واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: درحالی که در یک هفته گذشته، کشمکش تازه ای میان دولت و شهرداری برای بودجه مترو بوجود آمده است، شرکت مترو و شورای شهر تهران، قیمت بلیت مترو برای سال آینده را 480 تومان تعیین کرد.
به گفته خسرو دانشجو، سخنگوی شورای شهر شرکت متروی تهران نرخ 480 تومان را برای بلیت مترو در سال آینده بدون حمایت دولت اعلام کرده است: «اما در کنار آن تبصره ای تعیین شده که در صورت کمک دولت مبلغ اخذ شده از مردم به عنوان بلیت کمتر شود. همین شرایط برای نرخ گذاری را در مورد اتوبوسها نیز پیشنهاد دادهایم تا در صورت عدم کمک دولت در حوزه سوخت و تحویل اتوبوسهای جدید نرخها بدون محاسبه کمک دولت اعمال شود، چرا که در حال حاضر نیز در فاصله اجرای هدفمند سازی یارانهها تا پایان سال جاری نیز شهرداری برای پرداخت مابهالتفاوت سوخت اتوبوسها دچار مشکل شده است.»
به گفته او با توجه به اجرای هدفمند سازی یارانهها و افزایش قیمت انواع سوخت و شرایط موجود برای مسایل اعتباری شهرداری تهران، اعضای شورای شهر تهران پیشنهاد کردند که نرخهای تعیین شده برای این سه بخش به دو صورت بدون حمایت دولت و با حمایت دولت تعیین شود، تا در صورت ارائه نشدن این کمکها و یا تاخیر در آن نرخهای دوم (بدون کمک دولت) اعمال شود.
پیش از این علیرضا دبیر، یکی از اعضای شورای شهر تهران در گفتگو با خبرآنلاین درباره افزایش سهمیه مردم در بلیت مترو هشدار داده بود. او گفت که اگر دولت از حمل و نقل عمومی حمایت نکند، مشخصا، هزینه بلیت مترو، سه برابر می شود و سهم مردم هم به حدود 500 تومان می رسد.
دولت تاکید فراوانی دارد که به مترو به حد کافی کمک می کند، هرچند که این خلاف نظر شهرداری، شورای شهر و حتی مجلس است. هفته گذشته، محمد حسینی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت هجمه گسترده ای به مترو داشت. او شهرداری را به مترو و دولت بدهکار دانست و گفت: «دولت هیچ بدهی بابت مترو به سیستم بانکی ندارد. در این 5 سال، 9 برابر تمام دورههای قبل برای اجرای پروژههای مترو توسط دولت بودجه تخصیص و پرداخت شده است. 70 درصد بدهی مترو به بانکها مربوط به شهرداری است و متروی تهران از بدهکاران عمده به سیستم بانکی است.»
این درحالی است که محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در پاسخ به او گفت: « 50 درصد سهم مترو بر عهده دولت است، ما هم گزارشی برای مجلس و هم برای دولت ارسال کردهایم و شهرداری از سهم 50 درصد خود بدهی ندارد. شهرداری تهران کار خود را انجام میدهد و در بیش از 50 درصد سهم خود در توسعه مترو سهیم بوده است و این موضوع در لایحه بودجه که به شورای شهر رفته است نیز لحاظ شده است.»
همچنین جعفر تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در پاسخ به اظهارات وزیر اقتصاد گفت: «موضوع مترو تنها در بازپرداخت اقساط وامهای معوقه خلاصه نمیشود. در این سالها برای توسعه مترو و ساخت ایستگاهها و خطوط آن، خرید واگنها و قطارها و پرداخت یارانه بلیت مترو صدها میلیارد تومان از دولت مطالبه داریم و این در حالی است که بر اساس قانون و عرف 50 درصد از هزینه مترو را باید دولت بپردازد، در صورتی که از سال 76 تا سال 84 به طور متوسط 30 درصد از این سهم توسط دولت پرداخت شده و از سال 85 تا کنون این رقم به طور متوسط به 27 درصد کاهش پیدا کرده و در واقع شهرداری تهران 73 درصد پرداخت کرده است.»
اما همزمان با اعلام بلیت 480 تومانی مترو برای شهروندان، مرتضی تمدن، استاندار تهران هم درباره کمک های دولت به شهرداری گفته است: «دولت تاکنون 390 میلیارد تومان به مترو پول پرداخت کرده است.بسیاری از افراد از مسوولیت فرار میکنند و به صرف این که میگویند دولت به مترو پول نمیدهد، میگویند که نمیتوانند مدیریت مترو را انجام دهند، در حالی که دولت در چهار سال گذشته بیشترین میزان کمک به مترو را داشته است. با پولهایی که شهرداری تاکنون به مترو داده است و زمینها و ساختمانهای که در اختیار گذاشته، مترو میتواند به تنهایی اداره شود و نیازی به کمک دولت نداشته باشد، چرا از زیر بار مسوولیت فرار میکنید؟ و به جای عمل به داستان سرایی و حرفهای بیمبنا میپردازید.»
همه این اظهار نظرها درحالی است که مجلس از سال گذشته دولت را موظف کرده است از صندوق ذخیره ارزی به مترو تهران دو هزار میلیارد تومان کمک کند. اما دولت با دلایل مختلف آن را پرداخت نکرده است.. همچنین دولت موظف است به توسعه مترو در کلان شهرهای دیگر ایران هم کمک کند، این درحالی است که چند مرکز استان، شبکه مترو دارند، اما قطاری برای تردد ندارند. حتی قطار شهری مشهد هم همین ماه گذشته وارد شد و تا پیش از آن تونل های مترو خالی بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 370]