تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828732605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قطعات خودرو در مسیركوتاه تولید تا احتكار


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: بازار قطعات خودرو در ایران به دلیل حاشیه سود قابل ملاحظه آن همواره با حواشی و مسائل مختلفی همراه بوده است كه در برخی موارد تشكیل دهنده یك رقابت حبابی در این بازار پر تلاطم شده است.

پیش از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها و شفاف نبودن آینده بازار قطعات خودرو، بازار در این بخش حال و هوای خاصی به خود گرفت، براین اساس مسائلی در خصوص افزایش خرید قطعات و به نوعی احتكار این محصولات در بازار به گوش رسید. اما این امر با آغاز قانون مذكور نیز ادامه یافت و به دلیل ادامه شبهات از وضعیت آتی بازار و نوسانات قیمتی خودرو در كشور وارد فاز جدیدی شد.

در این میان برخی فعالان بازار كه انتظار افزایش قیمتها را كشیده و می كشند، خود را درگیر فرآیند واسطه گری كرده و اقدام به احتكار قطعات و كالاهای پرمصرف خودرو كردند.

همزمان با آغاز قانون هدفمندی یارانه ها برخی از مدیران خودروساز كشور از كاهش قیمت برخی محصولات خود خبر داده و از تثبیت قیمتها خبر دادند. در همین حال با وجود اخباری كه در خصوص ادامه روند كاهش قیمت خودرو از سوی مسئولان وزارت صنایع اعلام می شود، برخی از دیگر شركتهای خودروسازی اعلام كردند كه هیچگونه كاهش قیمتی نخواهند داشت. این در حالی است كه برخی از كارشناسان معتقدند پس از گذشت چند ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، برخلاف نظر مدیران خودروساز تقاضا برای این محصول كاهش یافته و قیمت آن در بازار افزایش می یابد.

به هر حال همه این موارد می تواند به نوعی بیانگرعدم وجود چشم اندازی مشخص و شفاف از وضعیت بازار خودرو كشور در ماههای آتی باشد. مسلما نبود چشم انداز روشن از وضعیت بازار مذكور در آینده خود عامل موثری در ایجاد

زمینه ای برای احتكار قطعات خودرو است. در این خصوص روشن نبودن مسیر پیش رو، زمینه ساز شكل گیری مسائل حاشیه ای از سوی برخی برای سوء استفاده از ابهامات موجود است.

در حالی كه برخی مسئولان مربوطه بحث احتكار قطعات خودرو در بازار را تكذیب می كنند، یكی از فروشندگان لوازم یدكی در بازار طی گفتگویی با خبرنگار ما مطرح می كند: وضعیت بازار نشان از احتكار نسبی برخی قطعات خودرو توسط عده ای از دلالان دارد. این افراد به امید افزایش قیمت احتمالی اقدام به خرید برخی از قطعات در بازار كرده اند.

"ابوالفضل محمدی" با اذعان بر اینكه بازار این محصول همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها یك شوك را نیز تجربه می كند، ابراز امیدواری كرد با گذشت زمان وضعیت به روال عادی خود بازگشته و تعادل بر این بازار حاكم شود.

در این خصوص خبرهایی مبنی بر حضور برخی قطعه سازان وابسته به شركتهای خودروساز در احتكار و جمع آوری قطعات از بازار نیز به گوش رسید.

اما "ساسان قربانی"، یكی از اعضای انجمن قطعه سازان خودرو در گفتگو با سیاست روز این مسئله را كاملا تكذیب كرد و گفت: مسلما هیچ شركت تولیدكننده ای به واسطه نوع همكاری خود با شركتهای خودروساز، وارد بحث احتكار قطعات نخواهد شد. این قطعه سازان عمدتا دارای قراردادهای مشخصی با شركتهای خودروساز برای تامین نیاز این شركتها هستند.

وی افزود: طبق این قراردادها مشخص می شود كه برخی قطعات علاوه بر خط تولید خودروها، برای تامین قطعات بازار در قالب خدمات پس از فروش نیز اقدام به تولید كنند.

این قطعه ساز بیان كرد: ممكن است به واسطه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها هزینه های تولید و قیمت تمام شده شركتهای قطعه ساز افزایش یافته باشد اما این مسئله به دلیل رابطه همكاری آنها با خودروسازان شرایطی را مهیا می كند كه نیازی به تامین از طریق بازار نباشد.

وی ماهیت احتكار را مخالف هویت تولیدكننده عنوان كرد و گفت: صنعت و تولید زمانی زنده است كه بازار فعال باشد، چرا كه ایجاد خلل در بازار بر روند تولید تاثیر منفی می گذارد. در واقع می توان گفت كه احتكار یك فرآیند ضد تولید بوده و هیچ تولیدكننده ای با آن همراهی نمی كند.

قربانی سیاست خودروسازان و قطعه سازان را حفظ ثبات قیمتها عنوان كرد و ادامه داد: مسلما نمی توان با شرایط جدید ایجاد شده انتظار كاهش قیمتها را داشت چرا كه هزینه تولید دچار تغییر شده اما تلاش بر این است كه این تغییرات موجب افزایش قیمتها نشود.

در حالی كه برخی معتقدند اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها موجب شكل گیری یك فضای رقابتی در بخش های مختلف از جمله قطعه سازی شده و این امر می تواند به افزایش كیفیت تولیدات در این حوزه منتهی شود، اما باید به این امر اشاره داشت كه شكل گیری یك فضای رقابتی منوط به آن است كه روابط و ضوابط از این وادی خط بخورد.

در این خصوص مسلما نمی توان انتظار داشت در فضای كاملا غیر رقابتی صنعت خودروسازی، صنعت قطعه سازی خود در بازاری رقابتی ببیند. در حال حاضر برخی قطعه سازان خاص به واسطه روابط ویژه خود با برخی خودروسازان همكاری كرده و قطعات مورد نیاز آنها را تامین می كنند. بر این اساس می توان مطرح كرد كه شكل گیری رقابت، قبل یا پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در حوزه قطعه سازی خودرو دستاوردی به همراه نخواهد داشت.

از سوی دیگر این مسائل در حالی اتفاق می افتد كه بحث داغ واردات بی رویه قطعات خودرو بی کیفیت چینی در سال های گذشته، همچنان به قوت خود باقی است. این یكی دیگر از ابعاد چالشهایی موجود در صنعت خودروسازی و به تبع آن قطعه سازی كشور است.

در این راستا، به دلیل بحران جهانی اقتصاد و کاهش فروش خودرو و قطعات آن در کشورهای مختلف از جمله چین، این کشورها به دنبال یافتن بازارهای بکر برای صدور قطعات تولیدی کارخانه های خود هستند و در این راه از هیچ ترفندی از جمله دامپینگ (نرخ شکنی غیرمعمول) و کاهش کیفیت با هدف ارزان فروشی هر چه بیشتر رویگردان نیستند، بنابراین بازار خودرو ایران به عنوان یک هدف مناسب برای بسیاری از خودروسازان و قطعه سازان جهانی در دستور کار قرار گرفته است.

با وجود این باز هم این چینی ها هستند که به خاطر ارزان فروشی های کم سابقه خود توانسته اند گوی سبقت را از رقبا ربوده و در بازار قطعه سازی خودرو ایران مانند بسیاری از بازارهای دیگر نفوذ و حضور کاملی به دست آورند اما مساله اینجاست که چینی ها از بار کیفی قطعات کپی برداری شده خود به نحو قابل توجهی کاسته اند تا بتوانند علاوه بر استفاده از ابزار دامپینگ که این روزها مورد استفاده دیگر رقبای آنها هم هست، ارزان فروشی دوباره نیز داشته باشند و توجه خریدار را به خود جلب کنند.

این عوامل در كنار هم دست به دست هم خواهد داد تا صنعت قطعه سازی كشور همواره خود را در گیر و دار حواشی و مسائلی ببیند كه گذر از آن نیازمند عوامل مهمی از قبیل حذف رانت از این بخش است





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 515]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن