واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برگزاري نشست شوراي سياستگذاري مجمع نخبگان ملاير
ملاير ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : جلسه شوراي سياستگذاري و برنامه ريزي مجمع نخبگان ملاير برگزار شد.
در اين نشست در ابتدا به تحليل اخبار داخلي و بين المللي پرداخته شد و سپس در خصوص دستور اصلي جلسه بحث و تبادل نظر بعمل آمد.
رئيس مجمع نخبگان ملاير گفت : در زمينه اخبار بين المللي حضور نماينده ايالات متحده درجلسه ايران و گروه 1 +5 تاثيرات روند پرونده هسته اي ايران بر انتخابات رياست جمهوري آمريكا افزايش ذخاير جهاني موادغذايي پس از بحران خشكسالي تحليل اثرات دور دوم سفرهاي استاني رياست جمهوري معرفي وزيران پيشنهادي دولت به مجلس اعتراض نماينده ملاير به قطعيهاي متوالي و غيرمتعارف برق در اين شهر دومين گردهمايي تجليل از هنرمندان ملايري و استقبال از اين ابتكار ارزنده واگذاري سالن 3000 نفري غدير به اداره تربيت بدني ملاير انتخاب ميثم مصطفي جوكار كشتي گير ملايري جهت اعزام به المپيك 2008 پكن ساخت خانه ژيمناستيك ملاير بنا به دستور آقاي كيومرث هاشمي معاون سازمان تربيت بدني اعتراض نماينده ملاير به اختصاص بودجه ورزشي استان به تيم فوتبال پاس همدان مهاجرت حيوانات اكوسيستم پارك لشكر در ملاير به مناطق دور به علت كم آبي و افزايش خطر شكار و استقبال از آن مورد IT شدن آنان مصوبات اخير مجمع تشخيص مصلحت نظام در خصوص ضرورت جهش چند برابري در حوزه بحث و تحليل قرار گرفت .
دكترمحمدحسين ملايري در خصوص مباحث اصلي صورت گرفته در اين جلسه گفت : دستور اصلي پيرامون گردشگري و طبيعت گردي ملاير بود كه رئيس اطاق فكر گردشگري و اكوتوريسم ملاير دستاورد پژوهشهاي يكماهه اين اطاق فكر را ارائه نمود و با اشاره به اهميت گردشگري در دنياي امروز به عنوان يكي از منابع مهم اشتغال و نيز عدم تحقق 800 هزار فرصت شغلي در بخش گردشگري در برنامه سوم توسعه جمهوري اسلامي گفت : بررسي ها نشان مي دهد كه تمامي شهرهاي ايران بطور متوسط از نظر فضاهاي اقامتي در سال 1365 نسبت به 1355 به ميزان 2 4 برابر و در سال 1375 نسبت به سال 1355 به ميزان 2 7 برابر رشد يافته اند و اين در حالي است كه در شهر ملاير نه تنها افزايش نيافته بلكه تنها ساختمان اقامتي رسمي شهر نيز از مدار خارج گرديده و اخيرا خوابگاه شده است . پس به اين ترتيب ملاير نسبت به سال 1355 از نظر فضاي اقامتي پس رفت داشته است .
او با بيان اينكه گردشگري داراي سه پايه جاذبه ها زيرساخت ها و خدمات است اضافه كرد : در زمينه جاذبه ها متاسفانه در ملاير اقدام كافي انجام نگرفته است و پارك ملاير بعنوان يك اكوتوريسم بنحو شايسته حفظ نشده معبد باستاني نوشيجان بعنوان يك مجموعه بي نظير آمادگي كامل براي جذب توريست را ندارد بازار سنتي شيخ الملوك ملاير با سرعت لازم و بنحو كافي بازسازي و مرتب نگرديده محيط يخدان ميرفتاح و حمام قديمي بلور همچنان نيازمند ساماندهي است پارك طبيعي و اكوتوريستي لشكردر براي توسعه مهيا نمي باشد و در زمينه زيرساخت ها كه مشتمل بر فضاهاي اقامتي و پذيرايي جاده دسترسي بي خطر و شبكه حمل و نقل فعال و مرتب شبكه توليد و عرضه سوغات محلي سالن هاي تئاتر و گالري هاي عكس و نقاشي و تالار موسيقي شهر براي مناسبت ها و اعياد مذهبي محل دائمي نمايشگاهي آژانس هاي مسافرتي دانشكده هاي هتلداري و تربيت تكنسين امور گردشگري و ميهمان پذيري و... مي باشد كه متاسفانه وضعيت ملاير در اين زمينه چندان رضايت بخش نيست و نياز به تلاش منظم و پردامنه مردم و مسئولان شهرستان و استان دارد.
وي افزود : سوغات ملاير مثل كلوچه عليرغم جذابيت فاقد بسته بندي مناسب صادراتي و ماندگاري كافي است و نداشتن تاييدات بهداشتي نيز مانع صادراتي شدن آنها گرديده است .
رئيس مجمع نخبگان ملاير تاكيد كرد : بنظر ميرسد يك هدفگذاري كمي بتواند به تحول در صنعت گردشگري ملاير كمك نمايد بطوريكه اگر بخواهيم ظرف مدت يكسال 5000 نفر از بيكاران شهرستان را در صنعت گردشگري شاغل نماييم بايستي بطور متوسط روزانه 250 گردشگر را در شهرستان پذيرا باشيم كه با توجه به آمار شهرهاي مشابه رقم بالايي نيست . در اينصورت لازم است ظرف يكسال حداقل 10 مجموعه مهمانپذير خانوادگي مانند متل و سوئيت در 10 مكان با ظرفيت 12 سوئيت در هر مكان سه هتل و ديگر موارد فوق فراهم گردد.
وي افزود : برگزاري ادواري جشنواره سوغات ملاير با هدف تشويق مبتكران هنرمندان جوان و نوآوران و نيز جلب بخش خصوصي به سرمايه گذاري در ارتقا كيفي و صادرات آن و همچنين مراسم شكر نعمت در فصل چيدن انگور براي زنده كردن سنت هاي قديمي ملايري و جلب توريست توسط اعضا شوراي سياستگزاري مجمع پيشنهاد شده است .
دكترملايري تصميمات اتخاذ شده در اين جلسه را با هدفگذاري 250 توريست در روز براي شهرستان ملاير مناسب دانست و گفت : مقرر گرديد از مبادي دولتي ذيربط و مردم براي تحقق اين هدف در چشم انداز يكساله تقاضاي مشاركت گردد و همچنين مقرر شد اتاق فكر گردشگري و اكوتوريسم با همكاري پژوهشگران دانشگاهها مطالعات خود را ادامه داده تا ضمن تكميل پيشنهادها چشم انداز 20 ساله ملاير را در حوزه توريسم و اكوتوريسم در قالب يك مقاله علمي ارائه نمايد . وي در پايان از انتشار كتاب مجموعه مقالات نخستين كنفرانس علمي چشم انداز 20 ساله ملاير تا پايان ماه جاري خبر داد .
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 605]