واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /جهاددانشگاهي، مولود انقلاب/ مدير هماهنگي پژوهشي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران: مأموريت امروز جهاد دانشگاهي، پژوهش مداري و توليد علم است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: پژوهشي
مدير هماهنگي امور پژوهشي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران در سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اينكه اين نهاد محل تبلور اراده ها و همت هاي عالي محققان ايراني است، گفت: رويكرد و مأموريت امروز جهاد دانشگاهي، پژوهش مداري و توليد علم است كه تنها با يك برنامه ريزي جامع و چند ساله و يك افق باز همراه با مديريتي صحيح امكان پذير است.
دكتر سيد مهدي طبائي در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي ايسنا منطقه علوم پزشكي تهران گفت: مشكل عمده پژوهش در ايران اين است كه متاسفانه فرآيند كاربرد دانش توليدي در اختيار خودمان نيست به طوري كه محققان ما دانش خام را توليد مي كنند اما از آن بهره برداري مناسبي به عمل نمي آيد و آن را در جامعه كاربردي و عملي نمي كنند و ما نتايج واضحي از آن در بهبود وضعيت كشور نمي بينيم.
وي ابراز عقيده كرد: بيگانگان اين دانش خام را از ما دريافت مي كنند و آن را كاربردي كرده و دوباره با هزينه هنگفتي در اختيار خودمان قرار مي دهند و اين به نوبه خود استثمار پژوهشي است و ما تبديل به اهرمي براي پيشرفت كشورهاي پيشرفته شده ايم.
دكتر طبائي درادامه به معرفي مراكز پژوهشي و كلينيك هاي درماني جهاد دانشگاهي پرداخت و گفت: جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران داراي سه گروه فعال سرطان پستان، ليزر پزشكي و گروه تازه تأسيس ژنتيك سرطان پستان است كه گروه سرطان پستان با بيش از 10 سال سابقه از فعال ترين و قديمي ترين گروه هاي اين نهاد است.
وي افزود: در مركز خدمات تخصصي سرطان پستان تمام اقدامات تشخيص، درمان و بازتواني بيمار به صورت تخصصي و مرحله به مرحله به صورت بسته كاملي به بيماران ارائه مي شود كه از اين جهت اين مركز يك نمونه منحصر به فرد در كشور است.
وي ادامه داد: طرح هاي پژوهشي گروه سرطان پستان در راستاي ارتقا سلامت اين بيماران و درمان آنان انجام مي شود كه محققان مركز تاكنون مقالات بسياري را در كنگره هاي ملي و فراملي ارائه داده اند.
دكتر طبائي با اشاره به گروه ليزر پزشكي گفت: اين گروه بيش از پنج سال سابقه دارد و داراي پتانسيل زيادي براي فعاليت در رشته مختلف پزشكي مي باشد.
وي افزود: عمده فعاليت گروه ليزر پزشكي درمان ضايعات و بيماري هاي پوستي است كه پژوهشگران اين گروه به تازگي موفق به درمان ضايعات دردناك مخاطي با روش جديدي به وسيله ليزر نيز شده اند كه حاكي از آينده اي روشن براي اين گروه است. همچنين ما در اين زمينه، درصد گسترش سطح فعاليت هاي باليني ليزر و راه اندازي كلينيك هاي مرتبط هستيم.
دكتر طبائي از روند تاسيس مركز تحقيقات بيماري هاي پستان اظهار خرسندي كرد و گفت: ما در صدد ثبت اين مركز در وزارت بهداشت هستيم كه مراحل نهايي كار رو به اتمام است و پيگير دريافت ابلاغ نهايي آن هستيم.
وي تصريح كرد: افق سه تا پنج ساله اي را براي رشد مركز تحقيقات بيماري هاي پستان ترسيم كرده ايم كه براساس آن موظف به ارائه خدمات درماني، تشخيصي، بازتواني، مشاوره روان درماني و به طور كلي ارائه خدمات برتر كمي و كيفي برابر با استانداردهاي جهاني هستيم كه اين امر ما را در رسيدن به افق ترسيم شده هدايت خواهد كرد.
وي افزود: در صورت معرفي مركز به عنوان يك مركز برتر بر اساس شاخص هاي تشخيصي ودرماني، ما قادر به پذيرش بيماران خارجي و به نوعي توريسم درماني خواهيم بود كه مطالعاتي نيز در اين زمينه داشته ايم. البته مقدمه آن اصلاح ساختارهاي داخلي وارتقا مركز در كشور است.
دكتر طبائي به ساختار داخلي مركز اشاره كرد و اظهار داشت: اصلي ترين سرمايه ما نيروي انساني كارآمد است كه ما در اين زمينه بيش از 20 هيات علمي داريم كه آمار قابل توجهي است.
وي افزود: از جمله اقدامات جديدي كه در مركز صورت گرفته است تدوين آئين نامه ارزيابي هيات علمي در راستاي رشد مركز است كه به اين منظور كميته اي غيرمتمركز بالغ بر 25 نفر از كارشناسان و صاحبنظران روي اين موضوع كار كردند كه نتيجه آن در سال جاري به اعضاي هيات علمي ابلاغ شد كه اين آئين نامه مي تواند الگوي مناسبي براي ساير نهادها نيز باشد.
وي به ساير اقدامات مركز اشاره كرد و گفت: با توجه به ضرورت انتشارنتايج پژوهش ها، انتشار دو فصلنامه علمي پژوهشي ليزر پزشكي و سرطان پستان جزء برنامه هاي كاري ما است.
مدير هماهنگي امور پژوهشي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران در پايان با بيان اينكه ماهيت مركز به گونه اي است كه توانايي تحقيقات بين رشتهيي را دارد و براي اين تحقيقات امتياز ويژه اي در نظر گرفته ميشود، خاطرنشان كرد: با توجه به مشكلات مالي در خصوص پژوهش در كشور، مركز تحقيقات بيماري هاي پستان نيز از اين قاعده مستثنا نيست و با اين كه بودجه پژوهشي كافي در اختيار نداريم، قابليت هاي بالايي براي ارائه خدمات بزرگ در عرصه پژوهش و درمان داريم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]