واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: یک بررسی جدید نشان می دهد که ژن ها مربوط به رفتارهای لذت جویانه ممکن است با بی بندوباری جنسی و خیانت زناشویی نیز همراهی داشته باشند.
به نوشته مجله تایم ژوهشگران در دانشگاه ایالتی نیویورک در بینگامتون در آمریکا ارتباط ژن های معینی را با رفتارهای لذت جویانه شناسایی کرده اند.به گفته آنها ظاهرا ژنی که مسئول ساخت یک نوع خاص از گیرنده ناقل عصبی دوپامین در مغز (DRD۴) با عدم وفاداری ارتباط دارد.
دوپامین یکی از مهمترین ناقل های عصبی در مغز است که در پدیده های بسیاری از جمله انگیزش، پاداش روانی و ارضای جنسی دخیل است. دانشمندان از قبل می دانستند که ژن DRD۴ با رفتارهای لذت جویانه مانند قماربازی و نوشیدن مشروبات الکلی و علاقه به تماشای فیلم های وحشتناک ارتباط دارد.بنابراین حدس زدند که ممکن است این ژن در بی و بندوباری جنسی هم دخیل باشد.
رفتار جنسی انسانی نه تنها میان جمعیت های متفاوت بلکه درون هر جمعیت نیز گوناگونی بسیاری دارد. دانشمندان تا به آگاهی چندانی از چگونه اثر ژن ها بر تفاوت های فردی در رفتارهای جنسی نداشته اند.
جاستن گارسیا، دستیار دکتری در رشته زیست شناسی و بهداشت تکاملی در دانشگاه بینگامتون در نیویورک و همکارانش برای بررسی این موضوع یک گروه نمونه ۱۸۱ نفری از مردان و زنان را انتخاب کردند و سابقه جنسی مفصلی از آنها گرفتند. آنها همچنین نمونه های DNA از آنها جمع آوری کردند. هنگامی که این پژوهشگران مشخصات DNA این افراد را با سابقه جنسی آنها مورد مقایسه قرار دادند، دریافتند که رابطه ای میان ژن DRD۴ و رفتارهای جنسی وجود دارد.
به گفته آنها افرادی که یک نسخه معین از ژن DRD۴ را داشتند، با احتمال بیشتری سابقه بی بندوباری جنسی و عدم وفاداری زناشویی را گزارش کرده بودند.
گارسیا می گوید: " به نظر می رسد انگیزش برای این کارها از یک نظام پاداش و تنبیه در مغز ناشی می شود که در آن آزاد شدن دوپامین صورت می گیرد." به گفته او سه عنصر اساسی همراه با آزادی ناگهانی دوپامین در مغز خطرپذیری بالا، پاداش قابل توجه و برانگیختگی از راه های گوناگون است. و هر سه این عوامل به طور آشکارا در ماجراجویی جنسی دخیل هستند.
با این حال گارسیا تاکید می کند: "این یافته ها به معنای آن نیست که هر کسی این نسخه ژن را داشته باشد، حتما به همسرش خیانت می کند. این ژن ها بهانه ای برای عدم وفاداری نیستند؛ کشف آنها باعث باز شدن چشم اندازی به چگونگی تاثیر زیست شناسی ما بر طیف گسترده ای از رفتارهای ماست.
این پژوهشگران در عین حال می گویند بررسی های مفصل تری لازم است تا این یافته ها را ثابت کند. به گفته آنها در این مرحله نمی توان به یقین گفت رابطه سببی میان این رفتار جنسی و این خصوصیت ژنتیکی وجود دارد.اما به نظر می رسد ژنتیک نقشی در چگونگی در رفتارهای ما و نحو تصمیم گیری ها یمان داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]