واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: المپيك پكن ـ كشتي آزاد ورزش اول ايران در انديشه تكرار افتخار
كشتي تنها رشته ورزشي است كه مردم بدون توجه به قهرمانان آن و ستاره خاصي در تيم ملي توقع كسب مدال در بازي ها و مسابقه هاي مهم را دارند. اين بدان خاطر است كه پس از كسب نخستين مدال طلاي المپيك ايران توسط كشتي آزاد تاكنون تيم كشتي كشورمان بيش از نيمي از مدال هاي تاريخ ورزش ايران در بازي هاي المپيك را كسب كرده است .
كشتي از جمله رشته هاي ورزشي است كه حتي تاريخ آن به بيش از ميلاد مسيح و بازي هاي المپيك باستان بازمي گردد. حكاكي هايي از المپيك باستان نشان دهنده سرشاخ شدن دو مرد است كه بنابر سنگ نوشته ها رشته ورزشي پانكرايتوم كه تركيبي از مشت زني و كشتي بوده اند از 1253 سال پيش از ميلاد مسيح (3261 سال پيش ) در بين انسان ها وجود داشته است . اما رشته ورزشي كشتي به صورت نوين خود از ابتداي قرن نوزدهم رواج پيدا كرد و طي آن در سال 1905 بود كه با حضور تعدادي از كشورهاي اروپايي گرد هم جمع شده ضمن اين كه هسته اوليه فدراسيون بين المللي كشتي را ايجاد كردند و زمينه هاي برگزاري مسابقه هاي قهرماني جهان را تدارك ديدند.
در ايران هم بنابر اعلام وب سايت فدراسيون كشتي حميد محمدپور كه داراي تحصيلات عالي تربيت بدني بود در سال 1317 به تعليم كشتي در ايران پرداخت . وي نخستين تشك كشتي را كه از جنس اسفنج بود در دانشسراي تربيت بدني واقع در دروازه دولت گستراند. اين در حالي است كه تا آن زمان محل اصلي كشتي علاقه مندان ايراني در گود زورخانه ها بود. در ايران به صورت رسمي كشتي نوين در سال 1318 به صورت ملي برگزار شد .
با اين تاريخچه هم اكنون رشته ورزشي كشتي ايران 60 سال است با حضور در بازي هاي المپيك پنج مدال طلا يازده مدال نقره و سيزده مدال برنز در بخش آزاد كسب كرده است . اهميت اين تعداد مدال زماني مشخص مي شود كه 10 مدال طلا 16 مدال نقره و 20 مدال برنز نتيجه تلاش ورزشكاران ايران در طول 60 سال حضور در بازي هاي المپيك بوده است . عملكرد آزادكاران ايران در بازي هاي المپيك در ادامه خواهد آمد :
1648 لندن : كشتي هيچ مدالي نداشت
1952 هلسينكي : غلامرضا تختي و ناصر گيوه چي نقره ـ عبدالله مجتبوي جهانبخت توفيق و محمود ملاقاسمي برنز
1956 ملبورن : غلامرضا تختي و امامعلي حبيبي طلا ـ مهدي يعقوبي و محمدعلي خجسته پور نقره
1960 رم : غلامرضا تختي نقره محمد ابراهيم سيف پور برنز
1964 توكيو : محمدعلي صنعت كاران و اكبر حيدري برنز
1968 مكزيكوسيتي : عبدالله موحد طلا ـ شمس الدين سيدعباسي و ابوطالب طالبي برنز
1972 مونيخ : ابراهيم جوادي برنز
1976 مونترال : منصور برزگر نقره
1988 سئول : عسگري محمديان نقره
1992 بارسلون : عسگري محمديان نقره ـ رسول خادم و امير رضا خادم برنز
1996 آتلانتا : رسوم خادم طلا ـ عباس جديدي نقره ـ اميررضا خادم برنز
2000 سيدني : عليرضا دبير طلا
2004 آتن : مسعود مصطفي جوكار و عليرضا رضايي نقره ـ عليرضا حيدري برنز
اين در حالي است كه تنها كشتي گيران كشورمان از بازي هاي 1948 لندن تاكنون در بازي هاي 1980 مسكو و 1984 لس آنجلس شركت نكرده و در بازي هاي 1948 لندن هم هيچ مدالي كسب نكرد . در ساير دوره ها كشتي آزاد سهم اساسي در مدال هاي ايران داشته است . به همين منظور و براساس تاريخچه زورخانه اي كشتي اين ورزش ورزش نخست ايران محسوب مي شود.
سهميه كامل كشتي آزاد ايران در هفت وزن
گرچه تيم ملي كشتي آزاد ايران در هر هفت وزن سهميه حضور در بازي هاي المپيك را كسب كرده است اما كسب اين سهميه ها چيزي حدود هفت ماه به طول انجاميد. نخستين سهميه هاي تيم ايران در شهريور ماه سال پيش در جريان رقابت هاي جهاني باكو كسب شد. در آن دوره از رقابت ها كه نفرات اول تا هشتم رقابت ها جواز حضور در بازي هاي 2008 پكن را كسب مي كردند رضا يزداني در وزن 84 كيلوگرم و سعيد ابراهيمي در وزن 96 كيلوگرم به ترتيب مدال هاي برنز و نقره اين دوره از رقابت ها را كسب كرده و از همان جا جواز حضور در پكن را گرفتند.
پس از آن تيم ايران تمرين هاي آماده سازي خود را ادامه داد تا دوباره شانس را در رقابت هاي راهيابي قاره اي امتحان كند. اين بار در فروردين ماه سال جاري تيم ايران به كره جنوبي رفت . در اين دوره از رقابت ها كه به عنوان قهرماني آسيا برگزار مي شد نفرات نخست هر وزن المپيكي مي شدند. در اين جا هم تنها فردين معصومي جواز حضور در بيست و نهمين دوره ي بازي هاي المپيك را كسب كرد.
بدين ترتيب بود كه آخرين مرحله رقابت هاي گزينشي المپيك همه اميد تيم كشتي آزاد ايران براي راهيابي در چهار وزن سبك به المپيك شد . در اين رقابت ها كه ارديبهشت ماه گذشته در مارتيني سوئيس انجام شد دباغي در وزن 55 كيلوگرم و محمدي در وزن 60 كيلوگرم سوم شدند تقوي در وزن 66 كيلوگرم اول شد و اصغر بذري در وزن 74 كيلوگرم در مكان دوم ايستاد .
در اين دوره از رقابت ها در حالي كه نفرات اول تا سوم به المپيك راه مي يافتند هر چهار كشتي گير ايران جواز حضور در چهار وزن باقيمانده را كسب كردند. اما نكته اينجاست كه در كشتي سهميه به اوزان تيم ها اعطا مي شود نه به افراد. بنابراين فدراسيون كشتي در همه اوزان به غير از 74 كيلوگرم همان نفراتي را برگزيد كه سهميه المپيك كسب كرده اند . اما در وزن 74 كلوگرم كادرفني تيم ملي تشخيص دادند ميثم مصطفي جوكار بهتر از بذري مي تواند در المپيك كار كند. بدين ترتيب كارنامه تيم كشتي ايران براي المپيك بسته شد.
برنامه رقابت هاي كشتي گيران در پكن
عباس دباغي و مراد محمدي در اوزان 55 و 60 كيلوگرم نخستين كشتي گيران تيم آزاد ايران هستند كه از روز 29 مردادماه (روز يازدهم رقابت ها) از ساعت 9 و 30 دقيقه به مصاف حريفان خود مي روند . در اين اوزان پس از رقابت در بخش صبح در صورت پيروزي نمايندگان ايران مسابقه ها براي كسب مدال از ساعت 16 آغاز مي شود .
مسابقه مهدي تقوي و ميثم مصطفي جوكار هم در اوزان 66 و 74 كيلوگرم همچون روز پيش از اين در 30 مرداد برگزار مي شود .
آخرين روز رقابت هاي كشتي آزاد هم روز سيزدهم بازي المپيك (31 مرداد) است كه طي آن رضا يزداني در وزن 84 كيلوگرم سعيد ابراهيمي در وزن 96 كيلوگرم و فردين معصومي در وزن 120 كيلوگرم به مصاف حريفان مي روند .
عليرضا حيدري سرزده به اردوي تيم ملي كشتي آزاد رفت
عليرضا حيدري به اردوي تيم ملي كشتي آزاد رفت .
مرد شش مداله كشتي آزاد ايران كه در جام تختي به طور غير منتظره اي از دنياي قهرماني خداحافظي كرد صبح ديروز به اردوي تيم ملي رفت تا در آخرين روزها به ملي پوشان اعزامي المپيك كمك كند.
نفر سوم المپيك آتن در اين تمرين بيشتر وقت خود را صرف سعيد ابراهيمي جانشين خود در وزن 96 كيلوگرم كرد و نحوه مبارزه با حريفان مختلف را به اطلاع وي رساند.
حيدري همچنين در تمرين با مهدي تقوي فردين معصومي و ميثم مصطفي جوكار نكات فني مختلفي را به آنها يادآور شد. حضور غير مترقبه حيدري در اردو از لحاظ روحي نيز كشتي گيران را شارژ كرد.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]