تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805468600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به وضعيت كشاورزي در تركمنستان (1) 5&0


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به وضعيت كشاورزي در تركمنستان (1) 5&0
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): عشق آباد ـ تركمنستان كه حدود دو سوم خاكش صحراي قره قوم تشكيل مي دهد در سال هاي اخير با برنامه هاي مختلف ، تلاش زيادي براي افزايش توليد محصولات زراعي و باغي خود انجام داده است .


اين درحاليست كه اراضي اين كشور آسياي مركزي همانند دوره اتحاد جماهير شوروي سابق تحت اختيار دولت بوده و كشاورزان تنها 50 درصد از محصولات توليد شده سهم دارند.
به همين دليل ، باوجود تلاش دولت تركمنستان براي خريد انواع تجهيزات كشاورزي و بكارگيري آن در اراضي كشاورزي ثمربخش نبوده و اين كشور همچنان با كمترين رشد در بخش كشاورزي مواجه است .
رييس سازمان دولتي آمار و اطلاعات تركمنستان در گزارشي از توسعه اقتصادي اين كشور در شش ماه اخير ميلادي گفت كه رشد بخش كشاورزي تنها هفت درصد بوده در حاليكه رشد اقتصادي در بخش هاي صنايع يا خدمات را به ترتيب 51 و 23 درصد عنوان كرد.
با اين وجود، دولت تركمنستان همچنان به دنبال تقويت زيرساخت هاي كشاورزي در اين كشور آسياي مركزي است .
براساس اعلام رسانه هاي تركمنستان تنها آمريكا تاكنون بيش از دو هزار و 500 دستگاه انواع ماشين آلات كشاورزي در اختيار اين كشور قرار داده و در دو هفته اخير نيز قراردادهاي جديد براي خريد تجهيزات كشاورزي با "كيس هيو هولن " آمريكايي منعقد شده است .
اين درحاليست كه دولت تركمنستان در سال گذشته با كشورهاي بلاروس ، ازبكستان ، ژاپن و قزاقستان در زمينه خريد انواع تجهيزات كشاورزي قرارـ دادهاي منعقد كرده است .
"صفرمراد نيازاف " رييس جمهوري سابق تركمنستان در اواخر دوره حيات خود با انتقاد شديد از دست اندركاران بخش كشاورزي همه اين افراد را تهديد به بركناري كرد.
نيازاف تصريح كرده بود كه مسوولان كشاورزي كار علمي نمي كنند و تنها گزارش هاي غلط در زمينه كشت محصولات ارايه مي دهند.
رييس جمهوري سابق تركمنستان گفته بود كه مسوولان در سال زراعي 85 بايد در سطح يك ميليون و 100 هزار هكتار گندم كشت مي كردند كه اين ميزان تنها در سطح 570 هزار هكتار انجام شده است .
مصرف سالانه گندم در تركمنستان بيش از يك ميليون و 400 هزار تن است و اين كشور براي رسيدن به خودكفايي تلاش دو چنداني را بايستي انجام دهد.
كسري ميزان گندم توليدي در گذشته از قزاقستان انجام مي شد ولي اين كشور در سالجاري اعلام كرده كه اين محصول را به تركمنستان نمي فروشد.
با اين وجود، كمبود زمين و بويژه آب زراعي موانعي جدي بر سرراه كشاورزي تركمنستان محسوب مي شوند هر چند كه تركمن ها از سال هاي قبل از استقلال ، اقدامات گسترده اي در زمينه تامين منابع آبي براي رشد و توسعه بخش كشاورزي انجام داده اند.
احداث كانال قره قوم به طول 1340 كيلومتر براي آبياري بيش از يك ميليون هكتار زمين زراعي از جمله آنهاست .
بخش كشاورزي تركمنستان عمدتا وابسته به دو محصول استراتژيك گندم و پنبه بوده و هم اكنون بهترين نوع پنبه جهان در اختيار اين كشور آسياي مركزي است .
به موازات توليد پنبه صنعت نساجي در تركمنستان گسترش چشمگيري يافته بطوريكه اين كشور تاكنون براي توسعه صنعت نساجي خود بيش از يك ميليارد دلار سرمايه گذاري كرده است و هم اكنون نيز تسهيلات زيادي براي سرمايه گذاران خارجي در اين بخش از صنعت ارايه مي دهد.
براساس آمارهاي اعلام شده ، توليد نخ پنبه در تركمنستان در ابتداي استقلال اين كشور دو هزار تن بود كه اين رقم در سال 2007 ميلادي با 42 برابر افزايش به 85 هزار تن رسيد.
دولت تركمنستان در برنامه بلندمدت توسعه اي خود افزايش توليد چند برابري محصولات كشاورزي بويژه گندم و پنبه را پيش بيني كرده است .
بر پايه اين برنامه ، ميزان توليد پنبه در اين كشور بايد تا سال 2010 ميلادي به پنج ميليون تن و ميزان توليد گندم به 10 ميليون تن افزايش يابد.
اين درحاليست كه با روند فعلي شايد 20 سال ديگر هم كشاورزان اين كشور موفق به توليد اين ميزان گندم يا پنبه پيش بيني شده نشودند.
با اين وجود، "قربان قلي بردي محمداف " رييس جمهوري تركمنستان در بيستمين نشست "مجلس مصلحت خلق " اين كشور، طرح اصلاح قانون بخش كشاورزي اين كشور را تصويب كرد.
بر اين اساس ، خريد محصولات گندم و پنبه افزايش يافت و دولت نيز موظف به تصفيه حساب به موقع با كشاورزان شد.
براساس قانون اساسي جديد تركمنستان در بخش كشاورزي از اين پس ، تامين آب ، تجهيزات ، انواع كود شيميايي ، ماشين آلات بايد به موقع در اختيار كشاورزان قرار گيرد.
استفاده از روش هاي علمي نوين در تامين اصلاح بذر، به كارگيري تحقيقات علمي و پژوهشي در بخش كشاورزي و به كارگيري روش هاي نوين آبياري از ديگر موارد اصلاح شده در قانون اساسي بخش كشاورزي تركمنستان است .
ادامه دارد...
آساق**330**1789**1513
 شنبه 19 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن