واضح آرشیو وب فارسی:فارس: لاچينر: آمريكا و اسرائيل پشت انفجارهاي استانبول و كركوك هستند
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان تحقيقات بينالمللي راهبردي تركيه در تحليلي درباره انفجارهاي اخير استانبول و كركوك گروههاي پنهاني آمريكا و اسرائيل احتمالا در حوادث استانبول و حوادث كركوك دخيل دانست و گفت: اين گروهها در صدد تاسيس دولت دوست اسرائيل در شمال عراق هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري "اينترنت خبر" تركيه ، "سدات لاچينر" رئيس سازمان تحقيقات بينالمللي تركيه(اوساك) با اشاره به اينكه طي عملياتهاي هوايي و زميني تركيه "پ.ك.ك" تلفاتي زيادي را داشته است مدعي شد كه "پ.ك.ك" مثل گذشته از حمايت هاي "جلال طالباني" رئيسجمهور عراق و "مسعود بارزاني" رئيس اقليم كردستان عراق برخوردار نيست.
لاچينر با تاكيد بر اينكه تحت شرايط كنوني آمريكا خواستار "پ.ك.ك" در شمال عراق نيست گفت: اگر در جايي ديگر باشند (آمريكا) از اين ناخرسند نخواهند بود اما ترس اصلي بنده نفوذ "پ.ك.ك" به ارمنستان يا ايران نيست بلكه مستقر شدن آنها در تركيه است .
رئيس سازمان تحقيقات بينالمللي تركيه با تاكيد بر اينكه شبكه تروريستي خود قادر به تصميمگيري در اين باره نخواهد بود چنين گفت: شبكه علاوه بر اينكه شديدا تحت تاثير عوامل خارجي است، در كادر مديريتي شبكه هم نفوذهاي بسيار زيادي صورت گرفته است.
وي اضافه كرد: عناصر بسيار زيادي كه با شبكه هيچ ارتباطي ندارند در درون شبكه تروريستي هستند و به همين دليل كانونهاي ديگري اين تصميم را خواهند گرفت .
رئيس "اوساك" ادامه داد: بعضي موازنه ها در استقرار "پ.ك.ك" در ارمنستان يا ايران وجود دارد كه از آن موازنه ها استفاده ميكنيم. ارمنستان حال حاضر به دنبال گشايشي در روابط با تركيه است و ايران هم در حال گسترش روابط خود با تركيه است. خطر اصلي تغيير راهبرد و نوع اقدامات "پ.ك.ك" است.
لاچينر با عنوان اينكه تركيه با حمايتهاي امسال موفق شد در مبارزه با "پ.ك.ك" موفقيتهاي ديپلماتيك بزرگي را بدست آورد تصريح كرد كه تركيه از اين شانس نتوانست بخوبي بهره برد .
اين مسئول معتقد است كه تركيه با گنجاندن راهكارهاي جديد در مبارزه با تروريسم ، توسعه اقتصادي ، كمكهاي اجتماعي و شبكه تلويزيوني كردي در بستهاي ميتوانست "پ.ك.ك" را در سال 2008 منزوي كند اما تركيه اين فرصت را از دست داد.
لاچينرعلت موفق نشدن تركيه در اين باره را در ناهماهنگي بين سازمانهاي تركيه ، باز شدن دعوي عليه حزب "آك" و صرف انرژي براي آن و دو قطبي شدن و در نتيجه عدم جسارت براي تغيير راديكالي در مبارزه با تروريسم عنوان كرد.
بنظر رئيس "اوساك" علت پايان نيافتن معضل ترور در وجود نواقصاتي خيلي جدي در روشهاي مبارزه است .
لاچينر با اشاره به توافقات بين تركيه و آمريكا در جريان ديدار 5 نوامبر 2007 نخستوزير تركيه با رئيسجمهور آمريكا در مبارزه با "پ.ك.ك" تصريح كرد كه در اين تماس آمريكا متعهد شد كه "طالباني" و "بارزاني" را درباره "پ.ك.ك" متقاعد كند كه آمريكا هم اين وظيفه خود در باره طالباني بلافاصله انجام داد .
رئيس سازمان تحقيقات بينالمللي تركيه در ادامه به بحث مخالفتهاي گروه راستگراي افراطي آمريكا و اسرائبل در خصوص عدم تصفيه "پ.ك.ك" پرداخت و با تاكيد بر اينكه اين گروهها از حذف "پ.ك.ك" ناراحت هستند گفت كه اسم اين گروهها را ميشود "دولت پنهاني" ، "دولت عميق"(مافيا) و يا حتي "ارگنكون" گفت .
لاچينر بر اين باور است كه اين گروههاي آمريكايي و اسرائيلي خواست تركيه در شمال عراق را به نفع اسرائيل و آمريكا نميدانند و برعكس آن فكر ميكنند كه استفاده از "پ.ك.ك" عليه ايران و تشكيل دولت كرد در شمال عراق مفيد است.
مسئول "اوساك" افزود: بنا به دلايل فوق بنظر بنده اين گروههاي آمريكايي و اسرائيلي تلاش ميكنند كه زمينه را براي تنش كرد – كرد در تركيه و شمال عراق فراهم كنند.
لاچينر همچنين عنوان كرد كه احتمالا اين گروههاي آمريكايي و اسرائيلي پشت انفجارهاي "گونگورن" استانبول و حوادث كركوك دست دارند .
وي افزود: در اين حوادث بعضي "انسانهاي شيطان" در داخل آمريكا و اسرائيل كه انتظار مدد از دشمني بين كرد و ترك دارند هستند .
بنظر لاچينز هدف اصلي اين گروه بيش از ايجاد دشمني بين كردها و تركها كنار زدن تركيه از سياستهاي خاورميانه است و قصد دارند يك دولت دوست اسرائيل در شمال عراق تاسيس كنند.
رئيس "اوساك" در پايان خواستار تغيير سريع راهبرد تركيه در مبارزه با تروريسم براي رسيدن به اهداف مورد نظر و تلافي فرصتهاي از دست رفته در سال 2008 شد.
انتهاي پيام/.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]