واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در اختتاميه مسابقات بينالمللي قرآن كريم مطرح شد:درخواست ايجاد جامعه بينالمللي قرآن از رييس جمهور
گروه فعاليتهاي قرآني: سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، در اختتاميه بيست و پنجمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم از رييس جمهور خواست اقداماتي براي ايجاد جامعه بينالمللي قرآن كريم صورت گيرد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، دفتر بيست و پنجمين دوره مسابقات بينالمللي حفظ و قرائت قرآن كريم سهشنبه شب 15 مردادماه، با اعلام اسامي نفرات برتر و قدرداني از آنها بسته شد.
در مراسم اختتاميه اين مسابقات كه سهشنبه شب 15 مردادماه، در تالار قدس حرم رضوي برگزار شد، رييسجمهور طي سخناني قرآن را كتاب هدايت براي متقين و ايمان به غيب را اولين مشخصه متقين دانست و گفت: ايمان به غيب حقيقتي است كه همه انبيا به آن وعده دادهاند و آن خليفهالله و انسان كامل است كه ايمان به او يعني ورود به عرصه هدايت و دست انداختن به حبلاللهالمتين.
رئيسجمهور يادآورشد: عترت، تجسم قرآن و عينيت آن است و اگر عترت نباشد قرآن مفهومي ندارد، عترت و قرآن از يكديگر جدايي ناپذيرند و تا ابد دو روي يك سكهاند.
احمدينژاد گفت: امام يعني تجلي قرآن و قرآن بدون امام ظلمات در ظلمات است و قرآن معلم، راهنما و هدايتگر ميخواهد و امام معلم، هدايتگر، دستگيركننده و تجلي قرآن است.
وي افزود: ورود به قرآن بدون امام به جايي نخواهد برد و محال است كسي بدون توسل به غيب هستي و توسل به اهلبيت بتواند از قرآن بهره كافي ببرد.
رئيسجمهور در پايان تأكيد كرد: قرآن طريق هدايت همه و مخاطبش عام است و براي هدايت همه بشريت آمده است.حجتالاسلام «مصلحي»، نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: دنياي امروز با هجمههاي سنگيني عليه فعاليتها و ارزشهاي قرآني رو به روست و از رييس جمهور ميخواهم اقدامي صورت گيرد كه جامعه بينالمللي قرآن كريم تشكيل شود تا بتوانيم با اين هجمهها به مقابله بپردازيم.
راهاندازي فرهنگستان قرآن، انجمن خادمان قرآن به منظور تجميع از خادمان قرآن و راهاندازي شوراي توسعه و فرهنگ قرآني، به منظور ايجاد هماهنگي بين نهادها و سازمانهاي قرآني از ديگر خواستههاي وي از رييس جمهور بود.
وي همچنين به نبود ستاد هماهنگي مسابقات قرآن اشاره كرد و گفت: اين موضوع يكي از ضعفهاي جدي كشور ما بود كه خوشبختانه با راهاندازي ستاد مسابقات قرآن كريم، اميدواريم طي سالهاي آتي اين مسابقات در كشورمان سامان يابد.
در بخش ديگري از اين مراسم، «مصلحي»، سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، به بيان اقدامات اداره اوقاف و امور خيريه در سال نو آوري پرداخت و گفت: در اين سال، بيست و پنجمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم را در جوار بارگاه امام رضا (ع) برگزار كرديم كه استقبال خوبي از آن به عمل آمد.
وي با بيان اين مطلب كه در اين دوره از مسابقات، حدود 57 كشور شركت داشتند و نسبت به دورههاي قبلي، بشترين تعداد شركتكننده را داشتهايم، گفت: كشورهاي شركت كننده از پنج قاره بودند كه 23 كشور از كشورهاي آسيايي، 22 كشور از كشورهاي آفريقايي، 11 كشور از كشورهاي اروپايي و يك نفر از آمريكا شركت داشتند.
وي با بيان اين مطلب كه داوران خارجي اين مسابقات از كشورهاي اندونزي، اردن، سوريه، فيليپين، لبنان بودند، گفت: علاوه بر اين، پنج داور از كشورمان نيز داوري مسابقات را بر عهده داشتند.
«مصلحي» با اشاره به اين مطلب كه بيست و پنجمين دوره مسابقات بينالمللي قرآن كريم از شب مبعث رسول اكرم شروع شده و شركت كنندگان آن در رشتههاي حفظ و قرائت به رقابت پرداختهاند، گفت: در طول اين دوره، مقالات برتر كشورهاي مختلف ارايه شد و تعدادي از آنها بهعنوان مقالات برگزيده انتخاب شدند.
وي مقالات ارسال شده را بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت: عناوين اين مقالات متناسب با نياز روز بود و در آن راه حلهاي قرآن براي بن بستهاي زندگي بشر امروز عنوان شده بود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، آيتالله محمد يزدي، رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم، نيز در بخش بعدي برنامه و در سخناني كوتاه خطاب به حاضران و متسابقين گفت: ما كه در جلسات قرآن شركت و برتري قرآن و قاريان قرآن را تجليل ميكنيم، بايد ببينيم كه تا چه حد قرآني هستيم.
وي افزود: قرآني بودن ما در اين است كه تفكرمان، تفكر قرآني و روش زندگيمان روشي قرآني باشد.
آيتالله يزدي با اشاره به تفاوت بين قرائت و تلاوت قرآن گفت: قرائت قرآن به معناي خواندن قرآن و رعايت اصول قرائتي آن است، اما اگر قرآن را تلاوت كنيم و با گوش دل، نداي آن را بشنويم، آنگاه اين كتاب آسماني ما را با حقايق ديگري از جهان آشنا كرده و سبب اصلاح و هدايتمان ميشود.
وي با تأكيد بر اين مطلب كه همه ما بايد روزانه حداقل نيم ساعت وقت براي تلاوت قرآن بگذاريم، گفت: اگر روش و عمل ما از قرآن فاصله داشته باشد سخت مغموم خواهيم بود.
يزدي با بيان اين مطلب كه قرآن، كتاب علم، فقه، اخلاق، حكمت، حكايت، زندگي، عمل و تربيت است، گفت: ما نميتوانيم تعبير درست و برحقي از اين كتاب آسماني داشته باشيم اما به نظر من، قرآن بيشتر از هر چيزي، كتاب عمل و تربيت است.
وي تصريح كرد: قرآن هم فكر و درك ما را تربيت ميكند و هم عمل و روش زندگي ما را تنظيم ميكند.
يزدي در ادامه به شرح توضيحاتي درباره نزول قرآن پرداخت و با طرح مثالي گفت: هنگامي كه شما ميخواهيد افكارتان را در قالب گفتار يا نوشتار به مخاطب خود منتقل كنيد، اين افكار در قالب الفاظ و كلمات محدود ميشود و مخاطب به اندازهاي كه خود قدرت درك و كلمات قدرت انتقال داشته باشند، از آن عبارات بهره ميگيرد.
وي با بيان اين مطلب كه قرآن نازل شده تا در دسترس انسانها باشد، گفت: قرآن كريم از مقام علم ذات مطلق باري كه قابل دسترسي نيست، بايد براي قابليت دسترسي فرود آيد و براي اين فرود آمدن از عالم كليت و اطلاق علم ذات باري، بايد در قالب الفاظ و كلماتي كه قابل شنيدن، فهميدن، گفتن و عمل كردن است فرود آيد.
يزدي با بيان اين مطلب كه قرآن در دو مرحله، به صورت جمعي در شب قدر و به صورت تدريجي طي 23 سال بعثت رسول اكرم فرود آمده است، افزود: كلمات و عبارات قرآن دقيقا همان عبارات و كلماتي است كه به وسيله جبرئيل بر پيامبر وحي شده و پيامبر آن را عرضه كرده است.
وي با اشاره به رابطه وحدت و كثرت گفت: قرآن، بهترين راه حل را براي رابطه بين وحدت عيني و ذاتي خداوند و كثرت و تنوع جهان هستي معرفي كرده است.
يزدي در پايان سخنانش گفت: به تعبير من، قرآن كريم مجموعه هستي و عالم وجود است در وجود كتبي، كه اگر اين وجود كتبي به عالم عين منتقل شود، همه هستي است و اگر همه هستي در وجود كتب نوشته و منعكس شود، همين قرآن كريم است.
در اين مراسم همچنين برگزيدگان اين دوره از مسابقات به شرح زير اعلام شدند:
در رشته حفظ كل قرآن كريم، «عيسي خورشيدي» از ايران حائز رتبه اول، «احمد ابنان عبد الرزاق» از عراق حائز رتبه دوم، «ان صعيسا احمد العمادي» از بحرين حائز رتبه سوم، «محمد محمود موسي يونس» از ليبي حائز رتبه چهارم و «فبريد يونس» از اندونزي حائز رتبه پنجم شدند.
در رشته قرائت قرآن كريم هم به ترتيب، «صالح اطهري فرد» از ايران و «علي حسن صالح» از لبنان، موفق به كسب رتبههاي برتر شدند.
در اين مسابقات سه مقاله به عنوان مقالات برتر قرآني انتخاب شدند كه به ترتيب شامل مقالات «رجب عبد المنصف عبد الفتاح المتناوي» از مصر، «كمال صحرايي» و «بهرام اخوان كاظمي» از ايران است.
بنابراين گزارش در پايان بيستوپنجمين دوره مسابقات بينالمللي حفظ و قرائت قرآن كريم جوايز نفيسي شامل يك جلد كلام الله مجيد، لوح، تنديس و جوايز نقدي توسط رئيسجمهور به هر يك از برگزيدگان در سه رشته حفظ، قرائت و مقالات قرآني اهدا شد.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]