واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زنان مبلغ؛ احياگران معنويت و اخلاق در خانواده و جامعه/ 33مدرس حوزه علميه كوثريه: سوءاستفاده از احساسات مذهبي بانوان از مشكلات حوزه تبليغ است
گروه اجتماعي: متأسفانه امروزه شيوه تبليغ برخي زنان مبلغ، تحريك و سوءاستفاده از احساسات مذهبي بانوان است و يا در برخي موارد گفتار و حتي پوشش آنها به افراط و تفريط مبتلاست كه اينگونه حركتها در حوزه تبليغ موجب بروز آسيبهاي جدي ميشود.
«اعظم حائري» مدرس حوزه علميه «كوثريه» تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با تأكيد بر اينكه زنان امروزي براي حضور در عرصه تبليغ با محدوديتي روبهرو نيستند، گفت: با اين وجود زنان مبلغ آگاه و باسواد در حوزه تبليغ انگشتشمارند، زيرا بسياري از بانوان متخصص در حوزه ديني بيشتر زمان و انرژي خود را صرف آموزش و تعليم افراد در حوزههاي علميه ميكنند از اينرو زمان كافي براي حضور در مجالس مذهبي ندارند.
وي با تأكيد بر اينكه بيشتر مبلغان فعال در حوزه تبليغ، بانواني هستند كه از شايستگي و توانمنديهاي لازم برخوردار نيستند، در بررسي علل حضور كمرنگ زنان مبلغ توانمند در حوزه تبليغات اظهار كرد: عموماً مبلغان باصلاحيت بيش از آنكه به فعاليت تبليغي در جامعه بپردازند، آموزش و تربيت نيروهاي انساني را برعهده ميگيرند و ساير مبلغان به امر تبليغ مشغول ميشوند.
وي لازمه تأثيرگذاري تبليغ را تكرار آن دانست و گفت: متأسفانه امروزه شيوه تبليغ برخي زنان مبلغ تحريك و سوءاستفاده احساسات مذهبي بانوان است و يا در برخي موارد گفتار و حتي پوشش آنها به افراط و تفريط مبتلاست كه اينگونه حركتها در حوزه تبليغ موجب بروز آسيبهاي جدي ميشود.
حائري شيوه تبليغ بيشتر بانوان مبلغ در جلسات مذهبي كه در منازل برگزار ميشود را صرفاً مداحي و تكرار مصائب ائمه اطهار(ع) عنوان و اظهار كرد: متأسفانه در بسياري از موارد مبلغان زن قادر نيستند تا نيازهاي اجتماعي را با مفاهيم موجود در قرآن، احاديث و سيره نبوي انطباق داده و براي مخاطبان تشريح كنند براي مثال به ازدواج و ضرورتهاي آن ميپردازند اما نميتوانند سيره عملي پيامبر(ص) را در اين زمينه رواج دهند.
بررسي ميزان اثرگذاري زنان مبلغ در جامعه مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه حائري درباره آن گفت: بدونشك تبليغ نقش مؤثري در جلوگيري از ايجاد نحلههاي فكري و خرافات دارد البته در صورتي كه با شيوههاي درست و اصولي انجام شود؛ من بهعنوان فردي كه بيش از 12 سال در اين حوزه مشغول تبليغ و تدريس هستم، معتقدم كه بايد شيوه تبليغ برگرفته از سيره پيامبر و اهلبيت(ع) باشد بهويژه مبلغان زن بايد از الگوي تبليغي همچون حضرت زهرا(س) تأسي كنند.
وي از پايين بودن ميزان آگاهيهاي ديني، اجتماعي و علمي زنان بهعنوان يكي از عوامل مهمي نام برد كه موجب ميشود مبلغان از طرح علمي و فلسفي بسياري از مباني ديني پرهيز كنند چراكه به اعتقاد وي ممكن است موجب برداشت نادرست از دين و مباني ديني توسط مخاطبان عام شود.
مدرس حوزه علميه كوثريه پرداختن به سيره اهل بيت(ع) را اثرگذارتر از تكرار مصائب آنها دانست و بر لزوم تشريح ناگفتههاي سيره پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) توسط مبلغان زن تأكيد كرد.
بايستههاي ساماندهي مبلغان زن مبحث پاياني اين گفتوگو بود كه حائري درباره آن گفت: در چند سال گذشته سازمان تبليغات اسلامي اقدامات ارزشمندي در راستاي ساماندهي مبلغان زن و شناسايي مبلغان بدون صلاحيت تبليغ، انجام داد اما در حال حاضر تمام اين حركتهاي مفيد و سازنده، متوقف شده است و در حال حاضر هيچ نهادي بهصورت ويژه مسائل مربوط به مبلغان زن را پيگيري نميكند.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]