واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرنگار مهر، محمد پیرهادی تهیه کننده ای است که در سالهای اخیر نامش در کنار نام ابراهیم حاتمی کیا آمده است. "گزارش یک جشن" فیلم تازه این کارگردان به تهیه کنندگی پیرهادی ساخته شده و مسیری پرفراز و نشیب برای تولید داشته است. این روزها تمام تلاش حاتمی کیا و پیرهادی رساندن "گزارش یک جشن" به بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر است.
* خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: ایده اصلی ساخت "گزارش یک جشن" بعد از "دعوت" شکل گرفت؟
- محمد پیرهادی: ایده اصلی فیلم بلافاصله پس از "دعوت" به ذهن ابراهیم حاتمی کیا رسید، زمان زیادی طی شد تا او روی موضوع تحقیق کند، نگارش متن بر اساس این پژوهشها اتفاق افتاد و بارها تغییر کرد. ابراهیم حاتمی کیا روی موضوع و قصه حساس بود و باوسواس فراوان کار می کرد. در این مدت گاهی موضوعهای دیگری به ذهنش می رسید و باعث می شد به سراغ فیلمنامه های دیگر برود اما دوباره به سوی این فیلمنامه برمی گشت. حاتمی کیا پس از یکسال کار مدام به نسخه ای از این فیلمنامه رسید.
*اما گویا این نسخه هم تغییر کرد؟
- اواخر سال ۸۸ پیش تولید را شروع کرده ایم، لوکیشن اصلی ویژگیهایی داشت که باید پیدایش می کردیم و پیدا کردن آن ساده نبود. اما در نهایت به یک جمع بندی دیگر درباره قصه و لوکیشن اصلی رسیدیم و بهار ۸۹ پیش تولید رسمی را دوباره شروع کردیم. اردیبهشت و خرداد امسال شروع به مذاکره با بازیگرها و عوامل کردیم و حاتمی کیا بازنویسی را شروع کرد. ساختار فیلم در این بازنویسی تغییر جدی کرد و تولید به تاخیر افتاد.
* و گروهی از پروژه جدا شدند.
- بله در آستانه ماه مبارک رمضان دوباره کار را از سر گرفتیم و تغییرات را هم لحاظ کردیم، پروسه تولید طولانی شد و نتوانستیم با بعضی دوستان و همکاران از جمله خانم گوهر خیراندیش همکاری کنم. فیلمنامه ای کاملا متفاوت با نسخه اولیه داشتیم و باید با عوامل تازه ای کار می کردیم، پیش تولید را شروع کردیم و ترجیح دادیم در سکوت رسانه ای کار را پیش ببریم.
*این روند طولانی شما را نسبت به ادامه کار بی انگیزه نمی کرد؟
- گاهی دچار تردید می شدیم، موضوع حساس و در عین حال جذاب بود. این اولین بار است که ابراهیم حاتمی کیا طی این سالها به سراغ جوانها رفته و در یک فیلم به طور مشخص درباره این گروه سنی فیلم می سازد. فیلمهای حاتمی کیا همیشه برای جوانها بحث انگیز بوده و ما حساس بودیم فیلمی که درباره جوانها می سازیم واقعی و درست باشد. فیلم موضوع ملتهبی دارد و این تردیدها و رفت و برگشتها در تولید آن به دلیل حساسیت موضوع بود که همه ما به آن واقف بودیم.
*مخاطب فیلم چه گروهی هستند؟
- فیلم درباره جوانها و مسائل اجتماعی است اما ما به گستره مخاطب عام فکر می کنیم و امیدواریم فیلم با عامه مردم ارتباط برقرار کند. مضمون فیلم درباره تساهل و تسامحی است که باید درباره جوانها داشته باشیم. نظام جمهوری اسلامی، امروز این استراتژی را دارد و به جوانها بها می دهد. ساختار فیلم به گونه ای است که می توان حدس زد مخاطب با آن ارتباط برقرار کند.
* پس فیلم مانند بیشتر آثار این کارگردان وجهی اجتماعی و به روز دارد؟
- بله، کاملا. "گزارش یک جشن" فیلمی اجتماعی و سندی تصویری درباره حوادثی است که در جامعه جریان دارد.
*اکران فیلم در جشنواره چقدر برایتان مهم است؟
- دوست داریم مردم، علاقمندان به سینما و همکارانمان فیلم را در فضای جشنواره ببینند، تمام تلاشمان را می کنیم که روزهای پایانی جشنواره فیلم فجر را از دست ندهیم. جشنواره فیلم فجر مهمترین رویداد سینمایی است و ما هم مثل همه سینماگران به آن بها می دهیم.
*فکر می کنید فیلم در چه شاخه هایی نامزد دریافت سیمرغ بلورین شود؟
- تمرکز من و ابراهیم حاتمی کیا برای رساندن فیلم به جشنواره مانع از این می شود که به چنین مسائلی فکر کنیم، بحثهای مفصل و بیشتر درباره فیلم را بهتر است پس از نمایش آن در جشنواره انجام بدهیم. "گزارش یک جشن" فیلم سختی است و مراحل فنی آن زمانبر و حساس است، بیشتر از هرچیز دیگر به تمام شدن مراحل فنی و آماده شدن فیلم فکر می کنیم.
- - - - - - - -
گفتگو: محدثه واعظی پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]