واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي بازيهاي رايانهاي اسلامي/ 12معاون نرمافزاري مؤسسه فرهنگي اطلاعرساني تبيان: داشتههاي ملي را در قالب بازيهاي رايانهاي اسلامي به كودكان بياموزيم
گروه وبلاگ و IT: معاون نرمافزاري مؤسسه فرهنگي اطلاعرساني تبيان درباره استفاده از خشونت در بازيهاي رايانهاي اسلامي گفت: يكي از كاربردهاي بازيهاي رايانهاي اسلامي اين است كه از طريق آنها مفاهيم مليامان را كه وجه ديني نيز دارد را نيز به كودكان آموزش دهيم.
«بيژن ربانيمنش»، معاون نرمافزاري مؤسسه فرهنگي اطلاعرساني تبيان در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره ضرورت توليد بازيهاي نرمافزاري با رويكرد ديني و قرآني گفت: در بحث بازيهاي رايانهاي و حوزههايي كه ميخواهد محتواي ديني ارائه شود، نگاه به مخاطب نقش بسيار مهمي دارد.
وي در ادامه اضافه كرد: براي مثال بزرگسالان گرايش كمتري به بازيهاي رايانهاي دارند و بيشتر به نرمافزارهايي كه داراي اطلاعات جامع و دايرةالمعارفها هستند. اما در حوزه بازيهاي رايانهاي كه بيشتر مخاطبانشان كودكان و نوجوانان هستند، بازيهاي تخصصي قرآني نداريم.
ربانيمنش اظهار كرد: حتي در حوزه نرمافزارهايي كه براي بزرگسالان توليد شده مانند مشكاة، جامعالتفاسير، المائده و غيره، و در حوزههاي كودكان نرمافزارهايي مانند آموزش قرآن يا نرمافزارهاي مؤسسه ياسينمديا، هم نرمافزارهاي تخصصي قرآني نداريم.
مديرعامل تبيان تصريح كرد: شايد يكي از دلايل عدم وجود نرمافزارهاي تخصصي قرآني را بتوان اين موضوع دانست كه كار قرآني هم در حوزه محتوايي و هم در حوزه تبديل محتوا به نرمافزار و بازيهاي رايانهاي بسيار مشكل است.
ربانيمنش با بيان اينكه پرداختن به موضوعات قرآني در نرمافزارهايي كه براي بزرگسالان توليد ميشود چون مستقيم به مفاهيم قرآني ميپردازد، آسانتر از نرمافزارهايي بوده كه براي كودكان توليد ميشود، بيان كرد: در نرمافزارها و بازيهاي رايانهاي كه براي كودكان توليد ميشود بايد مفاهيم قرآني را يا در قالب داستان و قصه بيان كرد كه روش سنتي است و جواب هم ميدهد اما ضريب نفوذ زيادي ندارد.
وي افزود: اما در رده سني نوجوانان خود «بازي» هست كه مهم است و كاربرديتر است كه در اين حوزه اتفاق جدي در كشور نيافتاده چون بازي رايانهاي مؤلفههاي استانداري دارد كه جايش خالي است و حتي مؤسسه خود ما هم اين كار را به شكل استاندار انجام ندادهاست.
مديرعامل تبيان تأكيد كرد: چيزي كه در حوزه توليد بازيهاي رايانهاي قرآني بسيار مهم است اين بوده كه دادهها و اطلاعات قرآني كه ميخواهيم در بازي رايانهاي بيان كنيم در مرحله اول بايد در قالب يك بازي تبديل كنيم.
ربانيمنش خاطرنشان كرد: براي يك بازي رايانهاي خوب بايد سناريوي خوب نوشت، گيمپلي خوب طراحي كرد تا به محتواي قرآني بازي لطمه نزند و از طرفي ديگر قالب بازي داشته باشد اين كار، مشكل است و نميتوان انتظار داشت كه در طي يك هفته يا يك ماه آينده اتفاق چشمگيري در بازيهاي رايانهاي بيافتد.
وي با اظهار اميدواري از اينكه كارشناسان در حال وارد شدن به حوزه توليد بازيهاي رايانهاي قرآني هستند، گفت: اميدواريم كه تا پايان سال 87 به شكل مناسب به لحاظ فني و هم به لحاظ تغيير ساختار محتوايي كه منطبق بر استاندارهاي جهاني نيز باشد، برسيم.
مديرعامل تبيان درباره بازتاب منفي استفاده از خشونت در بازيهاي رايانهاي اسلامي، بيان كرد: يك نگاه به استفاده از اسلحه و در برخي موارد خشونت در بازيهاي رايانهاي اسلامي اين است كه بازتاب منفي از چهره مسلمانان در كشورهاي غربي ايجاد كند اما اين يك طرف قضيه است.
ربانيمنش اضافه كرد: نگاه ديگري كه به اين موضوع ميتوان داشت اين است كه هركسي چه مسلمان و چه غيرمسلمان يك نيازمندي دارد با عنوان دفاع شخصي از خود، براي مثال يكي از شركتهاي بزرگ آمريكايي بازي رايانهاي را براي نظاميان آمريكايي طراحي كرده با عنوان «حمله به عراق» در اين بازي اسلحههايي كه در اختيار نيروهاي مسلمان عراق قرار داده اسلحههاي دهه 60 است و براي نيروهاي نظامي آمريكا اسلحههاي كاملاً اتوماتيك و مسلح طراحي كردهاست تا نشاندهنده عقبماندگي عراقيان باشد.
وي ادامه داد: حوزه دفاع از خود به نظر من اتفاقاً يكي از موضوعاتي است كه بايد بهطور وسيع به آن پرداخته شود، ولي اينكه بايد توجه كرد كه اين پرداخت با ظرافت باشد تا حمل بر خشونت مسلمانان و مخدوش كردن چهره آنها نشود.
مديرعامل تبيان تأكيد كرد: در توليد بازيهاي رايانهاي بايد به اين موضوع توجه كرد كه قابليت همزاد پنداري و اينكه كودك خودش را در جايگاه قهرمان داستان ببيند و شبيهسازي كند، وجود دارد، پس بايد به آن دقت بيشتري داشت، مثلاً در بازي «مقاومت» ما اصلاً از اسلحهاي مثل چاقو استفاده نكرديم، چون يكي از وسايلي است كه به آساني در دسترس كودكان قرار دارد و ممكن است تحت تأثير بازي رايانهاي از آن استفاده كند.
ربانيمنش يادآور شد: اما بايد به اين نكته توجه كرد كه دفاع از خود واجب است، و بايد اين ضرورت را در بچه ايجاد كرد كه دفاع از خود واجب است به بهترين شكلش هم واجب است و در حوزه دانش نظامي بايد بهروز بود و حتي در مواردي هم جلوتر از آنچه در دنياي واقعي وجود دارد قرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: ما نيازمند اين هستيم كه كودكانمان را با دانش نظامي خودمان آشنا كنيم، و در كنار آن بايد در قالب بازيهاي رايانهاي قرآني با داشتههاي مليامان آشنا شويم. اينها زواياي مختلفي است كه بايد به همه آنها پرداخته شود، اگر ما فقط به توليد بازيهاي يك جانبه مثل «سرزمين من» بپردازيم تنها يك جنبه قضيه را ديدهايم.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]