واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دادستان شيراز:خبرنگاران مثل آيينه منعكس كنند، نه بيشتر نه كمتر
داخلي. اجتماعي. قضايي. خبرنگار.
" خبرنگاران براي انعكاس اخبار و رويدادها بايد مثل آيينه عمل كنند و موضوع را همانطور كه هست بازتاب دهند درست مثل آينه نه كمتر و نه بيشتر" اين را حجتالاسلام جابر بانشي دادستان شيراز روز پنجشنبه در نشست روز خبرنگار و در جمع اصحاب رسانه و مديران و سردبيران روزنامههاوخبرگزاري ها درشيراز بيان داشت والبته برداشت مااز سخنانش اين بود كهمنظوراواز آيينه، آيينه تخت است كه همه چيز را همانطور كه هست بازتاب ميدهد.
مابقي سخنان دادستان شيراز هم اين را تاييد ميكند كه خبرنگاران نبايد آيينه محدب يا مقعر باشند و بايد مثل آيينه تخت همهچيز را همانطور كه هست بازتاب دهند، چرا كه دادستان شيراز گفت: آينه كم و زياد منعكس نميكند و در انعكاسها هيچگاه چيزي را اضافه و كم نميگذارد.
" آيينه آدم خوب را خوب يعني همانطور كه هست و آدم بد رابد يعني همانطور كه هست نشان ميدهد، پس ميپذيريم كه كار آيينه انعكاس واقعيتها است و خبرنگار هم بايد آيينه جامعه باشد و واقعيتها را در جامعه بازتاب دهد".
البته اين تعريفي كه حاج آقا بانشي از خبر و خبرنگار دارد كمي با چيزي كه در كتابهاي روزنامهنگاري درباره خبر آمده است متفاوت است چون در اين كتابها خبر را تاثير پذير از عوامل درون سازمان و برون سازماني و حتي ديدگاههاي شخصي و نوع نگاه خبرنگار تعريف كرده است ، اما اينكه خبرنگار مثل آيينه است تعبير بحق زيبايي است.
دادستان شيراز در ادامه سخنانش كاركرد يك خبرنگار و رسانه را اينطور تكميل كرد كه:چه خوب چه بد خبرنگار واقعيت را به مردم منتقل كند ، بگذارد مردم خودشان تصميم بگيرند و قضاوت كنند ، اين اطلاع رساني صادقانه و قابل قبول است.
" البته مسوولين هم بايد بستررا براي انتقال صادقانه اخبار براي خبرنگار فراهم كنند ، اگر بستر براي انتقال مفاهيم فراهم نشود نبايد انتظار داشت كه اطلاع رساني درست و صادقانه انجام گيرد ، هر چه محدوديت براي خبرنگاران و رسانهها بيشتر شود آنها در انجام رسالتي كه بر عهده دارند با مشكل بيشتر مواجه خواهند شد."
دادستان شيراز با تاكيد بر اين مفاهيمي كه گفته شد اينطور ادامه داد كه بستر انتقال مفاهيم براي خبرنگاران بايد بستر آزادانه و فضاي آزادانه باشد، اطلاع رساني در اين فضا قطعا صادقانه خواهد بود و درك درستي از واقعيت را به مردم منتقل خواهد كرد.
حجتالاسلام بانشي وجود عشق را هم در كار خبري پر رنگ و اثر گذار دانست و گفت: كار خبرنگاري كاري توام با عشق و مسووليت است ، به خاطر اينكه اين كار هميشه در منظر عموم قرار دارد و هميشه مردم نسبت به كار آنها قضاوت مي كنند.
" فردي را مجسم كنيد كه ميخواهد پنج دقيقه در مقابل دوربين تلويزيون صحبت كند ، چقدر بايد مراقب باشد ، بايد مواظب باشد كه درست حرف بزند ، ظاهرش آراسته باشد ، و اين پنج دقيقه را به خوبي بگذراند ، چرا اينطور است ؟ به خاطر اينكه پنج دقيقه در منظر مردم قرار دارد و مردم او را مي بييند پس بايد مراقبت زياد بكند."
با اين تمثيل دادستان شيراز اينطور نتيجهگيري كرد كه خبرنگاران و دستاورد كار رسانه هميشه در منظر مردم است ، مثل كسي است كه هميشه در مقابل دوربين تلويزيون نشسته است و جواب ميدهد پس بايد هميشه مراقبت كند كه كاري درست انجام دهد و مردم هميشه محصول كار خبرنگاران را ميبينند بنا بر اين نبايد مشكلي داشته باشد و مراقبت فراوان ميخواهد.
دادستان شيراز اين را هم گفت : كه كار اطلاع رساني خبرنگاران نبايد همراه با موضع و در راستاي فعاليت جناح خاصي باشد و گرايش و موضوع جناحي در كار خبري جايگاهي ندارد ، اينطور نباشد كه اگر خبري به مذاق سياسي خبرنگار خوش آمد برجسته شود و خوب منعكس گردد و اگر خوش نيامد منعكس نشود.
حجهالاسلام بانشي همه حرفهايش را در انتها در يك جمله جمع كرد كه باز هم مي گويم " آيينه جامعه باشيد".
حرفهاي دادستان شيراز كه تمام شد به ياد محمود صارمي افتادم ، چه خوب است كه شهيد صارمي را مثل آيينهاي بدانيم، آيينهاي كه پاك بود و صاف ، آيينهاي كه گاه غبار غم هم بر چهره آن مينشست ، آيينهاي كه در انتظار صحبت روشن رايي براي زدودن زنگار، نشست و نشكست، آيينهاي كه به سنگ جهالت شكست و ننشست.ك/۴
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]