واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قلمهايي كه آسماني شدند، گزارشي از شهداي خبرنگار استان كرمان
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمان
سرويس: شهرستانها
استان كرمان پذيراي ٨ خبرنگار شهيد است كه در آستانه ١٧ مرداد روز خبرنگار ايسنا به معرفي خلاصهاي از زندگي اين شهدا مي پردازيم.
شهيد اسماعيل عمراني، خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كوير، اسماعيل عمراني در ٢٨ شهريورماه ١٣٥٩ در عنبرآباد جيرفت متولد شد و تحصيلات خود را در مدرسههاي آزادي ،امام صادق و حضرت آيت الله خامنهاي پي گرفت .
عمراني در سال ٧٨ در رشته علوم سياسي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بافت به تحصيل مشغول شد و پس از انصراف، رشته حسابداري دانشگاه پيام نور بم را انتخاب كرد.
او كه در واقعه زلزله بم تعداد زيادي از دوستان و همكلاسيهاي خود را از دست داده بود، در سال ٨٢ با شركت در طرح اسكان موقت زلزلهزدگان بم ،به مجموعه جهاد دانشگاهي استان كرمان پيوست و در سال ٨٣ فعاليت خود را در خبرگزاري دانشجويان ايران، منطقه كوير آغاز كرد.
از اهم فعاليتهاي عمراني ميتوان به حضور به موقع وي در زلزله زرند اشاره كرد كه ثبت تصاوير اين زلزله و ارسال آن بر روي سايت خبرگزاري دانشجويان ايران از جمله اولين تصاوير ثبت شده محسوب ميشود.
فعاليت در حوزه كشاورزي منطقه جيرفت و پيگيري اخبار آثار باستاني حاشيه هليل رود از ديگر فعاليتهاي تاثيرگذار وي محسوب ميشود.
عمراني براي گسترش فعاليتهاي حرفهاي خود به دفتر مركزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)در تهران عزيمت كرد و در اعزام به ماموريت براي پوشش خبري مانور نيروي دريايي ،عاشقان ولايت (چابهار)در پانزدهم آذرماه ١٣٨٤ در سانحه سقوط هواپيماي c ١٣٠ در آسمان آرام گرفت.
شهيد غلامرضا آشتي گوهري، خبرنگار روزنامه رسالت: غلامرضا در سال ١٣٣٢ در كرمان متولد و بزرگ شد ،درسال ٥٠ به استخدام نيروي هوايي در آمدو در كنار كار، حضور در جلسات مختلف مذهبي را نيز ادامه داد پس از مدتي به منظور گسترش فعاليت هاي مذهبي استعفا داد ولي با استعفايش موافقت نشد و او مجبور به فرار از ارتش جهنمي شاه شد، او را دستگير كردند و به زندان قزل قلعه سپردند.
با پيروزي انقلاب اسلامي به همت مردم غيور و مسلمان آزاد شد پس از آن نيز در شكلگيري كميته انتظامات كرمان تاسيس انجمن اسلامي وحدت، تاسيس شعبه سازمان تبليغات اسلامي و دهها فعاليت ديگر نقش موثري ايفا كرد و نهايتا نمايندگي روزنامه رسالت در كرمان را به عهده گرفت .
پس از آن با سپاهيان عظيم حضرت محمد (ص)به جبهه عزيمت كرد تا جماسه هاي خونبار دلاورمردان اسلام را ثبت نمايد .تا اينكه در روز١٧/١١/٦٥ در حين فيلمبرداري به لقاء يار رسيد، او در حال فيلمبرداري از حساسترين مناطق عمليات كربلاي ٥ به درجه رفيع شهادت نائل آمد.
شهيد حسن مصطفوي، خبرنگار جمهوري اسلامي :حسن در ٨/٩/٤١ در تهران متولد شد و دوران طفوليت را در خانواده اي ساده در تهران سپري كرد و بعد ازآن حدود ٢ سال را در شهرهاي اصفهان ،شيراز و سپس كرمان گذراند . بعد از اخذ ديپلم از هنرستان دادبين جز داوطلبان بسيجي به جبهه اعزام شد و تا زمان شهادت در جبهه بود .
در كنار همه فعاليتها با روزنامه جمهوري اسلامي نيز همكاري ميكرد .اين شهيد بزرگوار بسيار رئوف و مهربان و با قرآن وكتب مذهبي مانوس بود.
شهيد مرتضي چمن، خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي :مرتضي در سال ٣٧ در روستاي رحمت آباد كرمان به دنيا آمد .به علت فقر مادي فقط تا كلاس ششم ابتدايي تحصيل نمود و سپس كسب و كار را پيشه خود ساخت .نماز و عبادت خود را به موقع بهجامي آورد.
با شروع جنگ تحميلي چندين بار روانه جبهه ها شد .هروقت از جبهه باز ميگشت به ديدار و سركشي خانواده شهدا و رزمندگان ميرفت .
در سال ٦٥ به عنوان خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي مشغول فعاليت شد .در عمليات كربلاي ٥ در حالي كه فرمانده دسته بود، به آرزوي ديرينه خود يعني شهادت نائل آمد.
شهيد احمدمحمدي، خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي :احمد در سال ٣٧ در روستاي پاقلعه از توابع شهربابك در خانواده اي مذهبي ديده به جهان گشود و از همان دوران كودكي داراي اخلاقي نيكو و پسنديده بود و زبانزد خاص و عام .
او قبل از پيروزي انقلاب در اكثر تظاهرات در راهپيمايي ها شركت فعالانه داشت. پس از اخذ ديپلم به عنوان خبرنگار در خدمت روزنامه جمهوري اسلامي فعاليت داشت و سپس با دختر عموي خود ازدواج كرد و با شروع جنگ تحميلي پس از چند بار عزيمت به جبهه بالاخره در ١٣ اسفندماه سال ٦٥ بر اثر اصابت تركش به شهادت رسيدوعده گاه ديدار او با معبودش در شلمچه و عمليات كربلاي ٥ بود.
شهيد غلامرضا نامدار محمدي، خبرنگار نشريه اميد انقلاب :فرازي از وصيتنامه شهيد :به نام او كه عرشش به قطره هاي اشك يتيمان به لرزه درآيد و به ياد آنكه عشقش به تپش هاي قلب عاشقان بيافزايد.الهي اين بدن من مملوك توست ،ملك توست.ان شاءالله ...كه عبد توست با آن هرچه مي خواهي معامله كن. اگر مي خواهي بسوزاني بسوزان،اگر ميخواهي آنرا تكه تكه كني تكه تكه كن .اگر ميخواهي آنرا بي سر كني چنين كن ولي از توتقاضا دارم ،تو را به عزت زهراي مرضيه با اين بدن عاصي قهر مكن ،چرا كه اگر بدانم تو از عذابم لذت مي بري بسم الله اگر بدانم تو با بدن بي سرم خرسند مي شود بسم الله .
پدر ومادر عزيز وبرادر و خواهران گرامي شما را به آن چيزي وصيت مي كنم كه علي بن ابي طالب هنگام مرگ وصيت نمود،اوصيكم عبادالله ...و نظم امركم . تقواي خدا را پيشه كنيد تا خيلي از حجاب ها از پيش شما برداشته شود.
شهيد حميد نظري مكي آبادي :حميد نظري مكي آبادي در سال ١٣٤٦ در سيرجان چشم به جهان گشود . وي در سال ١٣٧٧ وارد سازمان صدا و سيما شد و به دليل پشتكار و جديتي كه در كار داشت توانست در مدت كوتاهي به عنوان كارمند نمونه به جشنواره شهيد رجايي سازمان راه پيدا كند.
به دليل كارآيي خوب و مفيد ايشان در چند نوبت به هنگام حمله آمريكا به عراق براي پوشش خبري اين جنگ به عراق اعزام شد ،كه در آنجا همواره با خطرات فراواني روبرو بود .
وي از سال ٨٤ به امور ماهواره سازمان منتقل شد و از انتقال دنيويش تاانتقال اخرويش زماني كمتر از ٨ ماه طول كشيد.
روحيه شجاعت و ايثاراز نكات بارز زندگي ايشان بود و در همه صحنه هايي كه احساس مي كرد مي تواند به نوعي مثمر ثمر باشد ،حاضر مي شد از جمله حضور ايشان در جمع آوري اجساد سانحه هوايي در كوههاي سيرچ كرمان و همچنين در فاجعه زلزله بم جزءاولين گروههايي بودند كه به بم رسيدند و كار امدادرا از همان شب اول شروع كردند .
شهيد محسن كرموند:ايشان متولد كرمان نبوده ولي كارمند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كرمان بودند كه به كار خبرنگاري هم اشتغال داشتند .
از زندگينامه وي مطلبي در دست نيست.
انتهاي پيام
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 240]