واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: بندرعباس مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:حرکت رسانه ها در راستای منافع ملی یک ضرورت تثبیت شده است و قانون مطبوعات فصل الخطاب مشترک ارزیابی این اصل برای متولیان فرهنگی و اصحاب رسانه است. علی اسماعیلی چهارشنبه شب در حاشیه همایش مدیران کل و شهرستانی پنج استان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بندرعباس درگفت و گو با ایرنا افزود:
قانون مطبوعات فعلی بسیار کامل و پیشرفته است و همواره با نیازها و شرایط روز مطابقت داده شده و مورد بازنگری قرار می گیرد و به همین دلیل مهم ترین معیار ارزیابی فعالیت ها، با ارزش های حیاتی ،اساسی و مهم جامعه است وی تصریح کرد: برخی فاصله هایی که بین فعالیت های رسانه ای و منافع ملی ایجاد می شود می تواند ناشی از آزادی های سیاسی بیش از حد باشد .
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از دلایل ایجاد فاصله بین منافع ملی و بخشی از فعالیت های رسانه ای را توجه بیش از حد به رشد کمی رسانه ها و غفلت و از ارتقای کیفی آنها دانست.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۸۵درصد از رسانه ها به جای رسالت اصلی اشان که اطلاع رسانی است به خبر رسانی اکتفا کرده اند.
اسماعیلی درباره تبیین تفاوت اطلاع رسانی با خبر رسانی اظهار داشت:در اطلاع رسانی مردم با خبر صحیح و سنجیده شده ای روبرو هستند که تمام ابعاد آن مورد ارزیابی قرار گرفته و می تواند منبع و مرجع تصمیم گیری های بعدی باشد اما در فرآیند خبررسانی احتمال درست یا غلط بودن خبر به یک اندازه بوده و به همین دلیل امکان به اشتباه افتادن مخاطبین در بخش های مختلف وجود دارد.
این مسوول از ایران به عنوان کشوری نام برد که با وجود تبدیل شدن به قدرت سیاسی اول و بلامنازع جهان، هنوز نتوانسته صدا و محتوای پیام خود را متناسب با موقعیتش به گوش جهان برساند.
وی با اشاره به وجود ۳۲میلیون کاربر اینترنت در ایران و پنج و نیم میلیون وبلاگ نویس اظهار داشت: حتی در تولید محتوی نیز فضای رسانه ای با مشکل مواجه نیست بلکه مهمترین چالش آن انتقال محتوای تولید شده است.
اسماعیلی همچنین از رویکرد و برنامه ریزی های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مقابله با تهاجم فرهنگی وافزایش آمادگی در جنگ نرم خبرداد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، تشکیل کمیته پدافند غیرعامل و برگزاری نشست نقش رسانه در پدافند غیرعامل با حضور بیش از ۱۵۰خبرنگار و پیش بینی برگزاری دوره های خبرنگاری بحران از سال آینده و همچنین راه اندازی دوره های کارشناسی ارشد خبرنگاری بحران را از جمله اقدامات انجام شده در این بخش معرفی کرد.
همچنین تدوین ۳۰جلد کتاب با موضوعات و عناوینی مانند بررسی عملکرد رسانه های بیگانه و شبکه های ماهواره ای ،بررسی نقش بنیادهای شناخته شده ای مانند سوروس در جنگ نرم توسط حوزه مطبوعات دفتر مطالعات و برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش دیگری از فعالیت های معرفی شده از سوی این مدیر فرهنگی بود.
وی دربخش دیگری از این گفت وگو درباره نقش متولیان فرهنگی در بهبود فضای رسانه ای اظهار داشت:مدیران فرهنگی باید با نگاه دقیق و کارشناسی نقاط ضعف را شناسایی و آنها را تبدیل به نقاط قوت کنند و با درایت در جهت تغییر وضعیت تهدیدات به فرصتها تلاش کنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آسیب پذیری استان های مرزی به دلیل مراودات اجتماعی و فرهنگی با خارج از کشور یادآور شد:در اینگونه مناطق مدیران فرهنگی وظیفه سنگین تری را برعهده دارند و مجموعه مدیریتی استان باید آنان را در انجام این رسالت یاری کنند.
اسماعیلی با قابل تقدیر دانستن فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در آسیب شناسی و مواجهه با رویدادهای حوزه رسانه اظهار داشت:در حال حاضر درمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،تبدیل هرمزگان به یک قطب فرهنگی کاملا اثبات شده و می توان آن را اطمینان کامل به عنوای یک الگو به سایراستان ها و منطق کشور معرفی کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]