واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از اثر پل گوگن و نگارگري شاهنامه «شاهطهماسب» تا آثار هنرمندان معاصر؛ بازديد شبانه خبرنگاران از گنجينه ايراني و خارجي موزه هنرهاي معاصر
خبرگزاري فارس: خبرنگاران شب گذشته ميهمان موزه هنرهاي معاصر تهران بودند و از گنجينه اين موزه بازديد كردند.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس، مراسم بازديد از گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران با سخنراني محمود شالويي مدير كل دفتر امور هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تبريك روز خبرنگار آغاز شد.
بنا بر اين گزارش، پس از سخنراني محمود شالويي،خبرنگاران از كارگاه آموزشي هنرهاي تجسمي كه در فضاي باز موزه برپا شده بود، ديدن كردند.
بازديد از گنجينه شيرينترين بخش اين مراسم بود و همه خبرنگاران بيصبرانه منتظر بازشدن درهاي گنجينه بودند.
ابتدا آثار گنجينه خارجي به نمايش درآمد و خبرنگاران موفق به بازديد از آثاري شدند كه تاكنون به نمايش درنيامده بود.
تابلو «سالومه» اثر پابلو پيكاسو يكي از اين آثار بود كه تاكنون به نمايش درنيامده بود.
مجموعه خارجي موزه هنرهاي معاصر تهران، آثاري از شاخصترين هنرمندان سده بيستم و مهمترين شيوههاي هنري اين قرن را در بر ميگيرد.
اين موزه در گنجينه خارجي خود، آثاري از هنرمندان نامدار جهان همچون پابلو پيكاسو، جكسون پولاك،ژرژ روان،پل گوگن، آندره دورن،ژرژ براك، ونگوگ،خوان ميرو،مارك شاگال،لوترك، كاندينسكي،ادوارد مونه، اندي وارهول و... در اختيار دارد كه برخي از اين نمونهها منحصر به فرد و شاهكارهاي هنري اين هنرمندان محسوب ميشود.
شب گذشته برخي از اين آثار از جمله آثار پيكاسو مربوط به سال 1927،كلود مونت مربوط به سال 1883،پل گوگن مربوط به سال 1889 و ... يكي پس از ديگري به نمايش درآمد.
به گفته مسئول اين گنجينه، بيش از هزار اثر از هنرمندان برجسته خارجي در اين گنجينه نگهداري ميشود و قديميترين اثر اين گنجينه نيز به اثري از پل گوگن اختصاص دارد.
از ونسان ونگوگ و جكسون پالاك هر كدام تنها يك اثر در اين گنجينه نگهداري ميشود كه جزء بهترين آثار اين دو هنرمند محسوب ميشود. همچنين اثر جكسون پالاك عنوان گرانترين و باارزشترين تابلو اين گنجينه را در اختيار دارد.
آثار مارك شاگال،ژرژ براك،مارك روتكو،كاندينسكي،لوترك،جاكومنتي،خوان ميرو از جمله آثار خارجي اين گنجينه بود كه براي خبرنگاران به نمايش درآمد.
به دليل كمبود وقت، خبرنگاران موفق به بازديد از همه اين آثار نشدند و بلافاصله از آثار گنجينه ايراني ديدن كردند.
در گنجينه آثار ايراني، آثاري از هنرمنداني چون محسن وزيري مقدم،غلامحسين نامي،كوروش شيشهگران، پرويز كلانتري، مسعود عربشاهي،بهمن محصص، ابراهيم جعفري،صادق بريراني، محمد احصايي،علياكبر صادقي، بهرام دبيري، عليرضا اسپهبد، عليمحمد حيدريان(شاگرد كمالالملك)،جعفر پتگر،احمد اسفندياري،رويين پاكباز،ايران درودي، جواد حميدي، كمالالدين بهزاد، كمالالملك، عبدالمجيد طالقاني و ...نگهداري ميشود.
به گزارش فارس، خبرنگاران در اين ديدار، موفق به بازديد از آثار منوچهر يكتايي،حسين زندهرودي،كمالالملك،سهراب سپهري،جعفر پتگر،فريدون آو،عليرضا محجوبي،عليرضا سپهبد،فريده لاشايي،عباس بلوكيفر،معصومه سيحون و فرامرز پيلارام شدند.
قديميترين اثر ايراني اين گنجينه، نگارگريهاي شاهنامه «شاه طهماسب» است.
نسخه كامل اين شاهنامه 758 ورق در قطع سلطاني بزرگ است كه هنرمندان دربار شاه اسماعيل و شاه طهماسب افسانهها و داستانهاي شاهنامه را در 258 مجلس نقاشي كردهاند.
اين شاهنامه حدود 2 قرن پيش از ايران خارج ميشود و پس از كش و قوسهاي فراوان در سطح بينالملل سال 1372 به ايران بازگردانده شد. از شاهنامه شاه طهماسبي 118 تصوير باقي مانده است. مالك فرانسوي اين نسخه ناقص موافقت كرد 118 تصوير شاهنامه را بهجاي تابلوي «زن شماره 3» اثر ويلم دي كونينگ به ايران پس دهد.
بر اساس اين گزارش، مجموعه آثار گنجينه داخلي و خارجي اين موزه، بالغ بر 4 هزار اثر عنوان شده است كه بخشي از اين آثار تنها يك بار در قالب دو نمايشگاه «جنبش هنر مدرن» امكان نمايش عموم يافته است.
اين آثار از سال 1352 تا 1356 گردآوري شده است و بعد از انقلاب نيز تنها بخشي از آثار هنرمندان داخلي به گنجينه اضافه شده است.
ادوارد لوسي اسميت مورخ انگليسي و منتقد مطرح هنر معاصر جهان درباره گنجينه خارجي موزه هنرهاي معاصر تهران گفته است: موزه هنرهاي معاصر تهران يكي از مهمترين و كاملترين مجموعه شاهكارهاي هنر تجسمي معاصر جهان را در اختيار دارد.
اين منتقد در روزنامه اينترنتي آرت ديلي نوشته است: گنجينه اين موزه با در بر داشتن آثاري از آغاز دهه 1870 تا پايان دهه 1980 تصويري جامع از رويدادهاي مهم پيشرفت و توسعه هنر نقاشي و مجسمهسازي غرب از طلوع امپرسيونيسم تا پيروزي مينيماليسم ارائه ميكند. اين موزه قادر است با استفاده از مجموعه خود شاهكارهاي مهمترين جنبشهاي هنري را به شكلي كه هر موزهاي در جهان آرزوي آن را دارد، به نمايش بگذارد.
اين مورخ برجسته معتقد است كه مجموعه موزه هنرهاي معاصر تهران مهمترين مجموعه هنري از اين دوره زماني در خارج از مرزهاي اروپا و آمريكاي شمالي در جهان است.
انتهاي پيام/ا
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 812]