واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نگاه هزينه اي به خدمات درماني بايد از بين برود
سلامت بايد يكي از امور زيربنايي جامعه شود و نگاه هزينه اي به خدمات درماني كه جامعه پزشكي به بيماران ارائه مي دهد از بين برود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران در نشستي كه صبح امروز در سازمان نظام پزشكي برگزار شد دكتر شهاب الدين صدر رئيس اين سازمان طي سخناني گفت: بايد نظام سلامت در جامعه به يك محور اولويت اصلي در سرمايه گذاري ها تبديل شود و براي توسعه اقتصادي، علمي و سياسي و فرهنگي نيازمند انسان متفكر و برنامه ريزي سالم در كشور هستيم. بايد با انعكاس صحيح مشكلات و چالش هاي حقيقي در تبيين جايگاه سلامت و رفع ابهام در تصميم گيري ها كوشا باشيم.
وي خاطر نشان كرد: در حوزه سلامت، اقتصاد درمان مطلوب و مناسبي نداريم. در واقع بايد گفت اقتصاد درمان در جامعه ما دچار يك بيماري مزمن است و الگوهاي حوزه سلامت در جامعه ما با الگوهاي كلاسيك دنيا و كشورهايي كه خدمات مطلوب به بيماران ارائه مي دهند تطبيق ندارد. از همه الگوهاي موجود در دنيا، بخشي را در كشور اجرا مي كنيم.
دكتر صدر با اشاره به مشكلاتي كه در نظام سلامت وجود دارد و نيازمندي هاي اين حوزه در رابطه با سرمايه گذاري هاي لازم افزود: اكنون نگاه كارشناسانه صحيح در حوزه سلامت نداريم و به خدمات اين حوزه از جهات مختلف بيمه اي، دولتي و مشاركت بخش خصوصي نگاه كرد. بدون هماهنگي لازم هر كدام را كه الهام گرفته از الگوهاي مشخص در دنيا هستند، به اجرا گذاشته ايم.
وي تاكيد كرد: با حمايت از بيمه ها، اصلاح سرانه درمان و تعرفه ها، محاسبه واقعي سهم سلامت از درآمد ناخالص ملي بايد به سمت روند اصلاح اقتصاد درمان برويم. نقش جامعه علمي كشور در اين ميان بسيار حساس و ضروري است. اگر طراحي درست نداشته باشيم مي توانيم كارآرايي و بهره وري مناسب داشته باشيم.
رئيس سازمان نظام پزشكي با اشاره به اينكه يكي از مشكلات نظام سلامت كارآمد نبودن بيمه ها است، اظهار داشت: تنوع بيمه ها با ساز و كارهاي مختلف و همپوشاني ايجاد كننده باعث شده تا صنعت بيمه در كشور ما كارآرايي و توانمندي لازم را نداشته باشد.
وي تاكيد كرد: حدود 7 ميليون نفر از جمعيت كشور از هيچ نوع پوششي بيمه اي برخوردار نيستند. در حالي كه طبق قانون بيمه همگاني مصوب سال 74 طي پنج سال مقرر كرده بود، تمامي جمعيت جامعه تحت پوشش بيمه قرار بگيرند.
صدر افزود: طبق برنامه پنج ساله، سهم مردم در پرداخت هزينه هاي درماني بايد به كمتر از 30 درصد كاهش پيدا كند. در حالي كه هم اكنون مردم بيش از 60 درصد هزينه هاي درماني را مي پردازند و اين امر نشان مي دهد كه حوزه سلامت به طور اساسي از لحاظ اعتبارات دچار اختلال جدي است و بيمه ها نيز در اين بين توانايي لازم را براي حمايت از بيماران ندارند.
وي ادامه داد: قبل از سال 70 مردم حين مراجعه به بيمارستان هاي دولتي پرداختي نداشتند اما بعد از سال 70 كه طرح خودگرداني بيمارستان هاي دولتي را وزارت بهداشت و درمان آغاز كرد، مردم با مشكل جدي در مراجعه به بيمارستان هاي دولتي مواجه هستند. زيرا هر بيمارستان دولتي به عنوان يك دستگاه اقتصادي كوچك با كسب درآمد از مردم پاسخگوي هزينه هاي درماني است.
صدر يادآور شد: با توجه به اينكه 80 درصد خدمات بستري را بر اساس آمار دولت و وزارت بهداشت، بيمارستان هاي دولتي ارائه مي دهند و بيشتر مراجعه كنندگان به اين بيمارستان ها نيز آحاد كم درآمد جامعه هستند. بايد اعتبارات لازم را به اين بيمارستان ها براي ارائه خدمات مطلوب اختصاص يابد./ش
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]