واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نمايندگان مجلس در گفت و گو با «ايران» اميد رايس به مخالفان احمدى نژاد به يأس تبديل مى شود
گروه سياسى - ساكنان كاخ سفيد كه همواره به دنبال روزنه و دستاويزى براى مداخله در امور داخلى كشورمان بوده اند، پس از آن كه در انتخابات هاى مختلف مردم ايران رفتارى غير از آنچه خواست آنها بود، از خود نشان دادند، به دنبال كورسوى اميدى دست و پا مى زنند و در آخرين اظهار نظرهايشان، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه امريكا گفته است كه اميدشان به مخالفان احمدى نژاد است.
اين گونه اظهارات البته پس از آن صورت گرفت كه دولت امريكا و جورج بوش چندين بار در آستانه دور هشتم انتخابات مجلس در ايران حمايت خود را از اصلاح طلبان به صراحت بيان داشتند و البته اين موضوع در مقاطع ديگرى نيز رخ داده بود، اما اين بار به گونه اى ديگر منويات درونى خود را بازگو كردند و معيار حمايت آنها مخالفت با شخص رئيس جمهور مطرح شد.محمد اسماعيل كوثرى نماينده مردم تهران در مجلس شوراى اسلامى دليل اتخاذ چنين رويكردى را اقدامات و تصميمات بجا و بيان مواضع محكم از سوى رئيس جمهور كشورمان عنوان مى كند و مى گويد: مواضع رئيس جمهور كشورمان در ۳ سال گذشته قطعاً خوشايند مسئولان امريكا نبوده و نيست. ايشان حقايقى را بيان كردند كه باعث زير سؤال رفتن نظرات مسئولان امريكا است. اين واقعيات نه تنها وزير امور خارجه امريكا، بلكه بسيارى از مسئولان اين كشور را به دليل آن كه جواب منطقى ندارند را وا مى دارد كه به موضوعات واهى رو آورند؛ مثلاً به مخالفان دكتر احمدى نژاد اميد دارند.
امريكا ناتوان از درك روابط انسانى در ايران
جست و جو و يافتن روزنه هايى در داخل كشور براى بروز اختلاف و در نهايت تضعيف موضع رئيس جمهور و دولت جمهورى اسلامى راهبردى جديد از سوى امريكا نيست، بلكه يك سياست نخ نما شده است. حسين نجابت نماينده تهران در تحليل اظهارات اخير رايس نكاتى را مورد توجه قرار مى دهد و مى گويد: نگاهى به تاريخ انقلاب اسلامى در كشورمان و مواضع امريكا در مقاطع مختلف نشان مى دهد كه آنها هرگز نتوانسته اند روابط انسانى داخل كشورمان را درك كنند، چه آن زمانى كه پيش بينى مى كردند انقلاب طى ۶ ماه سقوط خواهد كرد و چه اكنون كه به چنين موهوماتى اميد مى بندند.
كوثرى نيز هدف امريكايى ها را اختلاف انداختن ميان گروه هاى مختلف سياسى مى داند و مى گويد: خوشبختانه مسئولان نظام با هشدارهاى بموقع و تأكيدات مقام معظم رهبرى درباره خواست دشمن براى اختلاف افكنى، اين مسئله را خنثى كرده اند.
مخاطبان امريكا قبلاً چراغ سبز نشان دادند
اما چه كسانى در داخل از سوى امريكا مورد خطاب قرار مى گيرند و به بيان ديگر چه كسانى كورسوى اميدى در دل مسئولان امريكايى روشن مى دارند.كوثرى يادآورى مى كند: بالاخره كسانى در ادوار گذشته دوران حاكميت اصلاح طلبان چراغ سبز و گوشه چشم هايى به امريكا نشان دادند كه قطعاً اولين مخاطبان مسئولان امريكايى هستند. او مى گويد: البته بعضى در گذشته و در حال تمايلاتى به مسئولان امريكايى نشان داده اند و آنها بر همين اساس گمان مى كنند جايگاهى در جامعه بزرگ ايران دارند، اما غافل از آنها خود اين افراد جايگاهى در جامعه ايران ندارند.وى در عين حال مى گويد كه نه تنها چنين افرادى در ميان ايرانيان جايگاهى ندارند، بلكه در گروه هاى سياسى داخل نيز نمى گنجند و افرادى خودفروخته هستند كه اصلاح طلبان نيز با آنها متفاوت بوده و بايد مرزبندى خود را با آنها نشان دهند.سيد جلال يحيى زاده نماينده تفت و ميبد در مجلس نيز درباره علت چنين اظهارنظراتى مى گويد: متأسفانه در سنوات پس از انقلاب بويژه در سال هايى كه دولت قبل حاكم بوده، برخى افراد كه چه بسا مسئوليت هايى هم داشتند، گاه سخنان دوپهلويى مى گفتند كه امريكايى ها و دشمنان را نسبت به نفوذ و ايجاد اختلاف در كشورمان اميدوار مى كرد، درحالى كه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبرى همواره تأكيد داشته اند كه از مسئولان لفظى صادر نشود كه موجب شود دشمن طمع بورزد.
كوتوله هاى سياسى و توهم امريكايى
در كنار اظهارنظرها و مواضع دوپهلويى كه موجب مى شود اميدوارى هايى براى دشمنان ايجاد شود برخى كه جايگاهى در عرصه سياسى كشور و در ميان مردم ايران ندارند با روابط و تحليل هاى غيرواقعى خود چنين اميدى را در آنها ايجاد مى كنند. حسين نجابت در اين زمينه مى گويد مخاطبين رايس در داخل كشور تعداد معدودى هستند و تعدادى خارج نشين نيز به آنها مى پيوندند و تحليل هاى غيرواقعى موجب مى شود احساس كنند در داخل طرفدارانى دارند در حالى كه نه تنها چنين نيست بلكه آنها قدرت تأثيرگذارى اندك در حوزه سياسى را نيز ندارند.
وى همچنين در حوزه اصلاح طلبان كه گاه از سوى امريكايى ها مورد حمايت قرار مى گيرند نيز قائل به وجود دو قشر بوده و مى گويد: برخى از آنها قائل به نظام هستند و در رقابت هاى سياسى با اصولگراها رقابت مى كنند و حيات سياسى خود را در چارچوب نظام تعريف كرده اند اما گروهى ديگر در خارج از حاكميت بوده و آنها را در موضع اپوزيسيون مى بينيم كه البته تفكر و روش آنها مردود است و اصلاح طلبان بايد خط خود را با آنها مشخص كنند. يحيى زاده نيز رسوخ تعداد اندكى از سربازان دشمن را در آحاد ملت مورد اشاره قرار داده و مى گويد: خوشبختانه مواضع ملت ما روشن و صريح است و مرز خود را با اين افراد مشخص مى كنند. به امريكايى ها هم توصيه مى كنم كه دل به اين گروه اندك نبندند چون آنها قدرت نفوذى در ميان ملت ايران ندارند و تكيه روى اين افراد نشان از ضعف دشمن دارد كه به چنين خاشاكى رو مى آورند.
اما گويا اين بار براى رايس اين توهم ايجاد شده كه دايره مخالفان احمدى نژاد وسيع تر شده و گويا جمعى از اصولگرايان را نيز در بر مى گيرد. كوثرى، نماينده تهران با اشاره به برخى بحث ها كه گاهى ميان مجلس و دولت پيش مى آيد، مى گويد: برخى نظرها و بيان مواضع در ميان اصولگرايان مجلس براى تقويت و در جهت سالم ماندن دولت بيان مى شود و بعيد است امريكايى ها بتوانند در ميان اصولگرايان مخاطبانى براى حرف هاى خود بيابند.
نجابت نيز بخشى از اين توهمات مسئولان امريكايى را ناشى از بروز برخى اختلاف سليقه ها در داخل مى داند و ادامه مى دهد: ممكن است در ميان اصولگرايان اختلاف سليقه رخ دهد اما درباره اصول، ارزش ها و اقتدار و منافع ملى هيچ اختلاف نظرى نيست و اتحاد كامل دارند و اما برخى در داخل نيز اين توهم برايشان ايجاد مى شود كه شكافى پيش آمده است، مسئولان امريكايى نيز دچار چنين توهمى شده اند.
به گفته يحيى زاده، امريكايى ها گويا نمى توانند درك كنند كه مردم ايران در انتخابات دموكراتيك و در رقابت سالم اصولگرايان را انتخاب كرده اند.
وى ادامه مى دهد: مردم ايران دكتر احمدى نژاد را در انتخابات سالم برگزيده اند و همچنان در حمايت از اين دولت مصمم هستند و با اين گونه موضع گيرى ها در حمايت خود مصمم تر خواهند شد. گويا مسئولان كاخ سفيد دچار نسيان شده اند كه موضع گيرى هاى مشابه آنها در گذشته چه عواقبى داشته است.نماينده مردم تفت و ميبد تأكيد مى كند كه مردم دريافته اند اصولگرايان واقعى بويژه دولت در خط مقدم مبارزه با امريكا هستند و با ديپلماسى هوشمندانه و طرح هاى مختلف از جمله تحول اقتصادى و.// سياست هاى آنها را عقيم گذاشته اند. مردم همچنان مايلند كسانى كه در خط مقدم مبارزه با امريكا هستند، در رأس قدرت بمانند.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]