واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تهران بار ديگر در انتظار نابساماني ترافيك اول مهر
اجتماعي. شهرداري . ترافيك
داستان ترافيك روزهاي نخست مهرماه به خصوص در سالهاي اخير تبديل به تراژدي براي عموم شهروندان تهراني جهت تردد در شهر بوده كه مسولان شهري تهران با ارائه راهكارهاي مختلف و برگزاري جلسات متعدد سعي در كنترل اوضاع نابسامان آن داشته اند
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اقدامات صورت گرفته در سالهاي اخير براي كاهش ترافيك روزهاي نخست مهرماه از سوي دستگاههاي اجرايي با وجود تلاشهاي فراوان اثرگذاري مطلوب بر ترافيك تهران را نداشته و شهروندان تهراني شاهد ترافيك سنگين و نامنظم و سردرگميهاي فراوان در ترددهاي اول مهر بوده اند.
مديريت شهري تهران نيز با وجود تشكيل ستادهايي همچون مهر رمضان سعي در كنترل اوضاع ترافيكي اول مهر دارد كه براي سال تحصيلي جديد نيز برگزاري اين جلسات اغاز شده تا شايد بتواند مشكلات ترافيكي روزهاي نخست مهرماه را كاهش دهد.
تجربه در سالهاي گذشته و تكرار ترافيك روزهاي نخست مهرماه نشان داده آنچه بيش از همه بر حل نشدن مشكل ترافيك روزهاي نخست مهرماه موثر بوده ، ناهماهنگي دستگاههاي اجرايي و البته اجرايي نشدن بسياري از مصوبات و تصميمات لازم الاجرا مديريت شهري براي روزهاي نخست مهرماه از سوي دستگاههاي اجرايي است.
به طور مثال شهرداري تهران سال گذشته در يكي از تصميمگيري هاي خود بيش از ۴۵هزار دستگاه تاكسي خطي و گردشي خود را ملزم به جابجايي دانش آموزان و سفرهاي آموزشي و درون شهري به طور تمام وقت كرد اما يكي از مهمترين عوامل سنگيني ترافيك اول مهرماه سال گذشته تردد بدون مسافر تاكسيهاي شهر تهران بود.
امر مهمي كه علاوه بر آزردن شهروندان در پيدا كردن وسيله نقليه مناسب نارضايتي برخي مسئولان را نيز در پي داشت به گونهاي كه رييس پليس سابق راهور تهران بزرگ از افزايش ۳۰درصدي ترافيك روز اول مهر در تهران خبر داد و خواستار اقدام شهرداري براي جلوگيري از تردد بدون مسافر تاكسي ها شد.
بسياري از تاكسيها روز اول مهر سال گذشته را به دنبال مسافرهاي دربستي بودند و از اين رو بسياري از شهروندان تهراني تردد با اتوبوسهاي شركت واحد و نيز خطوط مترو تهران را ترجيح دادند.
مسالهاي كه به دليل برخي نقصها در اين گروه از حمل و نقل عمومي مشكلات بسياري داشت و شهروندان در برخي نقاط شهر شاهد نافرماني برخي دستگاههاي اجرايي از تصميمگيري هاي اتخاذ شده براي كاهش ترافيك اول مهر بودند.
عدم توقف اتوبوسهاي شركت واحد در برخي ايستگاههاي اتوبوس، حركت نكردن سرساعت اتوبوسها در برخي خطوط اتوبوسراني و يا كم توجهي اتوبوسهاي بخش خصوصي به سوار كردن مسافران در برخي ايستگاهها از اين دست مشكلات بود.
شهر تهران بنابر آمار اعلام شده از سوي شركت واحد اتوبوسراني تهران كمتر از شش هزار و ۵۰۰دستگاه اتوبوس در خطوط مختلف اتوبوسراني داشته كه حدود دو هزار و ۵۰۰دستگاه آن گاز سوز بوده كه به دليل مشكلات در سوختگيري آنها عمدتا فعاليت ندارند.
حدود ۱۰درصد از چهار هزار و ۵۰۰دستگاه باقي مانده نيز به طور متناوب به دلايلي چون تصادف، فني و ديگر موارد، در پاركينگ بوده و عملا شهر تهران با چهار هزار دستگاه اتوبوس فعال به جا به جايي مسافران تهران ميپردازند.
خطوط مترو تهران و واگنهاي مملو از جمعيت آن نيز داستاني غم انگيز داشته و حدود ۹۰كيلومتر خط مترو فعال در تهران همواره با سيلي از جمعيت مواجه است.
كمبود واگن مترو، عدم گشايش اعتبارات ارزي احداث خطوط و مشكلات متعدد در توسعه خطوط مترو از جمله عواملي است كه موجب شده تا در چند سال گذشته و در روز نخست مهرماه با اضافه شدن سفرهاي آموزشي دانشجويان و دانش آموزان به سختي امكان استفاده شهروندان را فراهم سازد.
طبق آمار شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك تهران، روزانه بيش از ۱۱ ميليون و ۵۰۰هزار سفر سواره در تهران صورت ميگيرد كه از اين ميزان ۲۰ درصد مربوط به موارد آموزشي است.
هر سال با فرارسيدن مهرماه و آغاز به كار مراكز آموزشي همانند مدارس و دانشگاهها به دليل افزوده شدن سفرهاي آموزشي به سفرهاي درون شهري تهران، تردد در شهر افزايش مييابد و ترافيك شهر نيز به تبع آن بيشتر ميشود.
بجز دو ميليون و ۵۰۰هزار سفر آموزشي سواره در تهران، روزانه بيش از يك ميليون و ۵۰۰هزار سفر آموزشي پياده انجام ميشود.
شايد به جرات بتوان ادعا كرد كه شبكه حمل و نقل عمومي با شرايط فعلي ترافيك جوابگوي نياز شهرتهران نيست و حتي مناسب نبودن خدمات ارائه شده از سوي مسوولان شهري، سنگيني بار ترافيك تهران در سالهاي اخير را دو چندان كرده است.
وضعيت ترافيكي معابر تهران در روزهاي نخست مهرماه و كارا نبودن تصميمهاي مديريتي اتخاذ شده در سالهاي گذشته موضوعي است كه عموم كارشناسان و شهروندان صحه گذاشته و در عين حال شاهد تكرار اين تصميمگيري ها بر اي سال تحصيلي جديد هستيم.
شهرداري تهران در روزهاي اخير بار ديگر ستاد مهررمضان را براي ارائه خدمات مطلوب در روزهاي نخست مهرماه تشكيل داده كه تصميمهاي اتخاذ شده در چند جلسه ابتدايي تفاوت چنداني با تصميمات سالهاي گذشته نداشته است.
با آنكه مهمترين مشكل سالهاي گذشته در كنترل ترافيك روزهاي نخست مهرماه نظارت ناكافي بااجراي دقيق تصميمگيري ها و نبود ابزارهاي لازم براي برخورد با خاطيان بوده اما شهرداري تهران امسال نيز يكي از مهمترين الويت هاي برنامههاي ستاد مهر رمضان را مناسبسازي معابر و محيطهاي اطراف مدارس قرار داده است.
معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در اينباره مهمترين وظيفه مناطق را در آستانه آغاز سال تحصيلي جديد ، ايمنسازي اطراف مدارس دانست تا دانش آموزان براي تردد با مشكلي مواجه نشوند.
سيد جعفر تشكري هاشمي در جمع معاونان ترافيك مناطق ۲۲گانه شهرداري تهران با تاكيد براينكه ايمنسازي اطراف مدارس براي تردد راحت و ايمن دانش آموزان مهمترين وظيفه ستاد معين مناطق محسوب ميشود ، افزود: خط كشي عابر پياده، نصب تابلويهاي ويژه تردد دانش آموزان، نصب چراغهاي چشمك زن، ايجاد گذر گاه عابر پياده و نصب سرعت كاهها از جمله اقداماتي است كه مناطق براي ايمنسازي مدارس خود بايد انجام دهند و همچنين روشنايي معابر منتهي به مدارس را با هماهنگي با مسئولان برق منطقهاي تضمين كنند.
معاون شهردار تهران با اشاره به اينكه غروب آفتاب با تعطيلي مدارس تقريبا همزمان است و قطعي برق در محدوده اطراف مدارس ميتواند ايمني و امنيت دانش آموزان را با خطر مواجه كند ، گفت: معاونان ترافيك مناطق بايد با مديران برق منطقهاي به توافق برسند كه به هيچ وجه شاهد قطعي برق در محدوده اطراف مدارس در ساعات ورود و خروج دانش آموزان به مدارس نبوده تا ايمني و امنيت دانش آموزان به خطر نيافتد.
وي البته متذكر شده كه در تمام مناطق تهران، ستاد معين بايد به رياست شهرداران مناطق تشكيل شود و اين ستاد حداقل هفتهاي يك بار جلسهاي با حضور نمايندگان آموزش و پرورش منطقه، پليس راهنمايي و رانندگي منطقه و مديران آب، برق و گاز منطقهاي برگزار كند تا مشكلات و مسائل مناطق به صورت ريز و دقيق مورد بررسي قرار گيرد.
پيش بيني كارشناسان و مسئولان از وضعيت ترافيكي روزهاي نخست مهرماه امسال به گونهاي است كه با توجه به قطعيهاي مكرر برق و عدم تجهيز ناوگان حمل و نقل عمومي تهران احتمال افزايش مشكلات ترافيكي وجود داشته كه بايد تعامل و همكاري تمامي دستگاههاي اجرايي و اجراي كامل تصميمات اتخاذ شده مورد توجه قرار گيرد.
مسالهاي كه رييس پليس راهور تهران بزرگ نيز نسبت به افزايش ۳۰درصدي ترافيك اول مهر هشدار داده و همكاري كامل دستگاهها براي مهار ترافيك اول مهر را خواستار شده است.
سرهنگ سيد هادي هاشمي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: به دليل قطعيهاي مكرر برق در سطح شهر با رشد ۳۰درصدي تراكم ترافيك مواجه شديم كه با پيش بينيهاي صورت گرفته ۳۰درصد ديگر نيز با بازگشايي مدارس به تراكم ترافيك تهران افزوده خواهد شد.
وي وضعيت ترافيك مهرماه را نامطلوب پيش بيني كرد و گفت : براي كنترل ترافيك مهرماه از ناجا طلب ۳۰۰نيروي كمكي كردهايم كه اميدواريم بر مشكلات ترافيك مهرماه فائق آييم.
وي با اشاره به وجود ۶۵۰تقاطع مهم موجود در سطح شهر ، گفت: در حال حاضر تنها در ۲۰درصد تقاطعها نيروهاي راهنمايي و رانندگي حضور دارند و اگر چارهاي جدي جهت رفع مشكل تامين برق تقاطعها صورت نگيرد قادر به كنترل ترافيك تقاطعها نبوده و در ۸۰درصد تقاطعها با مشكل مواجه خواهيم شد.
وي در عين حال تصريح كرد: با تمام امكانات موجود اعم از ستادي عملياتي و انتظامي آمادگي داريم تا اقدام به كنترل ترافيك مهرماه كنيم.
از سويي مسئولان شهرداري تهران از برخي كمي و كاستيها براي خدمات رساني در روزهاي نخست مهرماه و البته تلاش براي رفع مشكلات موجود سخن ميگويند.
مدير عامل سازمان تاكسيراني شهر تهران در همين ارتباط از آمادگي ناوگان تاكسيراني براي تامين سرويسهاي مورد نياز مدارس شهر تهران كه تاثير بسزايي در كاهش مشكلات ترافيكي روزهاي نخست مهرماه دارد ، خبر داد.
به گفته حسين تيموري كرماني با برنامه ريزيهاي انجام شده قادر به خدمات رساني به عنوان سرويس مدارس با به كارگيري ۱۰۰درصد از تاكسيهاي ون، ۱۰۰ درصد از تاكسيهاي سبز رنگ و ۵۰درصد از تاكسيهاي ساماندهي شده ، هستيم وي با اشاره به بازگشايي مدارس در مهر ماه و آغاز ماه مبارك رمضان گفت:
با برنامه ريزي انجام شده از ساعت ۵/۳۰تا ۲۲تمام ناوگان تاكسيراني در سطح شهر فعال بوده و بر عملكرد تاكسيرانها توسط بازرسان ويژه اين شركت نظارت ميشود.
مديرعامل سازمان نظارت بر تاكسيراني شهر تهران اما در خصوص چگونگي نظارت بر تاكسيها به گونهاي كه حجم بيشتري از مسافر را جابجا نمايند پاسخي نگفت.
اما مدير عامل شركت واحد اتوبوسراني شهر تهران نيز با بيان اينكه مشكلات جدياي از جمله مشكلات جايگاههاي سوخت و خدمات پس از فروش خودروها براي ارائه خدمات بهينه حمل و نقلي وجود دارد گفت: اين مشكلات نگرانيهايي را براي خدمات رساني در روزهاي نخست مهرماه ايجاد كرده است.
حسين بيژني در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به مشكلات اتوبوسهاي گاز سوز متردد در شهر تهران تاكيد كرد: با وجود مكاتبات روزانه با شركت گاز و مطرح كردن مشكلات موجود، متاسفانه هنوز توجهي از سوي اين شركت براي برطرف شدن مشكلات صورت نپذيرفته است.
وي تاكيد كرد: با تداوم مشكلات موجود در بخش اتوبوسهاي گاز سوز در مهرماه با معضلات جدي مواجه خواهيم شد.
مديرعامل شرمت واحد اتوبوسراني تهران با اشاره به تمهيدات اين شركت در مهرماه ، خاطر نشان كرد: هم اكنون شناسايي خطوط پر ازدحام اتوبوسراني در
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]