واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: ظاهرا تغيير صفحه سايتهاي فيلتر شده در اوايل امسال برمبناي فيلترينگ هوشمند صورت گرفته و اخيرا بحثي هم درباره احتمال انتقال اعمال فيلترينگ از گيتوي به لايه دسترسي مطرح شده است؛ حال بايد ديد كه تغيير شيوه فيلترينگ و اعمال آن بر لايه دسترسي ميتواند در جهت هوشمندي بيشتر باشد يا خير؟
به گزارش ايسنا، فيلترينگ سايتهاي اينترنتي پديدهاي رايج از زمان پيدايش و ظهور اينترنت در جهان است كه بنا بر سياست دولتهاي مختلف و با شيوههاي متعدد انجام ميشود.
زماني كه سياستهاي کلي شبکههاي اطلاعرساني رايانهيي كشور صادر شد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب اين قانون كه فيلترينگ را هم دربرميگرفت پرداخت.
در اين راستا تيمي سه نفره متشكل از نماينده صدا و سيما، نماينده وزارت اطلاعات و نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي رسيدگي به وضعيت اينترنت تشکيل شد و اسامي سايتها و وبگاههاي كه بايد فيلتر ميشدند به مخابرات و شركتهاي اينترنتي اعلام ميشود و آنها مسوولاند كه با فيلتر كردن آن سايتها، مانع دسترسي به سايتهاي مغاير با قوانين جمهوري اسلامي ايران شوند.
در دولت نهم طرحي از سوي وزارت ارشاد مطرح شد كه براساس آن و با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تمامي صاحبان وب بايد اطلاعات خود را در سامانه طراحي شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ثبت ميكردند.
اوايل سال 89 شاهد بوديم كه صفحه هشداردهنده سايت فيلتر شده كه مبتني بر متن «مشترک گرامي! دسترسي به اين سايت امکانپذير نميباشد» بود به يكباره تغيير كرد و به صفحهاي تبديل شد كه برخي سايتها با محتواي مفيد را در حوزههاي فرهنگ و مذهب، خبري، خانواده، سرگرمي و علمي، خدمات اينترنتي و شبكه اجتماعي در اختيار كاربران قرار ميدهد.
به عقيده برخي از مسوولان اين تغيير در راستاي فيلترينگ هوشمند صورت گرفته بود؛ مدير كل مهندسي عمليات و هماهنگي شبكه ديتاي زيرساخت در اين باره گفته بود: صفحه فيلترينگ جديد كه در برخي سايتها بهعنوان هوشمند ياد شده، هوشمند نيست اما بهدليل طراحي موضوعي آن، اهداف يك صفحه فيلترينگ هوشمند را محقق ميكند.
هماكنون هم در قسمت رسيدگي به گزارشات و شکايات درباره احتمال فيلترينگ اشتباهي سايتها، ايميلي با عنوان [email protected] مشهود است.
قائم مقام وزير ارتباطات در فنآوري و امور بينالملل با اشاره به شبكه ملي اينترنت اظهار كرد: فكر ميكنيم با اجراي پروژه شبكه ملي اينترنت دغدغههايمان در حوزه فيلترينگ كاهش مييابد زيرا معتقديم با اجرايي شدن اين پروژه ترافيك بينالملليمان كاهش مييابد.
اما چندي پيش مديرعامل شركت زيرساخت خبر احتمال اعمال فيلتر اينترنت در لايه دسترسي به جاي فيلتر سراسري در مبدا را داده بود؛ هرچند كه در گذشته اعمال فيلتر به صورت يكپارچه صورت ميگرفت تا از فيلترهاي سليقهاي توسط ISPها جلوگيري شود.
خسروي گفته بود در حال حاضر فيلتر در گتوي انجام ميشود؛ فيلتر پهناي باندي كه از طريق شركت زيرساخت ارائه ميشود، يكسان و يكپارچه است و تفاوتي در دسترسي سرويس ISPها وجود ندارد.
حال بايد ديد كه با اجراي اين موضوع و انتقال اعمال فيلترينگ از گيتوي (get way) به لايه دسترسي (ACCESS) فيلترينگ چگونه اجرا ميشود و باز هم شاهد فيلترهاي يكسان از سوي ISPها خواهيم بود يا نه؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]