واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت عنوان كرد: برگشت غيرقانوني بخشي از داروهاي تحت كنترل صادراتي براي عرضه آزاد آن دركشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت عنوان كرد: از مشكلات كنوني در خصوص صادرات داروهاي تحت كنترل ورود غيرقانوني مجدد اين داروها و عرضه آزاد آن در كشوراست.
دكترعلي صفا، مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار "بهداشت و درمان" خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه داروهاي تحت كنترل در كشور از مشتريان فراواني برخوردارند، گفت: هرچند اين داروها از طريق بچ نامبرقابل شناسايي و رديابي هستند اما تفاوت در نوع بستهبندي سبب شناسايي داروهاي صادراتي برگشته يافته را سهلتر ميكند، بنابراين براي رفع اين مشكل سعي در تغيير بسته بندي داروهاي صادراتي داريم.
وي، با اشاره به مذاكرات صورت گرفته با چندين كشور آفريقايي براي صادرات محصولي نوين با قابليت حذف لارو پشه آنوفل گفت: بايو فلش نيز تنها محصول بيوتكنولوژي است كه از ايران به كشور پاكستان صادر ميشود.
مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت، با بيان اين كه فرآوردههاي بيولوژيك يا زيست فنآوري از ارزش افزوده و ميزان ارزآوري بالايي برخوردار است، گفت: براي ورود دارو به هر كشوري وجود تاييديه FDA آمريكا الزامي است كه متأسفانه هيچ يك از داروهاي توليد داخل چنين ويژگي را ندارند.
دكتر صفا، با اعتقاد به اين كه عدم شفافيت در ضوابط و آييننامههاي صادراتي مانعي براي گسترش صادرات دارويي كشور به شمار ميروند در ادامه با اين توضيح كه سازمان جهاني بهداشت داروهاي لازم براي درمان بيماران ايدز، سل و مالاريا را از برخي شركتها خريداري و به طور رايگان در اختيار كشورهاي نيازمند قرار ميدهد، افزود: از برنامههاي امسال ما نيز اين است كه دستكم پنج كارخانه داروسازي كشور با حمايتهايي به تأييد سازمان جهاني بهداشت درآمده تا اين سازمان خريداري براي محصولات كارخانههاي ما باشند.
وي، از برنامههاي وزارت بهداشت براي افزايش كيفيت داروهاي توليد داخل در جهت توسعه صادرات را برگزاري آموزش GMP و پيادهسازي آن در كارخانه، انعقاد تفاهمنامههايي با وزارت مسكن، شهرسازي، صنايع، اقتصاد، بازرگاني برشمرد و افزود:از سوي ديگر، با اعطاي وام به شركتها سعي شده تا بخش صادرات تقويت شود كه متأسفانه به علت عدم اعمال نظارت مبالغ اعطاء شده غالبا در مصارف ديگري هزينه ميشود.
مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت، با بيان اين كه طبق قانون برنامه چهارم توسعه موظف به افزايش ميزان صادرات تا 30 درصد وادرات به لحاظ ارزش دلاري هستيم، اظهار كرد: سياستگذار اصلي صادرات كليه كالاها از جمله دارو، وزارت بازرگاني، اقتصاد به همراه ملاحظات كارشناسي ساير دستگاههاست.
دكتر صفا، ميزان صادرات دارويي در سال 81 را 8/25 ميليون دلار، در سال 82حدود 7/39 ميليون و در سال 83 را 6/47 ميليون دلار دانست و افزود: همچنين ميزان صادرات دارويي در سال 84، 8/66، در سال 85، 3/61 و در 8 ماهه نخست 86، 6/34 ميليون دلار بوده است كه به علت از دست دادن بازارهاي دارويي در كشور عراق و افغانستان ميزان صادرات روند نزولي داشته است.
مدير توسعه صادرات دارويي وزارت بهداشت، ادامه داد: همچنين براساس تفاهمنامه منعقده، شركتهاي توليد و صادركننده از يكسري مزايا و تسهيلاتي چون سرمايه در گردش، تسهيلات در جهت سرمايهگذاري در پروژههاي توليدي صادرات بهرهمند ميشوند.
دكتر صفا، به برگزاري جلساتي با دعوت از هيأتهاي خارجي و نمايشگاه ايران مد در راستاي توجه بيشتر به صادرات اشاره كرد و افزود: شركتها ميتوانند براي صادرات از بانك توسعه صادرات تسهيلاتي را اخذ كنند.
انتهاي پيام
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]