واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سوريه بر حق ايران در دستيابي به انرژي هستهاي تاكيد كرد
. .
دمشق - بثينه شعبان مشاور سياسي و اطلاع رساني رياست جمهوري سوريه سياست يك بام و دو هوا در قبال پرونده انرژي هستهاي در منطقه را محكوم و بر حق جمهوري اسلامي ايران در زمينه دستيابي به انرژي هستهاي و استفاده صلح آميز از آن تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، وي روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخير بشار اسد رييس جمهوري سوريه به ايران و تركيه گفت : موضوع غني سازي صلح آميز اورانيوم در ايران در چارچوب معاهده منع تكثير سلاح هسته اي است كه به همه كشورها از جمله ايران حق استفاده صلح آميز از انرژي هستهاي را ميدهد به ويژه كه ايران اين معاهده را امضا كرده در حالي كه برخي طرفها كه معاهده را امضا نكرده اند، سلاح هستهاي دارند اما كسي به آنها اعتراض نميكند.
به گفته شعبان ، تفاوت زيادي در زمينه نحوه برخورد با اين حق وجود دارد.
وي در پاسخ به سوالي درباره هماهنگي سوريه و تركيه براي متقاعد ساختن ايران براي تشريح برنامه هستهاي خود با توجه به سفر اسد به تركيه كه بعد از سفر به ايران انجام شد، گفت : سوريه و تركيه معتقدند كه همه كشورها حق داشتن انرژي هستهاي صلح آميز را دارند.
شعبان با اشاره به كثرت سوالات درباره برنامه هستهاي ايران گفت :
ايران معاهده منع تكثير سلاح هستهاي را امضا كرده و به ناظران بينالمللي اجازه بازرسي داده است .
وي با بيان اين كه ايران متعهد به توسعه انرژي هستهاي صلح آميز براي توليد انرژي است و گزارش اخير البرادعي نيز به نفع ايران بود. از اين رو سوريه در كنار ايران است ، گفت : تعجب ميكنم چرا اين همه بر روي سخنان غرب درباره برنامه هستهاي ايران تمركز ميشود. #;۱۶۰# ;۱۶۰ مشاور سياسي و اطلاع رساني رياست جمهوري سوريه خاطرنشان كرد: بايد بر حق ايران در زمينه غنيسازي تاكيد شود زيرا حقي مورد تاييد در معاهدات بينالمللي است .
وي ادامه داد: چرا در محور هدف قرار دادن ايران و كشورهاي منطقه حركت كنيم ؟
وي گفت : بايد به دنبال حقيقت باشيم و بدانيم كشورهاي مخالف ايران همگي انرژي هستهاي دارند. چرا اين دولتها حق دارند اما ساير كشورها از اين حق بيبهره باشند؟
به گفته شعبان ، ايران ميتواند ديدگاه خود را براي همه تشريح كند.
وي درباره اينكه آيا هماهنگي سوريه ، ايران و تركيه باعث بروز اين نگراني شده كه مبادا ايران به همان سمتي برود كه عراق رفت ، گفت : هيچ احساسي وجود ندارد كه پرونده هستهاي ايران در همان مسيري كه عراق در آن گام گذاشت ، در حال حركت است بلكه احساس ميشود كه حل مسئله آغاز شده است شعبان ادامه داد: مساله پرونده هستهاي ايران بايد از طريق گفت و گو حل شود و سوريه به ديدگاه ايران توجه دارد زيرا اين امر سهم بسزايي در تشريح ديدگاه ايران دارد.
وي همچنين وجود اختلاف نظر ايران و سوريه درباره عراق را تكذيب كرد.
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]