تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826541105




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

منطقه مرادآب كرج پس از سال ها ساماندهي مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: منطقه مرادآب كرج پس از سال ها ساماندهي مي شود
كرج - حدود 45 سال پيش تپه اي بزرگ در شمال شرقي كرج ، آنگاه كه كرج به شكل كنوني سيماي شهري به خود نگرفته بود، خودنمايي مي كرد.


بسياري از گردشگران براي مشاهده مناظرطبيعي و كوچه باغهاي كرج در راس اين تپه حضور مي يافتند و زيبايي ها را به نظاره مي نشستند.
نام قديمي اين تپه "مرادآب" است و پيش از پيروزي انقلاب اسلامي آماج ساخت وسازهاي
بي رويه قرار گرفت تا آنجا كه شيب هاي تند آن از اين ساخت و سازها در امان نماند.
بعد از آن نامهاي ديگري نظير"اسلام آباد" و "تپه موشكي" نيز به آن اطلاق شد، اما كماكان زورآباد مشهورترين نام اين تپه است .
وسعت اين تپه كه به شكل چند ضلعي و بيش از يك هزارو 400 مترارتفاع دارد، حدود 157 هكتار مي باشد.
اكنون "زورآباد" نام محله اي است كه برروي اين تپه در دل شهر كرج واقع شده و برخي آن را "زگيل روز" و بعضي آن را "نگين شب" اين كلانشهر توصيف مي كنند.
اين منطقه اگر چه به دليل قرار گرفتن در بافت شهري ، اكنون براساس تعاريف رسمي به عنوان حاشيه نشين تلقي نمي شود، اما تمام ويژگيهاي حاشيه نشيني را دارد.
بيش از يك دهه از اجراي طرح ساماندهي اين محله مي گذرد و مسوولان درصدد هستند با خريد تعداد زيادي از خانه هاي آن و تخريب اين واحدها براي بازگرداندن سيماي مرادآب و زيباسازي آن چاره جويي كنند.
هر يك براي خود، استدلالهايي دارند، ساكنان مي گويند با پولي كه ازطريق شهرداري در اختيار آنان قرار مي گيرد، نمي توانند سرپناهي براي خود تهيه كنند، مسوولان نيز براين باورند مبلغي كه بابت زمين و ساختمان مي پردارند، براساس نرخ كارشناسي روز است و در حق كسي ظلم نمي شود.
اينكه اين تپه در گذشته هاي دور چه نقشي داشته و چگونه از آن استفاده مي شده از موضوعاتي است كه خيلي نمي توان درمورد آن قضاوت كرد اما سرگذشت نيم قرن اخير اين تپه را مي توان نمونه اي ديگر از حاشيه نشيني در شهرها تلقي كرد.
در كتاب شهر كرج به قلم "سپيده پارساپژوه " كارشناس ارشد انسان شناسي از دانشگاه تهران آمده است: مردم اين محله اغلب مهاجراني هستند كه از حدود چهار دهه پيش روستاهاي خود را رها كرده و در جستجوي زندگي بهتر به شهر آمده اند.
اين اهالي از قومهاي مختلف ترك ، لر، كرد، فارس و حتي عرب هستند و بيشترين آنان را تركها تشكيل مي دهند.
براساس نوشته پارساپژوه ، اين محله قبل از ورود مهاجران روستايي از نقاط مختلف كشور تپه سرسبزي واقع درخارج شهر كرج و محلي براي چراي دامهاي اهالي روستاي بيلقان بود.
در سال 1345 اهالي كه هر يك بخشي از اين تپه را در تصرف خود داشتند به سه نفر از روستاي بيلقان وكالت و اختيار ام مي دهند كه زمينهاي اين تپه را تفكيك و به فروش برسانند.
اين محقق افزود: از آنجا كه اهالي بيلقان از اين نقل و انتقال بي نصيب مي مانند اقدام به فروش زمينهاي تحت تصرف خود به افراد مختلف مي كنند و بدين سان ساخت و سازهاي بي رويه برروي اين تپه شكل مي گيرد.
در سالهاي پاياني دهه 50 ظرفيت خانه سازي در سراسر اين تپه تكميل مي شود و مقارن با پيروزي انقلاب اسلامي و افزايش جمعيت و فشارهاي مردم براي كسب امكانات رفاهي و خدمات شهري ، ماده واحده اي در شوراي انقلاب به تصويب مي رسد كه براساس آن شهرداري موظف مي شود زمينهاي اين تپه را به ساكنان واگذار كند.
وي گفت: پس ازآن ، اين محله با نام اسلام آباد در شهرداري كرج شناخته شد و رفته رفته در سال 59 براي رفع مشكل آب آشاميدني اهالي ، چند شير فشار قوي آب در اين محله داير شد هرچند كه به علت شيب زياد جوابگوي نياز آنان نبود.
سكونت و تراكم جمعيت در اين محله ادامه داشت تا اينكه در سال 1370 درپي ديدار آقاي هاشمي رفسنجاني رييس جمهوري وقت كشور طرح ساماندهي اين تپه مورد توجه قرار گرفت .
مدير اجرايي طرح ساماندهي تپه مرادآب مي گويد: قبل ازپيروزي انقلاب افراد سودجو و فرصت طلب به منظور كسب درآمد بادآورده ، مردم را به ساخت آلونك بر روي اين تپه تشويق كردند كه چهره ناخوشايندي به اين شهر بخشيد.
محمد محمودي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: از ابتداي آغاز طرح ساماندهي مرادآب تا به حال حدود سه هزارو 718 واحد مسكوني و تجاري در اين منطقه خريداري و تخريب شده است .
وي ادامه داد: تاكنون صاحبان اين املاك 450 ميليارد ريال از دولت دريافت كرده اند.
محمودي افزود: از ابتداي سال جاري تاكنون 141 واحد مسكوني و تجاري دراين منطقه خريداري و تخريب شده است .
وي خاطرنشان كرد: طبق برنامه ريزي امسال 400 واحد ديگر در اين منطقه خريداري و تخريب خواهد شد.
مديراجرايي طرح ساماندهي تپه مرادآب گفت: از مجموع 157 هكتار وسعت اين تپه تاكنون حددود 70 هكتار آن از ساخت وسازها پاكسازي شده است.
وي افزود: طبق آخرين مصوبه هيات امناي طرح ساماندهي ، محدوده اي به عنوان پارك 72 هكتاري در ارتفاع بالاتر از يك هزار و400 متر برروي اين تپه در نظر گرفته شده است .
محمودي يادآور شد: مجموع واحدهاي مسكوني و تجاري روي اين تپه حدود 15 هزار واحد است كه 11 هزار واحد آن زير ارتفاع يك هزار و 400 متر قرار گرفته و در قالب طرح ساماندهي ، بهسازي و نوسازي خواهند شد.
به گفته وي ، در پارك پيشنهادي 72 هكتاري روي اين تپه ايجاد فضاهاي ورزشي ، فرهنگي و تفريحي نيز پيش بيني شده كه پس از اخذ مصوبه هاي لازم از كميسيون ماده پنج و تامين اعتبار، اجرا خواهد شد.
اكنون با اجراي طرح ساماندهي به نظر مي رسد كه محله زورآباد زورهاي آخر خود را
مي زند، محله اي كه خارج كردن آن ازشكل ناخوشايند ظاهري و سر وسامان دادن نيم بند به وضعيت اجتماعي آن هزينه سنگيني در پي داشته است .
همچنين با نهايي شدن طرح ساماندهي مرادآب كه تاكنون بخش وسيعي از اين تپه پاكسازي و از زير خروارها سنگ ، آجر و سيمان سر بيرون آورده است ، مرادآب به بازيابي سيماي گذشته خود نزديك شده است .
691/7410/ 684
 يکشنبه 20 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن