محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855696355
نتيجه نخستين آزمون مجلس هشتم؛ قبولي دولت نهم!
واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: نتيجه نخستين آزمون مجلس هشتم؛ قبولي دولت نهم!
جلسه علني كه به گفته برخي از ناظران نخستين نشست پر اهميت مجلس هشتم و آزموني براي شناخت مواضع واقعي نمايندگان و تركيب پارلمان ايران بود با همراهي كامل مجلس با دولت و سپس راي اعتماد به هر سه وزير پيشنهادي كه معرفي آنان و حتي برنامههايشان نيز با تاخير صورت گرفته بود به پايان رسيد.
بگذاريد مطلب مزاحي بگويم. به دوستان گفتم فكر ميكرديم فقط دولت صحراي كربلاست، نمايندگان مجلس هم كه از صبح آمدند كار سختي دارند. پنج ساعت پيوسته گفتهاند و شنيدهاند و تصميم گرفتهاند و اين كار سختي است. خدا به همه شما توفيق دهد.
جلسه علني كه به گفته برخي از ناظران نخستين نشست پر اهميت مجلس هشتم و آزموني براي شناخت مواضع واقعي نمايندگان و تركيب پارلمان ايران بود با همراهي كامل مجلس با دولت و سپس راي اعتماد به هر سه وزير پيشنهادي كه معرفي آنان و حتي برنامههايشان نيز با تاخير صورت گرفته بود به پايان رسيد.
شايد راي اكثريت نمايندگان در اولين روزهاي كاري مجلس هشتم نويد تازه و پيام شادباشي براي دولت به همراه داشت. پيامي كه گوياي همسويي كامل مجلس تازه تشكيل شده هشتم با دولتي است كه به گواه كارشناسان به عنوان يكي از غير كارشناسانهترين دولتهاي بعد از پيروزي انقلاب شناخته ميشود.
اكنون دولت نهم با راي اكثر نمايندگان به گزينههاي معرفي شده سه وزارتخانه دريافته است كه با مجلسي جديد اما هم جنس مجلس هفتم روبرو شده است. مجلسي كه هيچگاه مخالفت و يا چالش جدي با دولت رئيس جمهور احمدينژاد نداشت.
نماينگان مجلس هشتم اما در ابتداي كار خود بايد سابقه گذشته برخورد دولت با مجلس هفتم را به ياد آورند كه در پايان كار همه مسئوليت مشكلات اقتصادي كشور از جمله تورم و رشد نقدينگي در يك يا چند مصاحبه به سادگي به تصميمات همسوي (!) آنان ارتباط داده شده.
سرويس اقتصادي آفتاب گزارشي از خلاصه مذاكرات و اظهارات موافق و مخالف نمايندگان و وزراي اقتصادي (راه و اقتصاد و داراي) دولت و رئيسجمهور را تهيه كرده كه آن را در زير ميخوانيد:
دفاع پيشنهاد دهنده از وزرا
محمود احمدينژاد صبح روز سهشنبه براي دفاع از وزراي پيشنهادي راه، اقتصاد و كشور در مجلس شوراي اسلامي حضور يافت.
رييسجمهور در ابتدا با تبريك اعياد شعبانيه گفت: «خداي بزرگ را سپاسگزارم كه در ايام و اعياد شعبانيه و اين روز بزرگ توفيق حضور در مجلس محترم و زيارت نمايندگان مجلس را نصيب من كرده است».
احمدينژاد با بيان اين كه موضوع سخنان وي معرفي سه وزير است، به سوابق «شمسالدين حسيني» نامزد تصدي وزارت امور اقتصادي و دارايي اشاره كرد و افزود: «همانطور كه ميدانيد امروز دولت با كمك شما خود را براي اجراي تحول سختاري در اقتصاد كشور آماده ميكند و اجراي اين طرح بزرگ نيازمند انسجام اقتصادي دولت است؛ به همين دليل از آقاي دكتر حسيني كه از متخصصان جوان، متعهد، توانمند، فعال و دلسوز هستند براي پذيرش اين مسووليت دعوت كرديم».
وي ادامه داد: «شما با سابقه و زندگي ايشان آشنا هستيد و شاهد فعاليتهايشان در طول اين دولت بودهايد كه با انگيزه، نشاط و نگاه عميق علمي به افقهاي دور براي خدمت به انقلاب و كشور وارد كار شدهاند و هر جا وارد شدهاند با دقت، امانت و پيگيري جدي، كار را جلو بردهاند».
احمدينژاد اضافه كرد: «اميدوارم با حضور ايشان در وزارت اقتصاد كار تحول با دقت بيشتري انجام شود و كار جاري نظم بهتري پيدا كند، همچنين يك نيروي مدبر و يك مدير جديد به كشور و جامعه مديران معرفي شود».
احمدي نژاد در ادامه در دفاع از «بهبهاني» وزير معرفي شده براي وزارت راه و ترابري كه در دانشگاه استاد او نيز بود گفت: «تشكر ميكنم از كساني كه در طول سالهاي مختلف در دولتهاي مختلف در وزارت راه و اقتصاد و كشور خدمت كردهاند، اما شما با مشكلات آشنا هستيد، از دورترين روستاها ، راههاي ارتباطي داخلي و ترانزيتي مشكلاتي وجود دارد، بنابراين در بخش راه نيازمند تغيير نگاه در مجموعه وزارت راه هستيم».
وي افزود: «ميدانيد وزارت راه گرچه اغلب داراي نيروهاي انقلابي بوده كه بعد از پيروزي انقلاب خدمات زيادي انجام دادهاند، نيازمند نگاه و برنامهريزي علمي و درازمدت است؛ به همين دليل از دكتر بهبهاني كه هم متخصص اين رشته است و همچنين استاد تمام آن و همواره در خدمت انقلاب و پيشبردن برنامههاي آن در دانشگاه و بيرون از دانشگاه بوده، دعوت به پذيرش اين مسووليت كرديم».
رييسجمهور درباره سوابق بهبهاني نيز گفت: «ايشان از سال 56 ، 57 كه در دانشگاه حضور داشته جزء معدود استاداني بوده است كه تا امروز پاي انقلاب ايستاده و همواره از برنامههاي انقلاب براي تحول و پيگيري آرمانها حمايت كرده، همچنين از استاداني بوده كه از دوره انقلاب تا امروز پشت و پناه و حامي انقلاب و آرمانهاي آن بودهاند».
احمدينژاد تصريح كرد: «زندگي معلمي، پاك و باصداقت و پركاري از ويژگيهاي برجسته ايشان است، همچنين ايشان از مديراني است كه در طول روز 16 تا 18 ساعت كار ميكند و در طول 20 سالي كه رييس دانشكده بوده تقريبا هيچ كس زودتر از ايشان وارد دانشكده نشده و تقريبا تمام وقت مشغول كار بودهاند، همينطور در دوره ايشان دانشكدهاي كه مسووليت آن را داشتند، جزء اولين دانشكدههاي عمران سراسر كشور بوده است».
وي افزود: «آقاي بهبهاني با حوزه مسووليت خود آشنايي كامل دارد و سه سالي كه معاون وزير و در حمل و نقل تهران بودهاند در كارگروههاي اجرايي و برنامههاي مربوط به حمل و نقل و راه آهن و بخش هوايي، هميشه يك بخش تصميمگيري و مشاوره به عهده ايشان بوده است».
رييسجمهور در بخش پاياني سخنانش گفت: «فكر ميكنم در اين مرحله بيش از اين نياز به توضيح من نباشد. از نمايندگان عزيز به خاطر تعامل بسيار خوبي كه امروز بين مجلس و دولت در بخشهاي گوناگون به وجود آمده و به خاطر كار خوبي كه در شناسايي و معرفي سه نفر وزير معرفي شده و جلسات متعددي كه در كميسيونها و فراكسيونها برگزار كردند، همچنين وقت بسيار زيادي كه صرف اين كار كردند تشكر ميكنم، از مجلس نيز هم اين انتظار ميرود كه با دقت و وسواس با بررسي همهجانبه انشاءالله و به فضل الهي با راي قاطع دولت خدمتگزار را كه يار مجلس و در كنار و بازوي مجلس است، حمايت كند و در آخر از همه شما و رييس مجلس صميمانه تشكر ميكنم».
احمدينژاد همچنين در بخشي از سخنانش با تشكر از نمايندگان مجلس گفت: «بگذاريد مطلب مزاحي بگويم. به دوستان گفتم فكر ميكرديم فقط دولت صحراي كربلاست، نمايندگان مجلس هم كه از صبح آمدند كار سختي دارند. پنج ساعت پيوسته گفتهاند و
" نماينگان مجلس هشتم اما در ابتداي كار خود بايد سابقه گذشته برخورد دولت با مجلس هفتم را به ياد آورند كه در پايان كار همه مسئوليت مشكلات اقتصادي كشور از جمله تورم و رشد نقدينگي در يك يا چند مصاحبه به سادگي به تصميمات همسوي (!) آنان ارتباط داده شده... "
شنيدهاند و تصميم گرفتهاند و اين كار سختي است. خدا به همه شما توفيق دهد».
,b> مذاكره نمايندگان مخالف و موافق
در اين جلسه هيچيك از نمايندگان در مخالفت با سيد شمسالدين حسيني وزير پيشنهادي اقتصاد و دارايي سخن نگفتند. بنابراين در اين گزارش از انعكاس سخنان موافقان حسيني نيز صرفنظر ميشود.
اما حشمتالله فلاحتپيشه به عنوان مخالف حميد بهبهاني وزير پيشنهاد راه و ترابري گفت: «از تفكر شبنامه نويسي ابراز تنفر شديد ميكنم و معتقدم در نظام جمهوري اسلامي ايران زماني كه دستگاههاي مختلف حراستي گزينشي وجود دارد، پس تخلف، ارايه اطلاعاتي است خارج از كانالهاي فوق. اميدوارم هيات رييسه مجلس هشتم وعده اجرا نشده هيات رييسه مجلس هفتم در برخورد با افراد و مصاديق اين قبيل اقدامات را اجرا كنند».
نماينده اسلامآباد غرب با طرح سوالي از وزير پيشنهادي براي وزارت راه و ترابري گفت: «برنامه پيشنهادي شما با برنامه وزير سابق راه چه تفاوتي دارد؟ از ١٦ صفحه برنامه شما حدود ٥/١١ صفحه كليات است، شخص جديد هم همين كليات را در مجلسي كه كارش با بودجه است، مطرح كرده است؟ ارايه كليات يعني فرار از پاسخ گويي آينده».
وي ضعف اجرايي بهبهاني در شهرداري و وزارت راه را مورد اشاره قرار داد و افزود: «اگر رييس كميسيون عمران، بهبهاني را مغز متفكر وزارت راه ميداند، پس اگر در ايام ٣ ساله معاونت برنامهريزي در وزارت راه ضعفها و انحراف از قانون برنامه و بودجه و انحراف از راهبردها اتفاق افتاده، وي نيز مقصر است».
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به تاكيد بهبهاني بر كاهش طول عمر پروژههاي نيمه كاره وزارت راه گفت: «در داخل تهران در امور حمل و نقل و ترافيك سوالات جدي مطرح است، وي تا چه حد در منوريل شكست خورده نقش داشته است؟ چند درصد از برنامه پيشنهادي براي ١١ ماه باقي مانده از عمر دولت است؟ در بخش كليات برنامه پيشنهادي اگر به جاي ١١ ماه، ١١ سال برنامه عملياتي داشته باشيد تا انتهاي برنامه ششم مجلس حق دارد به شما راي دهد، ذكر برنامههاي فوق در داخل يك برنامه يكساله اشتباه است، در بخش دوم برنامه پيشنهادي قرار بر اتمام ٨١ طرح در طول يكسال است».
اين عضو كميسيون امنيت ملي افزود: «نمايندگان به خوبي ميدانند طرحهاي مورد تاكيد بهبهاني طرحهايي هستند كه برايشان بودجه در نظر گرفته شده و بايد تا پايان سال به اتمام برسد، بخش اعظم ٨١ طرح بايد در پايان سال مالي ٨٦ به اتمام ميرسيد، ولي پايان نپذيرفته است، مشكل وزارت راه مشكل ساختاري است، هم در درون وزارت راه و هم در خارج از آن، بيتوجهي به پروژههاي پيشنهادي وزارت راه و تكميل پروژهها از بيرون، دعوايي كه بين سازمان مديريت و رياست جمهوري وجود دارد، براي حل اين مشكلات چرا برنامهاي نداريد؟».
وي با اشاره به طولاني بودن عمر طرحهاي عمراني و فقدان برنامهاي اجرايي براي كاهش آنها گفت: «اقدامات حجمي پيمانكاران خيانت به منافع ملي است، اقدامات حجمي گستردهاي از سوي پيمانكاران انجام ميشود، پيچهاي مصنوعي مختلفي شكل ميگيرد و بعد در قالب رفع نقاط حادثهخيز همان پيمانكاران پول جديدي دريافت ميكنند، آقاي بهبهاني در برنامه پيشنهادي خود گفتهايد كه ارتفاع جادهها در كشور بيشتر از استاندارد جهاني است، اين موضوع موجب تحميل پولهاي بيشتري به منافع ملي ميشود و در خصوص ضخامت آسفالت نيز گفتهايد يك چهارم ضخامت قطر فعلي بايد انجام شود، آقاي بهبهاني اگر تاكنون به منافع ملي خيانت شده، چرا به عنوان نيروي دانشگاهي و به عنوان معاون وزير راه تاكنون سكوت كردهايد؟».
اين عضو كميسيون امنيت ملي، حداكثر زمان اتمام پروژههاي وزارت راه را ٣ سال اعلام كرد و افزود: «طولاني بودن پروژههاي وزارت راه بايد امروز مطرح شود يا قبلا بايد به اطلاع رييس جمهور و مجلس ميرسيد؟ بر اساس ادعاي شما در گذشته به پروژههاي وزارت راه خيانت شد، در آينده چه ميشود؟ آيا حاضريد چند ماه ديگر در برابر اين سوال كه چه كردهايد پاسخ دهيد، بايد به صورت جزيي در خصوص ضخامت آسفالت و طول و ارتفاع راه آمار دهيد».
فلاحتپيشه با اشاره به بخش ترانزيت بينالملل در برنامه پيشنهادي بهبهاني گفت: «٤٥ دهم درصد از ترانزيت دنيا و ٧/١ درصد از ترانزيت آسيا به ايران اختصاص دارد، شعار تحقق ظرفيتهاي راه ابريشم را در طول سالهاي پس از جنگ به كرات مطرح كردهايم، ولي هيچ وقت به آنها نرسيدهايم، فقدان ديد راهبردي كه شما را مغز متفكر وزارت راه در دوره رياست جمهوري احمدينژاد ميداند، هنوز مشهود است، موافقتنامه بين دولتهاي ايران و عراق در سال ١٣٥٦، احداث راه آهن تهران – بغداد را تاكيد دارد، طرف عراقي خط آهن را با وجود مشكلات عديده داخلي تا لب مرز كشيده است، شما تا كجا راه آهن را كشيدهايد؟».
نماينده اسلامآباد غرب با اشاره به شوك اجتماعي سهميهبندي بنزين گفت: «قرار بر اين بود كه شوك اجتماعي سهميهبندي بنزين بعدا توجيه شود كه ١٠ هزار ميليارد تومان از قبال كنترل قاچاق سوخت و در مقابله با اسراف حاصل ميشود و اين مبلغ را به سرعت وارد سامانههاي حمل و نقل به ويژه حمل و نقل ريلي كنيم، آقاي بهبهاني تاكنون چند ريال از اين مبلغ پول هزينه شده است، چرا نبايد حتي ريالي از آن هم هزينه شود».
در هين حال فاطمه آجرلو در موافقت با وزير پيشنهادي راه گفت: «بايد شاخصها را تعديل كرد تا انتخابي اصلح داشته باشيم، تخصص، تجربه و تعهد وزير پيشنهادي را بايد در نظر داشته باشيم».
نماينده كرج در موافقت با وزير پيشنهادي راه و ترابري گفت: «يكي از مهمترين شاخصهاي مورد نظر نمايندگان ارزشي و متعهد مجلس، موضوع ولايت مداري افراد است كه در صدر همه اولويتها قرار دارد، در برنامه دكتر بهبهاني در جريان تخصصهاي وي در رشتههاي عمران و راه و ترابري قرار گرفتهايد، اگر افراد جوان معرفي شوند، عدهاي به بيتجربه بودن آنانان اعتراض ميكنند، حال كه يك فرد متخصص با تجربه معرفي شده است، عدهاي انقلتهاي ديگر مطرح ميكنند».
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات با اشاره به مخالفتهاي فلاحتپيشه گفت: «مگر ميشود برنامهاي جزئي ارائه كرد، قبل از آنكه برنامه كلي، چشمانداز و طرح جامعي را بتوان ارائه داد، اين بحث را از آقاي فلاحتپيشه آموختهام. آيا انتقال مشكلات وزارت راه به مجلس يا مجامع عمومي، نظام مديريتي جديدي است؟ مشكلات و چالشهاي درون دستگاهي بايد از سوي مديريت دستگاه مورد نظر برطرف شود».
وي افزود: «اگر اشكالات وزارت راه به گوش رييس جمهور نميرسيد دست به تغيير وزير نميزد، پس ابتدا بايد فرصتي را براي رفع مشكلات به مدير دستگاه داد، و به دليل ناتواني در رفع مشكلات جريانات و دلايل در مجامع عمومي و مجلس مطرح شود، آيا بهبهاني بايد در خصوص سياست سهميهبندي كردن بنزين كه موضوعي فرادستگاهي و ملي است، تا تمام امور اسلام و ميهن از گذشته تاكنون را پاسخگو باشد؟ اگر معني نقد منصفانه و عدالت اين است، ما نيز بايد گفتمان عدالت را درون مجلس به شكلي ديگر پيگيري كنيم؟».
علي مطهري نيز در مخالفت با وزير پيشنهادي وزارت راه و ترابري با بيان اينكه وي بيشتر به درد كابينه دولت موقت ميخورد، تا وزارت كابينه دولت نهم، گفت: «سخنم ورود به جزييات و مسايل شخصي نيست، بلكه يك وزير در نظام جمهوري اسلامي علاوه بر تخصص، بايد بينش، فكر و فرهنگ درست اسلامي داشته باشد، شروطي كه در آقاي بهبهاني مشاهده نميشود».
نماينده تهران تاكيد كرد: «يك مدير و وزير در نظام جمهوري اسلامي بايد فرهنگ اسلامي بالاتر از سطح عامه مردم داشته باشد، اگر وزير پيشنهادي در دولت موقت مهندس بازرگ
" اگر رييس كميسيون عمران، بهبهاني را مغز متفكر وزارت راه ميداند، پس اگر در ايام ٣ ساله معاونت برنامهريزي در وزارت راه ضعفها و انحراف از قانون برنامه و بودجه و انحراف از راهبردها اتفاق افتاده، وي نيز مقصر است... "
�ن معرفي ميشد، شايد متناسب بوده، ولي بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي در دولت نهم، فردي همانند وي كه اين حيث نقطه ضعف دارد، براي وزارت مناسب نيست».
اين عضو كميته ارشاد و تبليغات كميسيون فرهنگي تصريح كرد: «روح و جان انقلاب ما مسايل فكري و فرهنگي است و الا راه سازي و سدسازي و عمران و آباداني كار هر دولتي است، هر دولتي براي بقاي خود مجبور به انجام اين كارهاست، فرضا رژيم شاه هم الان باقي بود، دهها سد و راه احداث كرده بود، اما با اختلاسهاي فراوان و به دست كشورهاي غربي».
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با تاكيد بر اينكه نميگويم اينگونه افراد مورد بياحترامي و بيمهري قرار بگيرند، گفت: «احترام اينها محفوظ است، اما در جاي خود؛ اينگونه نبايد در پستهاي كليدي قرار بگيرند، اين توصيه امام خميني(ره) و شهيد مطهري است، نبايد در اين گونه مسايل بي احساس بود».
فرزند شهيد مرتضي مطهري در ادامه تصريح كرد: «اين كه گفته ميشود انقلاب فرزندخور است، به قول شهيد مطهري انقلاب فرزندخور نيست، بلكه كوتاهي و غفلت ما از نفوذ افراد بيگانه با انقلاب به درون دستگاه رهبري انقلاب در پستهاي حساس كشور باعث ميشود كه گفته شود انقلاب فرزندخور است و فرزندان اوليه انقلاب به حاشيه رانده ميشوند، با وجود اين همه متخصص و متدين در رشته عمران و راه ساختمان تصور نميكنم لزومي داشته باشد كه حتما بهبهاني وزير شود».
مطهري متذكر شد: «به هيچ وجه نميگويم در ديانت بهبهاني خدشهاي وجود دارد، ولي يك وزير به لحاظ فرهنگ و بينش اسلامي بايد سطح بالايي داشته باشد، تفكر و زندگي درست اسلامي داشته باشد، كه متاسفانه اين نقاط ضعف در وي وجود دارد و نمايندگان بايد با حساسيت به اين قبيل مسايل بنگرند و اين مسايل را با استناد به متخصص بودن افراد رها كنند، بسياري از انحرافات به دست همين متخصصان انجام ميشود».
نماينده مردم تهران تاكيد كرد: «تقويت دولت به اين معنا نيست كه هر وزيري كه كانديد كرد، نمايندگان حتما به آن فرد راي دهند، تقويت دولت به اين است كه دقت كنيم و وي را با معيارهايمان بسنجيم و به نفع مصالح مردم و دولت است كه وزراي قوي انتخاب شوند».
محمد دهقان نيز به عنوان مخالف بهبهاني گفت: «مخالفت ما به معناي زير سوال بردن شخصيت علمي و ويژگيها و فضيلتهاي دكتر بهبهاني نيست، اما با توجه به جميع جهاتي كه ميگويم، ايشان را براي وزارت راه مناسب نميدانم».
نماينده مردم چناران و طرقبه در خانه ملت، در مخالفت با وزير پيشنهادي راه و ترابري ضمن تبريك اعياد شعبانيه، با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در سالهاي اخير مبني بر تشكيل دولت اسلامي، افزود: «دولت اسلامي به اين معناست كه مديران اين كشور در لايههاي مختلف اين نظام داراي توانمندي، كارآمدي و تعهد كافي، صداقت و سلامت باشند، تا بتوان با اين مديران به دولت اسلامي دست يافت».
دهقان گفت: «وزارت راه و ترابري يك وزارتخانه سنگيني است و يكي از پرحجمترين كارهاي اجرايي در كشور در وزارت راه انجام ميشود، به طوري كه هيچ وزارتخانهاي از لحاظ حجم عمليات اجرايي به آن نميرسد».
اين نماينده تصريح كرد: «ايشان در شهرداري تهران نيز كه سمت معاونت داشتند، به دليل عدم تجربه، موفقيتي نداشتند و اسنادي كه از مراجع رسمي و دستگاههاي نظارتي رسمي كشور در اختيار اينجانب است، و داراي اهميت بوده، نشان ميدهد كه دكتر بهبهاني در اين سمت خود در شهرداري به هر دليلي موفق نبودهاند».
وي گفت: «با توجه به اين اسناد در نامهاي كه در تاريخ 15/10/82 به شهردار وقت تهران نوشته شده، بحث تعقيب اداري و تعقيب كيفري ايشان به دليل تخلفاتي كه در اين گزارشها آمده، مطرح شده است».
دهقان يادآور شد: «در وزارت راه از سال 81 به بعد و پس از تشكيل دولت نهم، اميد بود، در اين دو سال و نيم كه معاون وزير راه بودند، تجربه و توان لازم را براي اداره اين وزارتخانه به دست آورده باشند، اما برنامهاي كه ايشان نوشتهاند نشان ميدهد هنوز كارآمدي و شايستگي لازم را براي وزارت راه ندارند».
وي تصريح كرد: «در برنامههايي كه دكتر بهبهاني نوشتهاند و برنامه بلندمدت دارند كه اگر راي بياورند كه تا يكسال ديگر بيشتر وزير نخواهند بود، اما در برنامه كوتاهمدت نيز گفته تا پايان سال جاري 500 كيلومتر ريلي و 617 كيلومتر آزادراه، 600 كيلومتر راههاي اصلي، 157 كيلومتر بزرگراه و ... را تمام ميكنند».
اما رييس كميسيون عمران مجلس برخي اظهار نظرها مبني بربي بهره بودن وزير پيشنهادي راه و ترابري از سوابق لازم را بي انصافي دانست.
علي اكبر آقايي نماينده مردم سلماس حمايت خود را از سه وزير پيشنهادي رييس جمهور در تصدي وزارتخانههاي كشور، راه و امور اقتصادي و دارايي اعلام كرد و افزود: «مطلبي را كه دكتر دهقان به عنوان نكته منفي مطرح كردند اينجانب به عنوان نكته مثبت در مورد ايشان مي گويم؛ چرا كه بهبهاني به عنوان همكار وزارت راه و ترابري در سال 60 زماني كه وزير وقت شهيد كلانتري بودند، مشغول فعاليت بودند و اينجانب به عنوان معاون وي خدمت مي كردم و بهبهاني عضو علمي شوراي عالي ترافيك وزارت راه شركت فعال داشته و در مباحث حمل و نقلي وزارت راه
" طهري: اگر وزير پيشنهادي در دولت موقت مهندس بازرگان معرفي ميشد، شايد متناسب بوده، ولي بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي در دولت نهم، فردي همانند وي كه اين حيث نقطه ضعف دارد، براي وزارت مناسب نيست... "
�ه عنوان رييس دانشكده عمران و عضو هيات علمي دانشگاه علم و صنعت با وزارت راه همكاري بسيار صميمي ، علمي و نزديك داشتند».
آقايي تصريح كرد: «سوابق ايشان به گونهاي است كه در جهت علمي داراي دكتراي تخصصي راه و ترابري است و فردي صاحب نظر بوده و پروفسور كامل بخشهاي حمل و نقلي كشور است».
وي با بيان اينكه بهبهاني رتبه اول خدمت گذاري توسعه علمي كشور را داشته، گفت: «از نظر نقد مسن بودن وي بايد گفت وقتي سن جوان مطرح مي شود، جواني و بي تجربگي را مي گويم ، وقتي تجربه بالا و هيات علمي مطرح مي شود نيز سن بالاي فرد را عنوان مي كنيم، در حالي كه شايد مهمترين حركتي كه رييس جمهور در معرفي وزراي خود اعمال كردند، تلفيق علم، دانش، تعهد، تخصص، جواني و افراد با تجربه است و چراما نبايد از اين زمينه هاي مثبت استفاده كنيم».
نماينده سلماس در خانه ملت با اشاره به انتقاد دكتر دهقان مبني براينكه بهبهاني هيچ سابقه اجرايي ندارد، اظهارداشت: «اين انصاف نيست، ايشان3 سال حداقل معاونت برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه كه به عنوان نبض وزارتخانه عمل مي كند، بر عهده داشته و پيش از آن نيز در شهرداري مسووليت داشتهاند».
وي خطاب به مطهري نيز افزود: «ايشان فرمودند در ديانت ايشان خدشه اي نيست، بنابراين بايد به همين عمل كنيم چرا كه فردي كه ديانت ،تجربه و تخصص دارد بهترين نيرو است».
دفاع وزراي اقتصادي از خود
حسيني : در چند ماه شعله تورم را فرومينشانم
حسيني در دفاع از برنامههاي خود براي وزارت امور اقتصادي و دارايي با اشاره به اهداف و برنامههايي كه به شكل مكتوب در اختيار نمايندگان قرار داده بود، گفت:«با نگاه به وضعيت اقتصادي ايران، بر اين باورم كه ظرفيتهاي طبيعي و انساني كشور به گونهاي است كه ميتوانيم مشكلات را برطرف كنيم، به طوري كه در برنامهها تاكيد كردم كه سند چشمانداز 20 ساله و سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي و برنامه چهارم توسعه به عنوان اسناد بالادستي هستند كه بايستي براي تحقق آنها تلاش كنيم».
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي افزود: «وزارت امور اقتصادي و دارايي در تنظيم سياستهاي اقتصادي مستلزم آن است كه آرامش و رفاقت را با تعامل با همكاران دولت و دستگاهها و نمايندگان پيشه كند، و اجراي سياستها نيازمند همدلي و هماهنگي بر مبناي قانون و اصول كارشناسي و علمي است، و استفاده صحيح از منابع كشور و عدالت و توازن در تخصيص آنها از اهدافي است كه در برنامهها اعلام شده است».
وي با اشاره به سرفصلهاي برنامههايش به مهار تورم، اصلاح نظام بانكي، اصلاح نظام مالياتي، تسهيل امور گمركي، توسعه بيمههاي تجاري، اجراي سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي، توسعه بازار سرمايه، پويا ساختن نظام نظارت و حسابرسي و تحول در نظام اداري وزارت امور اقتصاد و دارايي اشاره كرد و گفت: «برنامهها با درك اين واقعيت از اينكه يكسال بيشتر از دولت باقي نمانده است، در كوتاهمدت و ميانمدت مطرح است».
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي در خصوص مهار تورم، گفت: «با ارايه تدوين ساختاري و ضمن احصاء ريشههاي آن اذعان دارم كه تورم مشكلي نيست كه در طول يك سال حل شود، ولي ميتوان حتي ظرف چند ماه شعلههاي تورم را فرو نشاند و در اين راه انضباط مالي و صرفهجويي، انضباط پولي و مهار رشد نقدينگي و هدايت آن به سوي فعاليتهاي مولد، سياستهاي مناسب تجاري براي تعديل تورم وارداتي ناشي از تكانههاي نفتي، خنثيسازي اثر مازاد درآمدهاي ارزي بر رشد پولي و نقدينگي ميتواند موثر ميباشد».
حسيني با اشاره به اصلاح نظام بانكي به عنوان يك برنامه، گفت: «اين اصلاح در قالب برنامه تحول اقتصادي ارايه شده است، آنچه به عنوان ضرورت مطرح است، انضباط در تجهيز منابع بانكي به روشهايي كه مانع از رشد پايه پول شود و از سوي ديگر تخصيص بهينه اين منابع به فعاليتهاي مولد مدنظر است و آنچه كه مشاهده ميشود محدوديتهايي است كه از ناحيه اعطاي تسهيلات بر توليد و اشتغال مشاهده ميشود كه بايستي با همفكري بانك مركزي و مديران سيستم بانكي محدوديت برطرف شود و بيشتر مراقب آن باشيم تا منبع تجهيز منابع تورمي نباشد».
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي، ادامه داد: «قانون اصلاح نظام مالياتي، را هر چه سريعتر اجرا ميكنيم و البته اصلاحيههاي ديگري را هم حضور نمايندگان مجلس تقديم ميكنيم».
وي در مورد سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي، گفت: «خوشبختانه قانون ابلاغ شده و ما با اولويت، آييننامهها و نهادهاي لازم براي اجراي آن را طبق قانون اگر نظر نمايندگان بر اين شد كه بنده در وزارت امور اقتصادي و دارايي حضور يابم، اجرا كرده و تشكيل ميدهيم».
وزير پيشنهادي امور اقتصادي و دارايي، تصريح كرد: «توسعه بازار سرمايه اين روزها بسيار وضعيت خوبي دارد، اما حتما ميتوانيم اين بازار را توسعه و تعميق ببخشيم».
حسيني يكي از مهمترين برنامههايي كه براي آن تاكيد كرد، را بحث توجه به كرامت مردم در مديريت وزارت امور اقتصادي و دارايي عنوان كرد و افزود: «نمايندگان استحضار دارند كه اين وزارتخانه به دليل در برداشتن بانكها، بيمهها، گمرك، ماليات، بورس و ... بيشترين ارتباط را با مردم دارد، بنابراين بايد در ارتباط با مردم اصل كرامت انساني را در سرلوحه كار خود قرار دهيم و با برنامههاي فرهنگي، كاهش مقررات و الكترونيكي كردن اين رويهها، كرامت مردم را حفظ كنيم».
بهبهاني: جغرافياي ايران بهترين ثروت است
حميد بهبهاني نيز در دفاع از برنامههاي خود براي وزارت راه و اظهار داشت: «در برنامهاي كه به نمايندگان تقديم كردم، دقيقا برخي نكات عنوان شده و آنهايي هم كه به ريز گفتهام، پروژههايي نبوده است كه پيشنهاد كردهام».
وزير پيشنهادي راه و ترابري گفت: «بخش حمل و نقل يك شبكه و شريان حياتي كشورهاست، در نتيجه يكي از برنامههاي اينجانب تقويت شبكه راههاي كشور است».
وي افزود: «اين پروژهها جزو پروژههايي است كه با آن دست به گريبان بوده و نميشد كه رها شوند، بنابراين بايد اين پروژهها را در اين مدت باقيمانده به اتمام برسانيم و سعي كنيم كه پروژههاي جديد را معرفي كنيم».
وزير پيشنهادي راه و ترابري در مورد وضعيت و موقعيت جغرافيايي ايران اظهار داشت: «ايران از نظر ژئوپولتيك و جغرافيايي بهترين ثروت را دارد كه پس از نفت ميتواند ترانزيت به عنوان يكي از محورهاي مهم باشد، بنابراين يكي از اولويتهاي كاري اينجانب برطرف كردن حلقههاي مفقوده در كريدورهاي شمال به جنوب، شرق و غرب و همچنين كريدورهاي غرب به شرق است».
وي يادآور شد: «نكته قابل اهميت اجراي پروژههاي ناتمام است كه ليستي نيز تقديم كردهام و تلاشم اين است كه براساس بودجهاي كه در اختيار دارم و براساس توان اجرايي، اين پروژهها تمام شوند».
بهبهاني يادآور شد: «پيگيري جدي در ارتقاء ايمني را مدنظر دارم، تا به وسيله حذف نقاط حادثهخيز و سيستمهاي نويني كه امروزه در دنيا مطرح است، بتوانيم آمار كشتگان را كاهش دهيم».
وي خاطرنشان كرد: «اجرايي كردن و آمادهسازي و بسترسازي براي اجراي سياستهاي كلي اصل 44 و واگذاري تصديگري دولت به مردم نيز مدنظر است».
به گفته بهبهاني، استفاده از همه ظرفيت بخشي خصوصي، مديران و كارشناسان كار ورزيده وزارت راه براي سرعت بخشيدن به اجراي طرحها و كاهش هزينهها با اعمال روشهاي نوين فني، مهندسي در اجراي پروژهها (به عنوان مثال استفاده از تقليل ارتفاعات و بالا بردن كيفيت كار و استفاده از مهندسي ارزش) مدنظر است.
وزير پيشنهادي راه با بيان اينكه توجه به حمل و نقل ريلي يكي از مهمترين اصولي است كه اينجانب در برنامههاي خود رعايت ميكنم، گفت: «توان فعلي وزارت راه احداث حدود 250 كيلومتر راه آهن در سال است، در صورتي كه بيش از اينها نياز داريم و حتما بايد از بخشهاي خصوصي و جذب سرمايههاي داخل و خارج استفاده كنيم و اميدواريم كه بتوانيم پروژههايمان را به جاي 250 كيلومتر به يك هزار و 200 كيلومتر در سال برسانيم و حتما محورهاي غرب و محور شرق به غرب و جنوب قطعا در ديدگاه برنامه ريزي راه آهن براي اينجانب وجود دارد».
بهبهاني افزود: «شبكه روستايي كشور براي اينجانب مهم است و در روستاها افراد محرومي هستند كه نياز به مهارت دارند و بايد دولت اين حمايت را در راستاي كامل كردن شبكه راههاي روستايي انجام دهد، كه اينجانب يكي از وظايف وجداني خود را كامل كردن شبكههاي روستايي ميدانم».
وي در ادامه عنوان كرد: «در مورد بخش هوايي معتقدم بايد هواپيماها را تا جايي كه ميتوانيم و توان داريم افزايش دهيم و بايد زمان تاخيرات كاهش يافته و مديريت فرودگاهها اعمال شود».
وزير پيشنهادي راه و ترابري افزود: «بهبود نظام فني و اجرايي در حوزه حمل و نقل و نظارت كه يكي از دغدغههاي نمايندگان است، به وسيله تخصيص بهينه منابع و گذاشتن نيروهاي متخصص و متدين بر روي كارها انجام ميشود».
وي به گسترش و پوشش فراگير خدمات نوين هواشناسي و بهبود امور معيشتي شاغلان بخش حمل و نقل اشاره كرد و يادآور شد: «توجه به امر آموزش و پژوهش، استفاده از نيروهاي متدين، تلاش در جهت توسعه حمل و نقل تركيبي، تعيين تكليف پروژههاي بزرگ و ملي كه دوره ساخت آن طولاني شده از برنامههاي اينجانب است».
رايگيري
پس از پايان اظهارات موافقان و مخالفان با برنامههاي وزراي پيشنهادي رييس جمهور در جلسه علني روز سه شنبه صلاحيت اين وزرا به راي نمايندگان حاضر در جلسه گذاشته شد.
بر اساس گزارشهاي رسيده در اين راي گيري حسيني با 217 راي موافق، 29 راي مخالف و 23 راي ممتنع از ميان تعداد 271 نماينده حاضر در جلسه وزير اقتصاد شد، بهبهاني نيز با 181 راي موافق، 51 راي مخالف و 37 راي ممتنع راي اعتماد نمايندگان را كسب كرد و به كابينه احمدينژاد رفت و بالاخره علي كردان با 169 راي موافق، 64 راي مخالف و 36 راي ممتنع راهي وزارت كشور شد.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]
-
گوناگون
پربازدیدترینها