تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833794440




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

احتياط در مصرف داروهاي گياهي‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: احتياط در مصرف داروهاي گياهي‌
جام جم آنلاين: طب گياهي قديمي ترين شكل درمان است كه از سوي بشر شناخته شده و از ديرباز مورد استفاده قرار ‌گرفته است. استفاده از اين روش درماني در تمامي تمدن‌ها سابقه دارد و يك جزء مهم در پيشرفت علم پزشكي رايج به شمار مي‌رود.


سازمان بهداشت جهاني تخمين مي‌زند كه در حال حاضر 80 درصد جمعيت جهان يعني حدود 4 ميليارد نفر از طب گياهي در درمان بيماري‌ها استفاده مي‌كنند. اين موضوع سبب شده است تحقيقات گسترده‌اي از سوي شركت‌هاي داروسازي روي خواص درماني گياهان مناطق مختلف جهان انجام گيرد.

داروهاي گياهي هم مضر است

متاسفانه تصوري كه به اشتباه بين مردم رايج است، اين است كه داروي گياهي اگر فايده نداشته باشد، ضرر هم ندارد در واقع طبيعي بودن دارو را دليلي براي بي‌ضرر بودن آن مي‌دانند. اما واقعيت اين است كه مصرف داروهاي گياهي به‌تنهايي يا همراه با داروهاي شيميايي مي‌تواند عوارض جانبي خطرناكي داشته باشد.

برخي گياهان دارويي بايد به صورت استاندارد شده مصرف شوند و مصرف مستقيم آنها بعضا باعث بروز مسموميت‌‌هاي شديد و گاهي مرگ مي‌‌شود.

البته اين حقيقت را نيز بايد مدنظر داشت كه عوارض داروهاي گياهي در مقايسه با داروهاي شيميايي كمتر است، ولي مطلق نيست و تمام داروهاي گياهي بي‌ضرر نيستند، ولي عوارض آن قابل كنترل است.

با توجه به شرايط موجود نمي‌توان داروهاي گياهي را در تمام موارد جايگزين داروهاي شيميايي كرد، اما مي‌توان به عنوان طب مكمل و همراه ديگر داروهاي شيميايي استفاده و به اين ترتيب بخشي از مصرف داروهاي شيميايي را كم كرد.

توصيه مي‌شود همواره و پيش از استفاده از داروهاي گياهي با پزشك خود در اين باره مشورت كنيد. بعضي داروهاي گياهي موجب تداخل در قدرت جذب موادغذايي موردنياز بدن مي‌شوند. انواع ديگري نيز موجب افزايش يا كاهش تاثير دارويي خاص مي‌شوند. اين موضوع در سالمندان و بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن كه معمولا 2 يا چند دارو را به طور همزمان استفاده مي‌كنند مي‌تواند مشكلات زيادي را به‌وجود آورد.

عوارض ناشي از مصرف گياهان دارويي در كودكان نيز بيشتر است و بايد حتما در حد توصيه شده مصرف شود. مثلا حتي مصرف عرق نعنا كه به ظاهر بي‌‌ضرر است، در كودكان بايد به اندازه باشد.

عطاري‌ها

بسياري از گياهان دارويي كه در عطاري‌ها عرضه مي‌شود، استاندارد نيستند و ممكن است ميزان نامناسب آن براي افراد مضر هم باشد.

مشكلات عمده بخش عطاري‌ها مربوط به سيستم آموزش و برنامه‌ريزي كشور است كه بايد اين مساله حل شود؛ چون نبود آموزش باعث شده است عطاري‌ها بدون مجوز گياهان دارويي و غيردارويي را به فروش برسانند.

از سوي ديگر، بسياري از گياهان دارويي در عطاري‌ها به لحاظ آلودگي‌هاي ميكروبي،‌ سموم كشاورزي، فلزات سنگين و تاريخ مصرف و توليد استاندارد نيستند و خواص موثر خود را از دست داده‌اند.

گياهان دارويي كشت‌شده معمولا قابل اطيمنان‌‌تر هستند، اما گياهاني كه از مراتع جمع‌‌آوري مي‌‌شوند، آلودگي دارند و گاهي به علت شناسايي نشدن آنها از سوي عطاري‌‌ها، اشتباه تجويز مي‌شود.

از اين منظر سيستمي لازم است كه گياهان دارويي به صورت منظم و طبق اصول صحيح بسته‌بندي و توزيع شوند و كنترل‌هاي لازم روي آنها انجام شود.

تجويز ممنوع‌

تجويز داروهاي گياهي نياز به تخصص دارد و كساني كه اين كار را انجام مي‌دهند، بايد دانش لازم را داشته باشند. عطاري‌ها معمولا داروهاي گياهي را تجويز مي‌كنند، در حالي كه هيچكدام تخصص كافي در اين زمينه ندارند. معلوم نيست مثلا اين داروي كليه براي چه بيماري تجويز مي‌شود. ممكن است فرد نارسايي كليه داشته باشد، پروتئين دفع كند و آن گاه اين دارو مي‌تواند مشكلات زيادي به وجود آورد.

به زبان ساده تجويز دارو از سوي عطاري‌ها مجاز نيست و كسي كه اين كار را انجام مي‌دهد، بايد تخصص داشته باشد.

نظارت اندك

وزارت بهداشت بر داروهاي گياهي كه مجوز و پروانه توليد دارند، نظارت دارد. از اين رو داروهايي كه در داروخانه‌ها فروخته مي‌شوند، معتبر و قابل استفاده‌اند و مردم مي‌توانند با خيال راحت از آنها استفاده كنند ولي در مورد عطاري‌ها، هنوز متصدي خاصي براي نظارت وجود ندارد كه بر اين بخش نظارت كند و گياهان دارويي‌اي كه در عطاري‌ها توزيع مي‌شود بعضا قابل اعتماد نيستند.

داروهاي دروغين‌

گاهي مواقع تبليغ معجون‌هاي معجزه‌آسا در عطاري‌ها ديده مي‌شود؛ داروي ترك اعتياد گياهي 100 درصد تضميني، داروي چاقي، لاغري و كوچك كردن شكم و...

بسياري از اين داروها خصوصا داروهاي ترك اعتياد يا چاقي و لاغري كه تبليغ مي‌شود، تركيبي از داروهاي شيميايي و گياهي هستند كه ميزان مشخصي هم ندارند و در بسياري موارد مشكلات و عوارض بيشتري براي بيمار ايجاد مي‌كند. در واقع ساخت بيشتر اين داروها كه در مورد آنها تبليغ زيادي هم مي‌شود، مبناي علمي ندارد. متاسفانه نبود نظارت وزارت بهداشت مي‌تواند موجب بدتر شدن فرهنگ مصرف فرآورده‌هاي گياهي شود و مردم را به استفاده از اين داروها بدبين كند.

پيشرفت ناچيز

كشور ما از ديرباز از زادگاه‌هاي اصلي گياهان دارويي بوده است. سابقه مصرف گياهان دارويي نيز در كشور ما به قرن‌ها پيش باز مي‌گردد؛ مي‌توان در اين خصوص به كتاب شفا از ابن‌سينا اشاره كرد كه نشان دهنده وجود اين فرهنگ در ميان مردم ما بوده است.

متاسفانه باوجود ديرينگي اين علم در كشور، پيشرفت چنداني در آن مشاهده نمي‌شود و گياهان دارويي به صورت غير منسجم و برنامه‌ريزي نشده مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

عواملي مانند بيمه نبودن فرآورده‌هاي گياهي، نبود فرهنگ صحيح مصرف داروهاي گياهي در بين مردم و عرضه فرآورده‌هاي گياهي دارويي به صورت غير استاندارد از سوي عطاري‌ها از عواملي است كه بي‌اعتمادي پزشكان و داروسازان به فرآورده‌هاي گياهي دارويي را موجب شده است.

بنا بر گزارش‌هاي وزارت بهداشت، اكنون بيش از 2500 فرآورده گياهي دارويي در كشور مجوز دارند كه كمتر از 3 درصد كل بازار دارويي كشور را شامل مي‌شود. هرچند وزارت بهداشت براي فعال كردن اداره داروهاي گياهي تلاش زيادي كرده است تا زمينه افزايش توليد، ساخت و صدور بيشتر مجوز اين نوع داروها در كشور فراهم شود، اما تحقق اين امر نياز به زمان دارد.
 يکشنبه 20 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن