع نشده تقسیم می كند و می گوید: با توجه به نوع چربی ها، چربی های اشباع نشده یا همان روغن های مایع با منشا گیاهی مفیدتر هستند و كمتر ایجاد عارضه می كنند. چربی های جامد و حیوانی نیز به علت تغییر در سوخت و ساز و متابولیسم بدن، در افزایش كلسترول خون نقش مهمی دارند و به تدریج در دیواره رگ های قلب ایجاد ضایعه می كنند و در نتیجه این ضایعه با عوامل تشدید كننده دیگر تبدیل به تنگی عروق و آنژین صدری یا قلبی می شود.
وی یكی از راه های پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی را مصرف بهینه چربی های اشباع نشده یا مایع با منشاء گیاهی عنوان می كند و می گوید: چربی های مایع، روند بروز آترواسكلروز را كند می كند و چهار فاكتور دیابت، فشار خون، چربی و سیگار نیز از عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی است. البته چربی ها بسیار خطرناك تر از عوامل دیگر است و ثابت شده است كه فاكتور های دیگر به اندازه چربی ها خطرساز نیستند، اما این به معنای بی اهمیت بودن عوامل دیگر نیست.
وی با بیان این كه كلسترول از طریق غذا و اختلال آنزیم های كبدی افزایش می یابد، می افزاید: رژیم غذایی در كنترل كلسترول و چربی های خون، اهمیت زیادی دارد و با توجه به این كه شایع ترین علت مرگ میر در میان ایرانیان، بیماری های قلبی - عروقی و در رأس آنها بیماری های عروق قلب است، باید به این موضوع توجه زیادی كرد. در حال حاضر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های مادرزادی و ژنتیكی قلب به علت پیشگیری و پیشرفت علم پزشكی بسیار كاهش یافته است. او در واقع مشكل دنیای امروز بیماری های عروق قلب است.
رستگاری در ادامه به خانواده ها توصیه می كند كه غذاهای آماده و سریع یا همان فست فودها را از رژیم غذایی خود حذف كنند و غذاهای دریایی و كم چرب، سبزی، میوه و گوشت قرمز به میزان كم را جایگزین آنها كنند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه، می گوید: خانواده ها بهتر است در پخت و پز از روغن های مایع با منشاء گیاهی به میزان ۱۵ گرم در روز استفاده كنند و روغن های حیوانی و نباتی را از برنامه های غذایی خود حذف كنند.
پروین میرمیران، عضو هیأت علمی انستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور نیز درباره وضعیت مصرف روغن در ایران می گوید: خوشبختانه با آموزش های همگانی كه در چند سال اخیر صورت گرفته است میزان مصرف روغن مایع تا حدی افزایش یافته است ، اما هنوز به حد مطلوب دست نیافته ایم.
وی می افزاید: درباره مضرات مصرف روغن های نباتی اطلاعات چندان زیادی به مردم داده نشده است و هنوز در ابتدای راه هستیم، چرا كه مردم نیازمند آگاهی و آموزش مداوم هستند. البته یكی از دلایل مصرف زیاد روغن های جامد، دادن سوبسید به این نوع روغن ها است. روغن های جامد مثل كرمانشاهی ، كره گیاهی و حیوانی جامد و هیدروژنه، روغن های معطر و بودار به علت برخورداری از اسیدهای چرب اشباع و اسید چرب ترانس، بسیار مضر است و بیماری های قلبی- عروقی را تشدید می كنند.
وی با اشاره به بیماری های آترواسكلروز، سكته های قلبی و تصلب شرایین اظهار می كند: این بیماری ها بر اثر مصرف زیاد روغن به وجود می آیند و هر كدام به تنهایی می توانند عاملی برای افزایش مرگ و میر در میان افراد باشند.
عضو هیأت علمی انستیتو تغذیه و صنایع غذایی كشور با تأكید بر لزوم افزایش آگاهی جامعه بیان می كند: مردم به مصرف زیاد روغن عادت كرده اند و فرهنگ سازی در این زمینه نیاز به صرف زمان دارد. مصرف زیاد هر نوع روغن، مایع یا جامد، برای سلامت بسیار خطرناك است بنابراین آموزش مداوم از سوی مسئولان و كارشناسان برای كاهش مصرف روغن ضروری است.
میرمیران با بیان این كه ۳۰ درصد انرژی روزانه افراد باید از روغن و ۷۰ درصد از كربوهیدرات ها و پروتئین ها تأمین شود، می گوید: روغن های مایع كلزا، زیتون، ذرت، آفتابگردان، سویا، تخم دانه كتان و تخم ترب جایگزین مناسبی برای روغن جامد است، چراكه این روغن ها حاوی امگا ۳ نیز هستند، اما مصرف امگا۳ نسبت به امگا ۶ در كشور بسیار پائین است. بنابراین به نظر می رسد روغن های جامد باید حذف شوند، چراكه به اندازه كافی می توانیم از منابع گوشت، تخم مرغ و لبنیات كم چرب برای تأمین نیاز بدن استفاده كنیم.
میرمیران مصرف منابع امگا۳ را برای سالم ماندن قلب و عروق و طول عمر بیشتر توصیه می كند و می گوید: خانواده ها تا حد امكان از سرخ كردن مواد غذایی پرهیز و سعی كنند كه ذائقه خود را به مصرف غذاهای كباب پز و بخارپز عادت دهند. بررسی های دانشگاه های علوم پزشكی كشور نشان می دهد در حال حاضر آمار مصرف روغن جامد در نقاط مختلف كشور بسیار متفاوت بوده و از صددرصد در برخی نقاط تا ۶۰ درصد برآورد می شود. در بررسی دیگری در سطح كشور، میزان مصرف كل چربی ها و روغن ها اعم از روغن نباتی جامد، مایع، كره، خامه، سرشیر و سایر چربی ها به میزان ۴۶ گرم در روز برآورد شده است كه از این میزان ۳۷ گرم سهم مصرف روغن نباتی جامد و تنها سه گرم روغن مایع بوده است.
دكتر مسعود كیمیاگر، متخصص تغذیه در این باره می گوید: مردم ایران از گذشته به مصرف روغن های جامد و سنتی عادت داشته اند و هنوز هم بسیاری از آنها روغن های مایع را، روغن نمی دانند ، اما با پیشرفت علم پزشكی مشخص شده است كه روغن های جامد سلامت افراد را بشدت تهدید می كند، بنابراین برای داشتن جامعه ای سالم نیازمند تغییر عادت و ذائقه مردم هستیم.
وی سرانه مصرف روغن خوراكی (جامد و مایع) را حدود ۴۰ گرم در روز به ازای هر نفر عنوان می كند و می گوید: بنابراین روغن، یك سوم كالری روزانه هر فرد را تشكیل می دهد، یعنی روغن باید ۲۵ درصد كالری مصرفی هر فرد را تشكیل دهد. مصرف سرانه روغن و چربی ها در گذشته حدود ۱۱ كیلوگرم در سال بود كه هم اكنون به ۱۴ كیلوگرم رسیده است.وی می گوید: مصرف زیاد روغن و چربی های جامد در بروز ناراحتی های قلبی - عروقی، تصلب شرائین، گرفتگی عروق قلب و غیره نقش زیادی دارند، بنابراین روغن های مایع آن هم به مقدار بسیار كم باید جایگزین روغن های جامد شوند.
به نظر می رسد باتوجه به توصیه های جدی پزشكان مبنی بر كاهش یا حذف روغن های جامد از رژیم غذایی، میزان ۱۰ درصد اسید چرب ترانس موجود در روغن های تولیدی نیز بسیار زیاد باشد، این در حالی است كه اسید چرب ترانس در روغن های با استانداردهای بین المللی، بسیار پائین تر از مقدار اسید چرب ترانس در ایران است. كشورهای اروپایی اسیدچرب ترانس را در روغن های مایع به صفر رسانده اند و در نتیجه ضرر آن نیز به حداقل رسیده است. ایران هنوز راه طولانی را برای صفر كردن اسیدچرب ترانس روغن پیش رو دارد و باید هرچه داریم برای حفظ سلامت مردم به كار بندیم.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن