تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837835727




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قواي محركه نسل جديد در راه استانقلاب دوم صنعت خودرو


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: قواي محركه نسل جديد در راه استانقلاب دوم صنعت خودرو
گروه خودرو- هيچگاه تا به حال فكر كرده‌ايد نسل بعدي خودروها چه شكل و شمايلي خواهند داشت، با چه نيرويي كار مي‌كنند و انسان در هدايت آنها چه نقشي را ايفا خواهد كرد؟


صنعت خودروسازي، پس از آن كه كارل بنز در سال 1879 اولين موتور احتراقي دنيا را كه بر پايه تحقيقات كساني كه قبل از او روي اين موتورها كاركرده بودند توليد كرد پا به عرصه حيات گذاشت.
البته پيشينه توليد موتورهاي احتراقي به 6سده‌ قبل از آن باز مي‌گشت و نمونه هاي ساخته شده قبل از موتور احتراقي چهار سيلندر كارل بنز به قدري ساده و كم‌بازده بود كه هيچ گاه جدي گرفته نشدند.
دست بر قضا موتوري كه بنز هم توليد كرده بود بهره‌وري پاييني داشت. پرسروصدا و به شدت آلاينده بود اما در دوران اوج انقلاب صنعتي كه جهان تشنه محصولات نو بود، ابداع او خيلي زود در كانون توجه جهانيان قرار گرفت.
خودروهايي كه با موتورهاي احتراقي اوليه توليد مي‌شدند ساده و پرمصرف بودند. به دليل آن كه هنوز سامانه خنك كننده ابداع نشده بود، امكان استفاده از آنها براي مدت زمان طولاني وجود نداشت و سرعت كمي داشتند.
با وجود آنكه بيش از يك سده از زماني كه بنز با نصب موتور احتراقي توليدي‌اش روي چهار چرخه‌اي ساده، نخستين خودروي واقعي دنيا با موتور احتراقي درونسوز را توليد كرد. مي‌گذرد اما هنوز هم فناوري پايه توليد خودروها هماني است كه در زمان وي وجود داشت.
اگرچه قواي محركه خودروهاي امروز به مراتب پرقدرت‌تر، كارآمدتر و پيشرفته‌تر از موتور ساده‌اي هستند كه بنز توليد كرد، اما اساس فناوري آنها مشترك است.
با پيشرفت گام به گام تكنولوژي در سال‌هاي گذشته موتورهاي درونسوز كوچك‌تر شدند و بازدهي آنها افزايش يافت و همچنين دوام و قدرت‌شان بيشتر شد، از صداي ناهنجاري كه منتشر مي‌كردند كاسته و در كنار آن خودروها به تجهيزات ايمني و رفاهي بيشتري مجهز شدند اما هيچ يك از اين تحولات را نمي‌توان معادل انقلاب دوم صنعت خودرو دانست.
خودروهاي هوشمند
اولين نشانه‌اي كه از نزديك شدن نسل اول خودروها به روزهاي پاياني خود حكايت دارد، كمتر از چهار ماه قبل در جنوب غرب ايالات متحده به منصه ظهور رسيد.
اين بار هم نهادهاي نظامي هستند كه مسووليت به تحرك واداشتن ذهن‌هاي خلاق را براي گذر از نسل كنوني خودروها البته با اهدافي نظامي به عهده گرفته‌اند.
در يكي از روزهاي خنك ماه ژوئن چند شركت تحقيقاتي كه به سفارش پنتاگون در حال كار روي فناوري‌هاي هدايت خودكار خودرو هستند، دستاوردهاي خود را در يكي از پايگاه‌هاي متروكه ارتش آمريكا در كاليفرنيا به بوته آزمايش سپردند.
پنتاگون با ترغيب اين شركت‌ها به دنبال توليد نسل جديد خودروهاي نظامي بدون سرنشين است اما دستاوردهاي اين طرح قطعا متوجه صنايع خودروسازي متعارف هم خواهد شد.
در ضمن در اين آزمايش خودروهاي بدون سرنشين مجهز به فن‌آوري‌هاي جديد تشخيص مسير و هدايت خودكار در معابر پادگاني كه براي اجرا در نظر گرفته شده بود، در مسير به اين سو و آن سو مي‌رفتند، از هم سبقت مي‌گرفتند، از چراغ‌هاي راهنمايي عبور كرده و در مكان‌هاي از پيش تعيين شده پارك مي‌شدند، بي‌آنكه حتي يك مورد سانحه حادث شود. اين آزمون اولين تجربه عملي استفاده از خودروهاي بدون سرنشين هوشمند بود كه موفقيت‌آميز از آب درآمد. تحولي كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان صنعت خودرو گامي بلند به سوي انقلاب دوم صنعت خودرو و وداع با نقش انسان در هدايت خودرو بود.
گام دوم
شركت‌هاي بزرگ خودروساز با توجه به روند رو به رشد بهاي نفت و به تبع آن افزايش بهاي بنزين طي ماه‌هاي اخير به تحقيقات خود براي ساخت نسل جديدي از قواي محركه براي خودروها سرعت بخشيده‌اند.
اگر چه شركت خودروسازي تويوتا از حدود يك دهه قبل با توليد و عرضه پريوس در مسير فاصله گرفتن از اتكاي صرف به سوخت‌هاي فسيلي قرار گرفته بود، ليكن به نظر مي‌رسد شركت‌هاي خودروساز ديگر نيز به دنبال كاهش مصرف سوخت در توليدات‌شان بوده و با جديت تمام به دنبال يافتن جايگزين براي سوخت‌هاي فسيلي هستند.
هر چند لااقل تا اين مقطع، تلاش‌ها روي توليد خودروهايي كه با سوخت جايگزين كار مي‌كنند، متمركز شده اما برخي شركت‌ها هم روي توليد نسل جديدي از قواي محركه كه تفاوت‌هايي اساسي با موتورهاي درونسوز خواهند داشت، كار مي‌كنند.
در چنين شرايطي دستيابي به فن‌آوري‌هاي جديد توليد قواي محركه كه پرونده موتورهاي درونسوز احتراقي را براي هميشه خواهند بست دور از ذهن نيست و توليد و عرضه خودروهاي مجهز به سلول سوختي كه ديگر اثري از دود، صدا و حرارت موتورهاي درونسوز در آن نيست تنها چشم‌اندازي كوچك به آينده صنعت خودرو است.
در چنين شرايطي بايد منتظر روزي بود كه خودروهايي با اشكال عجيب و غريب در غياب راننده، سرنشينان خود را به اين سو و آن سو مي‌برند. در آن روز احتمالا جايگاه‌هاي عرضه سوخت جاي خود را به مراكز شارژ باطري خودرو يا ايستگاه‌هاي
پرتو افكن كه از دور مخازن انرژي خودرو را شارژ مي‌كنند، خواهند داد. به اعتقاد بسياري از كارشناسان صنعت خودرو آن روز چندان هم دور نيست و شايد عمر خيلي از ماها كفاف ديدن آن دوره را بدهد.
روزهايي كه از تصادف، آلودگي محيط‌زيست و سروصداي حركت خودروها خبري نخواهد بود.
 پنجشنبه 17 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن