واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
نقش موثر ارتباط تلفنی با مخاطب در برنامههای زنده...معصومه پارسامهر 13 شهریور 47 در تهران متولد و پس از طی تحصیلات متوسطه، با ورود به دانشگاه موفق به اخذ مدرك كارشناسی در رشته ادبیات شد. همكاری وی با سازمان صدا و سیما از سال 63 آغاز شد؛
اول به عنوان گوینده برنامههای كودك و بعد برنامههای نوجوان و جوان رادیو. آغاز همكاری پارسامهر با تلویزیون هم به سال 1365 بازمیگردد كه در برنامه بچهها سلام، مهر بورزیم زندگی كنیم، راز?تندرستی، مهارتهای زندگی، خانواده و ... به عنوان مجری و تهیهكننده حضور داشت. او سال 74 دوبله مجموعه 12 قسمتی «گلاب و گلپر» را كار كرد و در چهارمین جشنواره تولیدات مراكز در زیباكنار به عنوان گوینده برتر بخش كودك و نوجوان و سال 1387 به عنوان یكی از گویندگان برتر شبكه 3 شناخته شد. معصومه پارسامهر هماكنون یكی از گویندگان برنامه «سلامت باشید» است كه از شبكه 3 سیما پخش میشود.
از برنامه سلامت باشید بگویید.
سلامت باشید از برنامههایی است كه به مقوله پزشكی و سلامت میپردازد. دعوت از كارشناسان رشتههای مختلف پزشكی در حیطه بهداشت روانی و جسمی و طب، بخش اصلی این برنامه را تشكیل میدهد. این برنامه هر روز صبح از شبكه 3 سیما پخش میشود.
بیشترین عناوینی كه در این برنامه تاكنون مورد بررسی قرار گرفته چه موضوعاتی هستند؟
بیشترین موضوعاتی كه تاكنون در این برنامه مورد بررسی قرار گرفته بیماریهای شایع و روز جامعه است. طبق نیاز جامعه بررسی مشكلات تغذیه، گوارش، روانپزشكی، رژیمهای غذایی، رشد در كودكان و نوجوانان، سوختگیها، زنان و زایمان و قلب از مواردی است كه در این برنامه طی ماههای گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.
آیا این برنامه توانسته مخاطب خاص خود را پیدا كند؟
این برنامه یكی از موفقترین برنامههای زنده شبكه 3 سیماست كه توانسته بعد از گذشت 6 سال جای خود را در برنامههای سلامتمحور باز كند.
ایجاد فضایی گفتگومحور، امكانی برای مخاطبان سراسر كشور ایجاد كرده است كه سوالات خود را از دل توضیحات مهمان برنامه استخراج كنند. در كنار این، ارتباط زنده تلفنی با بیننده نیز فرصت پرسش و پاسخ مستقیم را با كارشناس برنامه فراهم میكند كه در توفیق برنامههای زنده، تخصصی و پزشكی نقش بسزایی دارد.
نقطه قوت برنامه سلامت باشید در كجاست؟
كارشناسان و پزشكان زبده و یك گروه حرفهای با ساعت پخشی مناسب و در یك مدت زمان 50 دقیقهای توانستهاند این برنامه را به یك برنامه موفق تبدیل كنند، البته این برنامه كمبودهایی نیز دارد كه امیدوارم بزودی حل شود.
شما چند سال است كه با این برنامه همكاری دارید؟
نزدیك به 4 سال است.
از چه سنی گویندگی را شروع كردید؟
از سن نوجوانی. حدودا 14 سالگی.
یك گوینده رادیو یا تلویزیون چه ویژگیهای باید داشته باشد؟
در درجه اول باید صدایی خاص و منحصر به فرد داشته باشد، كلیشهای نباشد و از شخص دیگری تقلید نكند. خودمانی و گرم صحبت كند. سواد و اطلاعات كافی داشته باشد و تا حدودی مجری ـ كارشناس باشد. با سبكها و شیوههای مختلف نگارش و اجرا آشنایی داشته باشد. با مخاطب و مردم ارتباط برقرار كند و از همه مهمتر محیطی را ایجاد نماید كه بر نشاط و لذت شنونده یا بیننده بیفزاید و بر كار خود تسلط داشته باشد.
گویندگان و مجریان برنامههای زنده چهطور؟
گویندگان برنامههای زنده علاوه بر داشتن صدای خوب و پخته، باید شخصیت و كاراكتری جذاب داشته باشند، نكتهسنج باشند و به موقع موضعگیری كنند، از پرگوییهای ناخوشایند پرهیز كرده و ذهنی خلاق داشته باشند و دچار حواسپرتی نشوند. رادیو و تلویزیون رسانهای زنده است، وقتی روی آنتن هستید، باید در همان لحظه حضور داشته باشید و جز به برنامه به چیزی دیگری فكر نكنید و آرامش خود را حفظ كنید. تمركز، انعطافپذیری، اعتماد به نفس و دانش و خلاقیت از دیگر ویژگیهای مجریان برنامههای زنده است.
مجری و گوینده چه تفاوتی با هم دارند؟
گوینده كسی است كه به نوعی وابسته به متن است و این یكی از ویژگیهای ممتاز یك گوینده رادیوست. از گوینده توقع بداههگویی نداریم، ولی مجری باید بداههگو باشد. او باید بتواند جمله و واژه خلق كند و دارای قدرت و مدیریت میز مصاحبه باشد.
البته هم گوینده و هم مجری باید بیان خوبی هم داشته باشند. بیان یعنی سلامت اندامهای گفتاری و دیگری درك درست از بیان.
باز هم تكرار میكنم. هر دو باید دانش كافی داشته باشند. چه گویندهای كه در رادیو كار میكند و چه گویندهای كه پا به تلویزیون میگذارد. چه زنده اجرا كند و چه تولیدی و ضبطی. خلاصه یك گوینده رادیو باید فرق FM و AM را بداند.
بزرگترین آرزوی شما؟
از سقراط حكیم پرسیدند: بزرگترین آرزویی كه در دل داری چیست؟
سقراط پاسخ داد، بزرگترین آرزوی من این است كه به بالاترین مكان در آتن صعود كنم و با صدای بلند به مردم بگویم كه ای دوستان! چرا با این حرص و ولع، بهترین و عزیزترین سالهای عمر خود را به جمعآوری ثروت و طلا میگذرانید؟ در حالی كه آنطور كه باید و شاید در تعلیم اطفالتان كه مجبورید روزی ثروت خود را برای آنان باقی بگذارید، همت نمیكنید.
من هم آرزو میكنم جوانان این مملكت، شاداب، پرنشاط و پرانرژی باشند تا بتوانند الگوی خوبی برای آیندگان باشند. جبران خلیلجبران میگوید: ثروت حقیقی یك ملت در ذخیره طلا و نقره او نیست، بلكه در توان یادگیری او، در بصیرت او و در درستكاری فرزندان اوست.
دوست دارید گفتگو را با یك شعر به پایان برسانید؟
از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر
یادگاری كه در این گنبد دوار بماند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]