واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با خادمان قرآني فعال در فضاي ديجيتال - حجتالاسلام مظلومي/ 11رئيس بنياد ملي بازيهاي رايانهاي:نرمافزار «جامع الاحاديث» فرصت پردازش بيشتر را براي محققان فراهم كرد
گروه وبلاگ و IT: يكي از ويژگيهاي نرمافزار «جامع الاحاديث» كه موجب شد حجتالاسلام مظلومي به عنوان خادمالقرآن شناخته شود، اين است كه زماني كه محقق بايد صرف تتبع كند را به حداقل رسانده و محقق زمان بيشتري براي پردازش و نتيجهگيريهاي مفيد صرف خواهدكرد.
حجتالاسلاموالمسلمين «سيدجواد مظلومي» در سال 1343 در زنجان متولد و در سال 1361 وارد حوزه علميه قم شد. وي از جمله فعالان قرآني است كه بهواسطه تلاش مستمر در توليد نرمافزارهاي قرآني از جمله «نورالجنان» و «جامعالاحاديث» بههمراه «رضا آسياباني» در سال 1380 توسط مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بهعنوان خادمالقرآن انتخاب شد.
مظلومي هماكنون در كارنامه كاري خود همكاري در توليد نرمافزارهاي «نورالحكمه»، «معجم موضوعي بحارالانوار»، «گنجينه روايات»، «نور الولايه» و «دانشنامه علوي» را دارد و هم اكنون مدير بخش حديث مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي و دبير كميته دين و جامعه اطلاعاتي كميسيون حوزوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
دكتر «بهروز مينائي»، سرپرست معاونت فني شوراي عالي اطلاعرساني، عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت و مديرعامل و رئيس بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره آشنائي خود با ايشان گفت: آشنايي ما به دوران طلبگي برميگردد و از زمان تحصيل در حوزه علميه امام صادق(ع) همديگر را ميشناسيم. وي يكي از افراد مستعد بود كه تسلط خوبي نيز بر درسهاي حوزه داشت و از ويژگيهاي خوب وي اين بود كه توانست بر زبان انگليسي و عربي تسلط پيدا كند.
مينائي در ادامه درباره ويژگيهاي حجتالاسلام مظلومي، اظهار كرد: معمولاً در نمايشگاههايي كه مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي در خارج از كشور چه در كشورهاي انگليسي زبان و چه در كشورهاي عربي، برگزار ميكند، تسلط وي به اين دو زبان منجر به ايجاد تبليغات فراوان در رسانههاي اين كشورها درباره فعاليتهاي قرآني و نرمافزاري مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي ميشود.
همت بلند و اخلاق بسيار خوش و حسنه، دقت نظر، بيان خوش، قدرت تبيين مطالب دشوار علمي با بيان سالم، بهرهمندي از قلم شيوا در نگارش و زبان گويا در گفتار و قدرت بسيار خوبي در مديريت از ويژگيهاي ديگر وي است.
مظلومي پيش از معاونت تحقيقات و پژوهش مركز كامپيوتري علوم اسلامي را به عهده داشت كه به خاطر تحصيل در مقطع دكترا در حال حاضر مسئول بخش حديث مركز تحقيقات است.
وي هميشه بهدنبال كشف مطالب علمي جديد است، همانطور كه در پروژه فوق ليسانس خود به اصل عدم قطعيت از ديدگاه هايزنبرگ پرداخت كه بسيار مسئله پيچيدهاي است و كسي بهطور جدي روي اين بخش كار نكرده و همين مورد باعث به تأخير افتادن كار پاياننامه ارشدش شد، اما در نهايت مطالب ارزندهاي ارائه داده كه به احتمال زياد چاپ خواهدشد.
بيشترين خصوصيات مظلومي كه تحت تأثير آن قرار گرفتم، تواضع بيش از حد آن است كه در من تأثير بسيار خوبي داشتهاست.
نرمافزار جامعالاحاديث كه به خاطر آن به عنوان خادمالقرآن برگزيده شد منحصر به فردترين نرمافزار درباره احاديث بوده كه تاكنون منتشر شدهاست. 442 جلد كتابهاي حديثي شيعه از نود و يك مؤلف صد و هشتاد و هفت جلد در اين نرمافزار گنجانده شدهاست.
در جامعالاحاديث حجم سنگين اطلاعات، جستجوي پيشرفته كه هر حروفي از كلمه را بتوان جستجو كرد، اولينبار در اين نرمافزار عرضه شد، جستجوي ريشه كلمات، مقايسه آيات در قرآن بود، گروهبندي، چهارگروه، يافتن آيات قرآن در كلام اهلبيت، احاديث در مقاطع مختلف زماني قرن دوم، پنجم و ... گنجانده شدهاست.
رهبر انقلاب چندي پيش در نمايشگاهي در قم از اين نرمافزار(جامع الاحاديث) بازديدي داشتند، زماني كه به ايشان نرمافزار را توضيح داديم، گفتند كه خدمت بزرگي به جامعه محققان قرآن و حديث كردهايد.
به نظر من خادمالقرآنهايي مانند مظلومي با عشق به كار قرآني و اينكه ميخواهند قرآن و معارف اهلبيت را زنده كنند و بدون چشمداشت مادي تمام مصائب اين راه را تحمل ميكنند، كما اينكه در پروژه جامعالاحاديث به علت فشردگي كار شبهايي ميشد كه ما به خانه نميرفتيم تا اين پروژه به نمايشگاه قرآن آن سال برسد.
نورالانوار، دانشنامه علوي، معجم موضوعي نهجالبلاغه كه در سال امام علي(عليه السلام) توليد شد، نورالحكمه، معجم موضوعي فلسفه و منطق، نورالفقاهه كه معجم موضوعي فقه و اصول، كتابخانه عرفان و كتابخانه تراجم شناسي از ديگر كارهاي نرمافزاري مشترك من و حجتالاسلام مظلومي بودهاست.
تأثيري كه نرمافزار جامعالاحاديث در جامعه داشته، اين است كه واقعاً پژوهشگر را در رسيدن به خواستههاي خودش كمك ميكند و يافتن مطالب را بسيار سهلالوصول كرده و در رسيدن به موارد تحقيقاتي ديگر وقت محقق صرف تتبع نميشود، اگر موضوعي در معارف اهلبيت موجود هست بلافاصله در اختيارش قرار ميگيرد و اگر نيست وقت محقق بيهوده تلف نميشود.
در اين صورت محقق زمان بيشتري را صرف پختن مطلب و حلاجي و پردازشش و نتيجهگيريهاي مفيد خواهدكرد.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]