واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از ابتداي سال 87 تاكنون بيش از سه ميليارد بشكه نفت درجا كشف شده است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مديرامور اكتشاف شركت ملي نفت ايران از كشف سه ميليارد و 70 ميليون بشكه ذخيره نفت درجا و يك تريليون و 500 ميليارد فوت مكعب ذخيره گاز درجا از ابتداي سال جاري تاكنون در كشور ، خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، مهندس "سيدمحمود محدث" روز شنبه ضمن اظهار اين مطلب به خبرنگاران با اشاره به اينكه نتايج عمليات حفاري فعاليت هاي اكتشافي كه در سال گذشته آغاز شد ، به كشف نفت و گاز در سال جاري منجر شده است ، افزود: در ميدان جفير در افق خامي در عمق 4300 متري به نفت رسيديم و حجم نفت در جا در لايه جديد 750 ميليون بشكه برآورد شده است.
وي در ادامه اظهار داشت : ميدان جديد ديگري كه كشف آن به تازگي اعلام شد ،ميدان " بالا رود " در انديشمك با حجم ذخيره نفت درجاي سبك بيش از يك ميليارد و 300 ميليون بشكه است كه 230 ميليون بشكه آن قابل استحصال است. در اين ميدان ، يك لايه گازي در عمق پايين تر كشف شد كه حدود 5/1 تريليون فوت مكعب حجم ذخيره گاز در جاي آن است.
به گفته محدث، ميدان نفتي بالارود از مياديني است كه در لايه آسماري آن نفت كشف شد. دراين لايه تقريبا در بيشتر مناطق نفت خيز، نفت كشف شده است.
وي به كشف نفت در ميدان عسلويه شرقي واقع در عسلويه غربي و تابناك اشاره كرد و افزود: تصور ما اين بود كه دراين سازند مانند عسلويه گاز باشد ، اما به طور استثنايي يك ميدان با ذخيره نفت در جاي 500 ميليون بشكه كشف شد. نوع نفت خام اين ميدان سبك است و چون نزديك به بنادر صادراتي است از نظر توليد و صادرات امكانات خوبي دارد. لايه نفتي كشف شده در اين ميدان ادامه لايه هاي كنگان و دالان است كه به عنوان لايه هاي گازي شناخته شده است اما در ميدان عسلويه شرقي اين لايه داراي نفت است كه براي مديريت اكتشاف جزو استثناها است . در حال بررسي اين مهم هستيم كه بدانيم علت ذخيره نفتي اين لايه چيست.
ميدان عسلويه شرقي در ارتفاعات شمال غرب بندر عسلويه و در بين دو ميدان گازي تابناك و عسلويه غربي واقع شده است.
محدث به كشف ميدان " اروند" در دهانه خليج فارس اشاره كرد و افزود: اين ميدان يكي از مكان هايي بود كه به دليل باتلاقي بودن با زحمت بسيار در دو سال گذشته توانستيم عمليات لرزه نگاري انجام دهيم. باوجود موانع عملياتي بسيار خوشبخاته عمليات لرزه نگاري به خوبي انجام شد و پس از تفسير نمودارهاي لرزه نگاري ، در اين ميدان نفتي در لايه خامي نفت سبك درجا به ميزان 520ميليون بشكه كشف شد.
وي بااشاره به اينكه قرار بود تا پايان سال جاري چهار تا پنج ميدان نفتي كشف شود ، افزود: تاكنون چهار ميدان كشف شده است و اميدواريم تا پايان سال خبرهاي خوش ديگري نيز اعلام شود.
مديرامور اكتشاف شركت ملي نفت ايران در خصوص مناقصه هاي برگزار شده براي بلوك هاي اكتشافي گفت: از 17 بلوك اكتشافي كه سال گذشته به مناقصه گذاشته شد تاكنون سه قرارداد بلوك هاي " دير"،" دانان" و "مغان" امضا شده است.
وي با اشاره به اينكه پيشنهادهاي دريافت شده براي بلوك هاي ديگر از نظر فني ومالي مناسب نبودند، تصريح كرد، بايد برنامه ريزي شود كه دور ديگر مناقصه برگزار شود و مصوبه كميسيون مناقصات ، اجازه تجديد مناقصه را داده است.
محدث در خصوص فعاليت اكتشافي در بلوك گرمسار گفت: براي اخذ مجوز از محيط زيست مشاور انتخاب شد كه مورد تاييد اين سازمان است .مشاور ارزيابي آمايشي محلي را انجام داده و به سازمان محيط زيست ارايه كرده است. براساس نظريه كارشاسي مجوز را دريافت خواهيم كرد. مناقصه لرزه نگاري اين بلوك همزمان برگزار شده است . زيرا زمان كاري در اين منطقه از هم اكنون شروع مي شود. پيمانكار لرزه نگاري مشخص شده و قرارداد آن را شركت چيني "ساينوپك " امضا كرده است. اميدواريم به زودي تجهيز كارگاه صورت گيرد.
وي در مورد ذخاير نفت در درياي خزر گفت: تا زماني كه عمليات حفاري در اين منطقه شروع نشود ، اعدادي كه در خصوص ذخاير آن اعلام مي شود ، تقريبي و غيرقابل اعتماد است. لرزه نگاري هاي انجام شده حاكي از وجود طاقديس مناسب مي باشد.
اين مقام مسئول در خصوص وضعيت بلوك ساوه گفت : عمليات حفاري دراين بلوك از مدتي قبل آغاز شده و تاكنون 2450 متر حفاري صورت گرفته است. برنامه 4500 متر حفاري پيش بيني شده است و اميدواريم نتيجه خوبي حاصل شود.
به گفته محدث، احتمال مي رود شركت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي به دليل نيافتن شريك خارجي در عمليات اكتشافي بلوك "لاله" ، كنار رود. زمان اعتبار مناقصه اين بلوك نيز پايان يافته است و بايد تجديد مناقصه شود.
اقتصام ** 1561 ** 1557
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]