تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را براى بزرگداشت خداوند زيبا بنويسد، خداوند او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816407516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با عنوان «مولانا: ديروز، امروز، فردا» از سوي «نشر حكمت»مقالات «آنه‌ماري شيمل» اسلام‌شناس آلماني درباره «مولانا» كتاب شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با عنوان «مولانا: ديروز، امروز، فردا» از سوي «نشر حكمت»مقالات «آنه‌ماري شيمل» اسلام‌شناس آلماني درباره «مولانا» كتاب شد
گروه ادب: كتاب «مولانا: ديروز، امروز، فردا» مجموعه مقالاتي است درباره «مولانا جلال‌الدين محمد بلخي» به قلم بانوي اسلام‌شناس و عرفان‌پژوه ‌آلماني «آنه‌ماري شيمل» كه براي نخستين‌بار با ترجمه «محمد طرف» به زبان فارسي منتشر مي‌شود.
به گزارش خبرگزار قرآني ايران (ايكنا) مقالات كتاب عبارتند از «مولانا: ديروز، امروز، فردا»، «زبان نمادين مولانا»، «داستان عابد در مثنوي مولوي»، «مفهوم نماز در آثار مولانا»، «تشبيهات شاعرانه مسيح و مريم در شعر مولوي»، «تطهير با شعله‌هاي عشق»، «موسيقي و رقص ـ چرخش افلاك».

در پايان كتاب مقاله‌اي نيز در مورد «كربلا و حضرت امام‌حسين(ع) در ادبيات فارسي و هند» به چاپ رسيده كه در آن اشاراتي به اشعار مولانا شده است.

«محمد طرف» مترجم مقالات حاضر در بخشي از «مقدمه» خود به معرفي مولف كتاب «آنه‌ماري شيمل» پرداخته و مي‌نويسد: «در ميان دانشمندان و پژوهشگراني كه به دنياي واقعي و ملموس و عيني جهان نطر داشتند و نيز تلويحاً انسان را به دنياي باطن و نشانه‌هاي درون انسان دعوت مي‌كردند، نام بانو «آنه‌ماري شيمل» اعتبار و ارزش خاصي دارد. محدوده پژوهشي‌هاي بانو شيمل در زمينه‌هاي مختلفي كه به گونه‌اي به جهان درون و روابط عرفاني انسان ارتباط دارد، بسيار گسترده است.

در درجه نخست مي‌توان او را يك مولوي‌شناس معتبر و نيز يك «اقبال‌شناس» ارزشمند دانست. شاهكار شايسته تحسين او، «شكوه شمس» نام دارد كه به تحليل افكار و عقايد مولانا و «شمس تبريزي» پرداخته است. خوشبختانه اين اثر سترگ به فارسي ترجمه شده است. تحقيقات او درباره آثار «محمد اقبال» در ميان آثار مكتوب نويسندگان و پژوهشگران جهان امروز موقعيتي تحسين‌برانگيز دارد. افزون بر آثار متعدد و مفصل او درباره مولوي و اقبال در تحليل شخصيت و انديشه‌هاي ديگر شخصيت‌هاي عرفاني چون «ابوالحسن نوري»، در تفسير و تحليل خوشنويسي اسلامي و حتي در زمينه نامگذاري اسلامي نيز پژوهش‌هاي گرانقدري را انجام داده است...»

يكي از مقالات كتاب حاضر «مفهوم نماز در آثار مولانا» نام دارد كه شيمل در آن به بررسي نگاه مولانا به نماز مي‌پردازد. با توجه به جايگاه نماز در نزد عارفان، شيمل با استناد به اشعار مولانا؛ شاعر و عارفان ايراني، معتقد است: «اگرچه مولانا ممكن است به مفهوم ظاهري پديده‌ها، جنبه‌هاي روحاني بخشيده باشد، اما هرگز ضرورت آن‌ها را براي درست به‌جا آوردن نماز آييني انكار نكرده است...(ص105) آداب ظاهري، شرط لازم براي نزديكي باطني است كه براي نمازگزار امري حقيقي به شمار مي‌آيد، همچنان كه براي هر جنبه‌اي از زندگي، امري حقيقي است. مولوي پيوسته آداب ظاهري را رعايت مي‌كرد و مريدانش را به كارهاي درست هشدار مي‌داد...(106)».

شيمل در بخشي ديگر از مقاله‌اش مي نويسد: «نماز به راستي كليد نيازهاي مردم است»، زيرا جلال‌الدين به طور موكد به فرمايش قرآن (توبه 62) استناد مي‌كند «كه دعا را بست حق بر استجب»(109).

و يا در اشاره ديگر به نگاه مولانا در مورد نمازگزار اشاره كرده و مي‌گويد: «مولانا با انديشه درباره تفاوت مردمان نمازگزار، ممكن است خوانندگان اشعار خود را بر اين نكته آگاه سازد كه عبادت خود را با عبادت‌هاي ناشايسته اي كه نظر او مردود است، خلط نكنند. و اگر كسي سوره فاتحه را مي‌خواند بايد بداند كه واژه هاي «مرا به راه راست هدايت فرما» به چه معني است ...» (112).

علاقه‌مندان براي اطلاع از ديدگاه شيمل در مورد مولانا و انديشه‌هاي او مي‌توانند كتاب حاضر را كه انتشارات «حكمت» در 246 صفحه و با قيمت 3600 تومان به چاپ رسانده است، تهيه و مطالعه كنند.
 شنبه 19 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن