واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: نگاهي به ناسازگاري در زندگي زناشويي وقتي آبتان بهيكجوي نميرود.دلت ميخواهد فرياد بزني و از ته دل به سرنوشت خودت فحش بدهي. دلت ميخواهد مقصر را پيدا كني و هر چه روي دلت مانده را به او بگويي و دلت خنك شود. شوهرت هم دلش ميخواهد به ميز مشت بكوبد و سرش را به ديوار بزند.
شايد او هم اگر مقصر را پيدا كند مشتي به چانهاش بزند تا از دست اين همه كينه خلاص شود.
زندگيتان جهنم شده است. چشم ديدن همديگر را نداريد در حالي كه ميدانيد همديگر را هم دوست داريد اما انگار براي هم ساخته نشدهايد. نميشود ديگر! انگار هيچ وقت آب شما دو نفر توي يك جوي نميرود و مثل دوتا خط موازي يا بايد از هم دور باشيد يا نزديك شدن به فكر و احساس هم برايتان غيرممكن است.
چرا اين اتفاق افتاده است؟ از كي اين طور شد؟ شما عاشق كس ديگري شدهايد؟ همسرتان زن ديگري را دوست دارد؟ يا... .هر چه هست اين زندگي گلآلود شما را به جايي نميرساند. شما و همسرتان با هم سازگار نيستيد.
سازگاريها
وقتي ما توان سازگاري نداريم ناسازگار ميشويم، اما چگونه اين اتفاق ميافتد؟محققان توانستهاند فهرستي از اولويتهاي زوجهاي سازگار و ناسازگار را تهيه كنند كه بودن اين فهرست سبب سازگاري و نبود آن سبب ناسازگاري ميشود.
سازگاري در تصميمگيريهاي مشترك
به گزارش ايسنا تحقيقي كه ميشل روي 450زوح انجام داد نشان داد زناني كه در برنامهريزي و تصميمگيريهاي مربوط به بودجه، تجهيزات و وسايل مسكن و امور فرزندان در كنار شوهرانشان به صورت فعال مشاركت دارند، از زندگي خود راضيتر هستند.
آقايان اگر شما اين همكاري را از همسرتان دريغ ميكنيد و همسري سازگار ميخواهيد بهتر است در روش خود تجديدنظر كنيد.
تحقيق ديگر نشان ميدهد افراد ناراضي از زندگي زناشويي كساني هستند كه شوهران سنتي و زنان غيرسنتي دارند. زنان شاغلي كه به علت استقلال رواني و اقتصادي تصميمگيري در خانواده را حق خود ميدانند، با سدي به نام شوهران سنتي مواجه ميشوند كه براي منع آنان از اين كار كوهي از وظايف و مسائل را سر راه آنان قرار ميدهند تا آنان را سر جاي خود بنشانند.
اوقات فراغت
اين يكي از مشكلاتي است كه امروز بين خانوادههاي ايراني بيشتر بروز ميكند. فشار تورم و نياز اقتصادي سبب ميشود مردان و زنان كاري فزونتر انجام دهند و حضور در شيفتهاي اضافي كاري آنان را از گذران اوقات فراغت در خانواده بازميدارد. اين گلايهاي است كه اكثر زنان از همسران پركار خود دارند و در فهرست محققان ازجمله پاركي و ساكر جزو عوامل ناسازگاري است.
زنان در اين خانوادهها يا تنها ميمانند يا وقت خود را با كودكشان سر ميكنند و كمكم حس گسستگي خانواده به سراغشان ميآيد. آنان سعي ميكنند اين گسستگي را مهار كنند، اما مشاجرات پيش ميآيد... .
فرزند، حلال مشكلات
تحقيقات نشان ميدهد زوجهاي داراي فرزند از نظر ميزان روابط جنسي و رضايتمندي در سطح بالاتري قرار دارند و نبود هر يك از اين مولفهها منجر به ناسازگاري در خانواده ميشود.
ارتباطات موثر
اين يكي ديگر از عوامل سازگاري است. رفتارهاي ارتباطي زوجهاي سازگار بيشتر از زوجهاي ناسازگار بر مبناي گذشت و تكيه بر نكات مثبت طرف مقابل است. زوجهاي ناسازگار در برداشت خود از منظور و هدف طرف مقابل به صورت منفي عمل ميكنند در حالي كه در زوجهاي سازگار بين منظور فرستنده و برداشت گيرنده تفاوت اندكي وجود دارد. يعني اين زوجها مثبتانديشتر و شنوندههاي بهتري هستند. اهل قضاوت و پيشداوري نيستند و حرفهاي طرف مقابل را تحريف نميكنند. در عوض زوجهاي ناسازگار اغلب تفسير منفي از پيام طرف مقابل خود ارائه ميدهند.
زوجهاي پيشگو
جالب است بدانيد اين تحقيقات نشان ميدهد زوجهاي موفق و سازگار از توانايي بيشتري براي پيشبيني رفتار طرف مقابل خود برخوردار هستند و لذا در روابط زناشويي نيز موفقترند. مهارتهاي ارتباطي و حل مساله به تنهايي قادر است سازگاري يا نا سازگاري يك زوج را مشخص كند.
همسان نه، مكمل
تحقيقي كه روي زوجهاي همسان شاهد انجام شده، نشان ميدهد همساني ويژگيهاي رواني ميان همسران ميتواند منجر به ناسازگاري شود در حالي كه شخصيتهاي مكمل بهتر با هم سازگاري ميكنند. بنابراين دنبال نسخه مونث خودتان نباشيد!
تحقيقات بسياري در مورد سازگاري و ناسازگاري زوجهاي جوان انجام شده است.اين تحقيقات به شما ميگويد كجا زندگي به بنبست ميرسد و اگر چه رفتاري پيش بگيريد با وجود تمام اختلافات ميتوانيد به زندگي مشترك توام با خوشبختي ادامه دهيد، اما در اين شماره بيش از اين مجال نيست و ادامه اين مبحث را در هفتههاي آتي پي ميگيريم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]