واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرگزاری مهر، داور رشته نگارگری سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر گفت: برگزاری جشنواره های هنرهای تجسمی و دوسالانه ها به حفظ و یادآوری جایگاه هنرهای سنتی در جامعه کمک کرده اند و از بهترین اقداماتی هستند که در این عرصه انجام شده است.
مجید مهرگان، نگارگر و داور رشته نگارگری سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر گفت: هنرمندان جوان آثار خوبی را خلق کرده و برای شرکت در جشنواره ارسال کرده اند اما این آثار مشکل اساسی دارند که ناشی از قاعده مند نبودن نظام آموزشی حاکم بر جامعه است.
مهرگان افزود: برای حفظ هنرهای سنتی باید استعداهای موجود در این عرصه کشف شده و با ایجاد فضاهای آموزشی لازم برای آ نها مسیر درستی را برای ارتقای این هنرها و بالا بردن آگاهی و دانش این هنرمندان فراهم کنیم، طی سال های اخیر هنرهای سنتی مغفول مانده اند و گویی در حال گم شدن در کنار هنر مدرن هستند.
این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: مدت هاست تنها به برگزاری جشنواره ها اکتفا کرده ایم البته اقدام بسیار خوبی است اما باید برای شرکت کنندگان و به خصوص برگزیدگان کلاس های آموزشی هم برگزار شود تا بتوان برای جشنواره های بعد بازدهی بهتری داشت.
مهرگان گفت: هنر ایران زمین رمزآلود است، از این رو تا هنرمند به مفهوم این هنر پی نبرده و از رموز آن آگاه نشود، نمی تواند اثر شاخصی را در این عرصه خلق کند چرا که لازمه خلق اثر شاخص در عرصه نگارگری نیازمند خلاقیتی است که کسب آن تنها از طریق شناخت رموز هنر ایرانی امکان پذیر خواهد بود.
داور بخش نگارگری سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر همچنین گفت: متاسفانه مسئولان آموزشی کشور از اهمیت حفظ و پاسداشت هنرهای سنتی جامعه غافل هستند، چند سال پیش در کشور ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد، رشته تذهیب هم به عنوان یکی از رشته های اصلی هنر قرار داشت و شاید تاکنون مقطع دکتری را هم برای این رشته تعریف کرده باشند چرا که به اهمیت هنر نگارگری واقف اند.
مهرگان افزود: برگزاری جشنواره های هنرهای تجسمی و دوسالانه ها به حفظ و همچنین یادآوری جایگاه هنرهای سنتی در جامعه کمک کرده اند و تاکنون از بهترین اقداماتی هستند که در این عرصه انجام شده است.
هنرمند پیشکسوت نگارگری گفت: متأسفانه این روزها هنر مدرن در تمام جوامع در حال پیشرفت است. دنیای مدرن دوست دارد دهکده جهانی را با هنر خود فرش کند، این ما هستیم که باید با هوشیاری کافی در این عرصه عمل کرده و با اجرای سیاست گذاری های صحیح در این عرصه از هنر اصیل کشورمان در برابر تهاجمات هنر مدرن دفاع کنیم.
مهرگان در ادامه به ارائه راهکارهایی برای حل این مشکلات پرداخت: ایجاد هنرستان ها منجر به استعدادیابی میان نسل جوان می شود و همچنین اساسی ترین مشکل این عرصه را که ضعف نظام آموزشی کشور است، حل می کند.
این هنرمند پیشکسوت در پایان گفت: بهتر است در حاشیه برگزاری جشنواره ها کلاس های آموزشی برگزار شود و همچنین موزه هنرهای معاصر کارگاه هایی را در عرصه هنرهای سنتی کشور برگزار کند.
سومین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی، پوستر، عکاسی، نگارگری، کاریکاتور، سفال و سرامیک و خوشنویسی به صورت رقابتی برگزار می شود و هنر خیالی نگاری، هنر جدید و همایش علمی دیگر برنامه های جشنواره است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]