تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830877777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شين مثل شير مادر


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: شين مثل شير مادر
جام جم آنلاين: امروز آخرين روز هفته تغذيه با شير مادر است، همان شيري كه از بدو تولد تا پايان 6 ماهگي تمام نياز‌هاي غذايي شيرخوار را تامين مي‌كند و براي رشد طبيعي او كافي است، اما علي‌رغم اين مساله تنها حدود 30 درصد از كودكان ايراني در 6 ماه اول تولد به طور انحصاري با شير مادر تغذيه مي‌كنند.


شير مادر با داشتن همه مواد غذايي اصلي و حتي ريزمغذي‌ها، تركيبات دفاعي از قبيل آنتي‌بادي‌ها و بسياري مواد ديگر از قبيل آنزيم‌ها، هورمون‌هاي مختلف و اسيدهاي چرب غيراشباع، از سوي سازمان جهاني بهداشت، به عنوان كامل‌ترين غذا براي شيرخواران معرفي شده است كه مصرف آن، كودكان را در مقابل بسياري از بيماري‌هاي عفوني، تنفسي و گوارشي ايمن مي‌كند.

عمده‌ترين ميزان مرگ‌ومير در كودكان زير 5سال به دوران نوزادي مربوط است و 30 تا 40‌درصد مرگ‌ومير كودكان در دوران نوزادي رخ مي‌دهد، اما از سويي عمده‌اي از مرگ‌ومير نوزادان با مصرف شير مادر و تغذيه انحصاري با شير مادر در 6 ماهه نخست تولد كاهش مي‌يابد.

به گفته پزشكان تغذيه با شير مادر در ساعت اول تولد، حدود 22 درصد از مرگ‌ومير كودكان را كاهش مي‌دهد.

دكتر سيدعليرضا مرندي، فوق‌تخصص اطفال و رئيس هيات مديره انجمن نوزادان و انجمن ترويج تغذيه با شير مادر با بيان اين كه شير مادر تنها تامين‌كننده سلامت كامل جسمي نوزادان در 4‌هفته اول عمر، كودكان و حتي بزرگسالان محسوب مي‌شود، مي‌گويد: بنابراين تقليد محصولات صنايع غذايي كودك در توليد شيرهاي مصنوعي يا شيرخشك‌هايي كه محتوي اين مواد باشند، بيهوده است زيرا شير مادر تنها ماده حياتي زنده است كه تمام نيازهاي غذايي نوزاد را برطرف مي‌كند. در حالي كه بسياري از اين مواد در شيرخشك وجود ندارد و اگر هم مقداري از مواد غير زنده آنها وجود داشته باشد تركيب آنها هرگز همانند شير مادر نيست.

او تاكيد مي‌كند: دفاع نوزاد در اوايل عمر در مقابل عوامل عفوني خارجي كه بويژه در محيط بيمارستان به عنوان آلوده‌ترين محيط دنيا فراوانند، بسيار ناچيز است. به همين علت نوزاد در مقابل ميكروب‌ها، ويروس‌ها، انگل‌ها و قارچ‌هاي پراكنده در اين محيط هيچ‌گونه قدرت دفاعي ندارد، به سرعت به بيماري‌هاي گوناگون مبتلا مي‌شود كه آمار مرگ نوزادان در بيمارستان‌ها با اين عوامل بسيار بالاست.

به گفته مرندي، به همين دليل نوزادان در روزهاي اول تولد نياز مبرم به تغذيه شير از آغوش مادران دارند، زيرا از اين طريق ميكروب‌هاي غيربيماري‌زاي بدن مادر به سطح پوست و مخاط دستگاه گوارش و تنفس منتقل مي‌شوند و بدن شيرخوار را در مقابل ميكروب‌هاي بيماري‌زاي محيط مقاوم مي‌كنند.

رئيس هيات مديره انجمن نوزادان و انجمن ترويج تغذيه با شير مادر ادامه مي‌دهد: حتي اگر مادر خود به يك بيماري مبتلا باشد، مواد مقاومت‌زا در بدن مادر توليد پادتن مي‌كند و اين پادتن‌ها از طريق شير به بدن شيرخوار منتقل مي‌شود. بنابراين در آغوش گرفتن و تغذيه نوزاد با شير مادر از ساعت اول عمر نقش عظيمي را در افزايش قدرت دفاعي و پيشگيري از بسياري بيماري‌هاي عفوني در بدن كودك ايفا مي‌كند.

همه فوايد شير مادر براي كودك‌

شير مادر همچنين نقش تعيين‌كننده در پيشگيري از بيماري‌هاي ارثي بويژه آلرژي ايفا مي‌كند. طبق آمار اين بيماري در كودكاني كه پدر يا مادر آنها مبتلاست، 30 درصد و در كودكاني كه هم پدر و هم مادر مبتلا هستند 70 درصد احتمال بروز دارد. اما در هر صورت نوزادي كه شير مادر مصرف مي‌كند از ابتلا به بيماري‌هاي آلرژي‌زا بويژه آسم و اگزما مصون مي‌ماند و يا در صورت ابتلا شدت آن نسبت به شيرخواراني كه با شير خشك تغذيه مي‌شوند بسيار خفيف‌تر است.

نوزاداني كه از شير مادر تغذيه مي‌شوند كمتر در معرض فشار خون، چاقي، ‌ديابت و بويژه ديابت نوع دوم، بيماري‌هاي گوارشي و كبدي، بيماري‌هاي قلبي عروقي و بسياري از سرطان‌ها قرار دارند.

ضريب هوشي نوزاداني كه با شير مادر تغذيه شده‌اند، حدود 12 تا 5/12 درجه بالاتر از كودكاني است كه شيرخشك مي‌خورند و اين امر نقش مهمي در كسب موفقيت در رقابت‌هاي تحصيلي و شغلي زندگي اين كودكان در آينده داراست.

كودكاني كه شير مادر مي‌خورند زودتر از ديگر همسالان خود كه شيرخشك مي‌خورند حركت مي‌كنند و طبق مطالعاتي كه در انگليس انجام شد سخن گفتن نيز 2 ماه زودتر در اين كودكان اتفاق مي‌افتد لذا آنها سريع‌تر مراحل تكاملي را در همه ابعاد پشت سر مي‌گذارند.

همچنين اين كودكان از نظر بعد عاطفي نيز پايدارترند زيرا طبق مطالعاتي كه در كشور استراليا به انجام رسيد بعد رواني و عاطفي در كودكاني كه شيرخشك خورده بسيار ناپايدارتر از كودكاني است كه با شير مادر تغذيه شده‌اند.

مادران بخوانند

مادراني كه شير مي‌دهند، از لحاظ عاطفي رابطه عميقي را با كودكان خود برقرار كرده و اين مساله موجب مي‌شود كه كودك‌آزاري از سوي اين مادران كمتر اتفاق افتاده و در ابعاد وسيع‌تر بنيان خانواده‌ها نيز مستحكم‌تر شود.

از لحاظ جسماني نيز بسياري از سرطان‌ها از جمله سرطان دستگاه تناسلي در مادران شيرده كمتر اتفاق مي‌افتد، اين مادران كمتر در معرض ابتلا به عفونت‌هاي اين دستگاه قرار دارند و از لحاظ ظاهري نيز از زيبايي اندام بيشتري برخوردارند زيرا تغذيه با شير مادر از وزن مادر به صورت تدريجي مي‌كاهد.

هنگامي كه نوزاد سينه مادر را مي‌مكد در مغز مادر هورموني موسوم به هورمون عشق ترشح مي‌شود كه نقش ارضا و تامين نيازهاي عاطفي و رواني مادر را به عهده دارد، زيرا لذتي كه از مكيدن سينه به مادر دست مي‌دهد رابطه عاطفي ميان مادر و نوزاد را استحكام مي‌بخشد.

مادران شيرده به اين توصيه‌ها توجه كنند:

- مصرف مقادير زيادي ميوه‌ها و سبزيجات تازه، فرآورده‌هاي لبني، نان سبوس‌دار و مواد غذايي غني از پروتئين‌
نوشيدن مقادير زيادي مايعات‌

- ادامه مصرف ويتامين‌ها پس از زايمان‌

- جلوگيري از نوشيدن بيش از 2 فنجان قهوه يا چاي و ساير نوشيدني‌هاي كافئين‌دار

- نكشيدن سيگار براي جلوگيري از كاهش ذخاير شيري‌

- مشاوره با پزشك پيش از مصرف هر نوع دارو.
 چهارشنبه 16 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن